Dumlekakor

Mycket goda mjuksega dumlekakor, kallas även dumlegrottor, som blir extra goda med det här receptet där jag har lite salt i kakdegen som ger en fin smakbrytning som lyfter fram kola- och chokladsmaken. Prova så får du se!
dumlekakor
Goda mjuksega dumlekakor som är enkla att göra med det här receptet. Använd alltid riktigt smör när du bakar för bästa resultat.
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 24 st

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Ställ upp runda aluminiumformar på en plåt.

  2. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur en stund så att smöret blir mjukt.

    Rör sedan till en jämn smet. Det går bra att använda elvisp.

  3. Tillsätt bakpulver och salt. Blanda till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  4. Tillsätt vetemjöl. Blanda till en jämn kakdeg.

    (Tänk på att inte gräva med decilitermåttet i mjölpåsen för då tar man oftast för mycket mjöl. Väg eller häll istället upp mjölet. Tar du för mycket mjöl blir det svårt att forma degen till kulor och dumlekakorna blir torrare.)

  5. Dela upp degen i 24 st (om du gör en sats) lika stora delar och forma till kulor. Lägg dem i aluminiumformarna.

  6. Tryck i en dumlekola i varje kaka.

  7. Grädda mitt i ugnen i 175°C ca 10-12 min, det ska bubbla lite i dumlekolan.

  8. Direkt efter att du tagit ut dumlekakorna ur ugnen, lägg på en noblesse (som då smälter).

    Låt svalna tills chokladen stelnat. Klart!

    Förvara dumlekakorna i kylskåp.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Både dumlekolor och noblesse innehåller tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara dumlekakorna i kylskåp där de håller sig minst en månad. De kan även frysas men då brukar chokladen bli lite missfärgad så de blir inte lika fina då men håller sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Godis | Julgodis | Småkakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Åsa
Kan man använda en mindre muffinsform istället för aluminiumformar?
✏️ Skrivet av Anna
Hahaha🤣. En månad i kyl ? De är slut efter en vecka max! Sååå goda 😍
✏️ Skrivet av Albin
Fantastiskt recept! Har gjort det oräkneliga gånger och är alltid populärt hos vänner och bekanta!
✏️ Skrivet av Sanni
Hej! Går de att byta ut mjölet till glutenfritt mjöl?😊
✏️ Skrivet av Hanna J
De va gott! Men mitt recept e bättre

Visa alla kommentarer