| Fågel | Huvudrätter |

Flygande Jakob

Flygande Jakob

Flygande Jakob. Mycket gott, klassiskt recept.

Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

  • 6 portioner kokt ris
laktosfritt Laktosfritt - Ta laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut kycklingen mot quorn-bitar och ta bort baconet.

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2755)

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.

    Sätt även igång med att koka riset så det hinner bli klart.

  2. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform.

    (Jag använder en rektangulär ugnsform som är 22 x 35 cm och 4 cm djup.)

  3. Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

  4. Blanda grädden med chilisås. Häll över.

  5. Strö över jordnötter.

  6. Gratinera i mitten av ugnen i 225°C i 15 minuter.

  7. Servera med kokt ris och sallad.

Beskrivande bilder

Flygande Jakob steg 2.1
2.1. Lägg kycklingbitarna i formen.
Flygande Jakob steg 2.2
2.2. Lägg på baconbitarna.
Flygande Jakob steg 3
3. Lägg på bananbitarna.
Flygande Jakob steg 4.1
4.1. Grädde och chilisås.
Flygande Jakob steg 4.2
4.2. Häll över.
Flygande Jakob steg 5
5. Strö över jordnötter.
Flygande Jakob steg 6
6. Gratinera.
Flygande Jakob steg 7
7. Servera med kokt ris och sallad.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara i kylskåp, hållbarhet minst 5 dygn. Går även att frysa.

Kommentera receptet på Flygande Jakob

Skriv och läs alla 249 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Tore  2015-03-07 19:12
Angående "simmigheten", om man steker kycklingen och baconen med för mycket fett är det lätt att det skär sig och blir simmigt. Särskilt om man steker i olivolja.

Jag brukar lägga det stekta baconet på lite papper i några minuter så att det ska "fetta av sig" innan jag blandar det med resten. Det brukar förbättra såsen :)
 svar  Svar till  ebbass    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-01-28 01:02
Smaken beror mycket på chilisåsen och saltet från bacon och jordnötter. Så prova gärna en annan chilisås som smakar mer eller salta mer beroende på vad ni tycker saknas.
   kommentar  Skrivet av  ebbass  2015-01-22 14:13
God.. men lite för lite smak för oss.

Skriv och läs alla 249 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Flygande Jakob är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne