| Fågel | Huvudrätter |

Flygande Jakob

Flygande Jakob

Flygande Jakob. Mycket gott, klassiskt recept.

Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 6 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut kycklingen mot quorn-bitar och ta bort baconet.

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.

    Sätt även igång med att koka riset så det hinner bli klart.

  2. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.

    (Jag använder en rektangulär ugnsform som är 22 x 35 cm och 4 cm djup.)

  3. Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

  4. Blanda grädden med chilisås. Häll över.

  5. Strö över jordnötter.

  6. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.

  7. Servera med kokt ris och sallad.

Beskrivande bilder

Flygande Jakob steg 2.1
2.1. Lägg kycklingbitarna i formen.
Flygande Jakob steg 2.2
2.2. Lägg på baconbitarna.
Flygande Jakob steg 3
3. Lägg på bananbitarna.
Flygande Jakob steg 4.1
4.1. Grädde och chilisås.
Flygande Jakob steg 4.2
4.2. Häll över.
Flygande Jakob steg 5
5. Strö över jordnötter.
Flygande Jakob steg 6
6. Gratinera.
Flygande Jakob steg 7
7. Servera med kokt ris och sallad.

Vin som passar till Flygande Jakob

Marqués de Cáceres

Marqués de Cáceres, Rosévin

Smak:

Gott med ett friskt fylligt rosévin.

Om vinet:

Fruktigt, fräscht och välgjort rosévin. Bra matvin.

Pris / Volym:

79 kr / 750 ml

Varunummer:

2755

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, hållbarhet minst 5 dygn. Går även att frysa.

Kommentera receptet på Flygande Jakob

Skriv och läs alla 246 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Aijes  2014-09-02 15:03
I original receptet hade man Italiensk salladskrydda på kycklingfilén och bananerna sedan lättvispad grädde med chilisås.
Har aldrig fått den "slabbig". Strö över jordnötter och knaperstekt bacon.
 svar  Svar till  Jessika    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-09-01 22:23
Tack för tipset! :)
   kommentar  Skrivet av  Jessika  2014-08-30 21:34
Ett tips är att byta ut jordnötterna mot saltade cashewnötter istället, de har en bättre konsistens för att hettas upp. Men tack för inspirationen, ska ta och göra 80-tals klassikern här någon dag.

Skriv och läs alla 246 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Flygande Jakob är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne