| Fågel | Huvudrätter |

Flygande Jakob

Flygande Jakob

Flygande Jakob. Mycket gott, klassiskt recept.

Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 6 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut kycklingen mot quorn-bitar och ta bort baconet.

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2755)

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.

    Sätt även igång med att koka riset så det hinner bli klart.

  2. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.

    (Jag använder en rektangulär ugnsform som är 22 x 35 cm och 4 cm djup.)

  3. Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

  4. Blanda grädden med chilisås. Häll över.

  5. Strö över jordnötter.

  6. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.

  7. Servera med kokt ris och sallad.

Beskrivande bilder

Flygande Jakob steg 2
2.1. Lägg kycklingbitarna i formen.
Flygande Jakob steg 2.2
2.2. Lägg på baconbitarna.
Flygande Jakob steg 3
3. Lägg på bananbitarna.
Flygande Jakob steg 4
4.1. Grädde och chilisås.
Flygande Jakob steg 4.2
4.2. Häll över.
Flygande Jakob steg 5
5. Strö över jordnötter.
Flygande Jakob steg 6
6. Gratinera.
Flygande Jakob steg 7
7. Servera med kokt ris och sallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, hållbarhet minst 5 dygn. Går även att frysa.

Kommentera receptet på Flygande Jakob

Skriv och läs alla 254 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Barbro  2015-06-24 18:53
Tack för ett enkelt o mkt gott recept. Bilderna till era recept är hur bra som helst.
   kommentar  Skrivet av  Robin  2015-06-24 15:38
Jag undrar om jordnötssås passar till detta eller blir det för mycket med jordnötter då? :-)
 svar  Svar till  Tore    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-05-19 17:07
Tack för bra tips! Jag brukar alltid steka i smör och inte ta för mycket - utnyttja fettet som kommer ur baconet, tycker det är synd att slänga då det har god smak och mättat fett är inte onyttigt heller enligt modern forskning. :)

Skriv och läs alla 254 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Flygande Jakob är skrivet och fotat av Susanne Jarl.