Spaghetti

spaghetti
Spaghetti

Spaghetti är pasta i formen av långa runda smala stavar.

Koktiden för spaghetti varierar. Läs på förpackningen.

Koka helst spaghettin al dente, det innebär oftast den kortaste tiden i tidsintervallet som står angivet på paketet. Då får man ett visst tuggmotstånd kvar.

Spagetti är en försvenskad stavning av spaghetti.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

röd flagga Glutenfritt:  Nej

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av spaghetti.

Energi: 359 kcal
Kolhydrater: 72 g
Protein: 13 g
Fett: 1 g
Fibrer: 3 g

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

spaghetti

Tummen upp GI tips:

Välj fullkornsspaghetti. Tänk på att inte koka för länge, kokar man för länge blir GI högre.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig oftast flera år. Se bäst före datum.

Byt ut Ersätt med:

Annan pasta.

Liknande ingredienser

| Ris, potatis, pasta |


Italiensk köttfärssås

Italiensk köttfärssås

Recept på en italiensk lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 min
pasta carbonara

Pasta carbonara

Recept på krämig och god pasta carbonara som görs enkelt med hela ägg och grädde. Därmed blir det inga överblivna äggvitor.

klocka Tid: 25 minuter

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer