| Fågel | Huvudrätter | Lunch |

Kycklinggryta Thai

thai recept kycklinggryta

Kokosmjölk och röd curry ger god thaismak på det här receptet på kycklinggryta.

Recept på en mycket god kycklinggryta med röd curry som ger en god thaismak tillsammans med kokosmjölk. Denna goda maträtt går snabbt och enkelt att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt - Uteslut idealmjöl.

Utrustning du behöver:

Vintips:

Comtes d'Isenbourg (nr 2187)

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja.

  2. Stek köttet i omgångar i några minuter så att köttet får lite färg runt om, det behöver inte bli genomstekt (för det blir det senare). Salta lite.

    Lägg över kycklingbitarna på ett fat.

  3. Hacka lök och skiva champinjoner. Stek lök och champinjoner i lite smör eller olja ca 5 min tills vätskan kokat in.

  4. Lägg över köttet och häll på kokosmjölk, röd curry och kycklingfond. Rör om och låt puttra ca 10 minuter. Smaka av!

    Strö över lite idealmjöl om du vill ha lite tjockare sås. Låt koka någon minut.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 kycklinggryta thai
1.1. Strimlad kycklingfilé.
instruktion steg 1.2 kycklinggryta thai
1.2. Stekpanna upphettad med smör.
instruktion steg 2.1 kycklinggryta thai
2.1. Kycklingbitar steks.
instruktion steg 2.2 kycklinggryta thai
2.2. Kycklingbitar med lite färg runtom.
instruktion steg 2.3 kycklinggryta thai
2.3. Kycklingbitar på ett fat.
instruktion steg 3.1 kycklinggryta thai
3.1. Hackad lök.
instruktion steg 3.2 kycklinggryta thai
3.2. Lök och champinjoner steks.
instruktion steg 3.3 kycklinggryta thai
3.3. Lök och champinjoner färdigstekt.
instruktion steg 4.1 kycklinggryta thai
4.1. Kycklingbitarna i stekpannan.
instruktion steg 4.2 kycklinggryta thai
4.2. Kokosmjölk, röd curry och kycklingfond tillsätts.
instruktion steg 4.3 kycklinggryta thai
4.3. Kycklinggrytan klar.

servera Serveringstips:

Servera med kokt ris och grönsaker.

GI GI Tips:

Servera med fullkornsris, hel bulgur, matvete eller matkorn.

LCHF LCHF Tips:

Servera med grönsaker istället för ris t.ex. kokt blomkål och broccoli.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Se upp med fryst kycklingfilé som ofta innehåller tillsatser. Även de billigare sorterna kokosmjölk innehåller tillsatser. Röd curry kan också innehålla tillsatser. Kycklingfond har jag inte hittat utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara överbliven kycklinggryta i kylskåp där den håller sig minst 5 dygn.

Kommentera receptet på Kycklinggryta Thai

Skriv och läs alla 31 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  susnet    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Nu är receptet uppdaterat med nya bilder steg för steg!
 svar  Svar till  Magnus    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja kycklinglårfilé är ett bra alternativ, jag gillar verkligen det också, det är ju lite mer fett på det och blir saftigare smak.
 svar  Svar till  Em    kommentar  Skrivet av  Magnus  
Jag köper gärna lårfilé som är saftigare

Skriv och läs alla 31 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kycklinggryta Thai är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus