Spaghetti
Recept med Spaghetti
Näringsvärden
Spaghetti är pasta i formen av långa runda smala stavar.
Koktiden för spaghetti varierar. Läs på förpackningen.
Koka helst spaghettin al dente
, det innebär oftast den kortaste tiden i tidsintervallet som står angivet på paketet. Då får man ett visst tuggmotstånd kvar.
Spagetti är en försvenskad stavning av spaghetti.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av spaghetti.
Energi: | 359 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 72 g |
Protein: | 13 g |
Fett: | 1 g |
Fibrer: | 3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
spaghettiGI tips:
Välj fullkornsspaghetti. Tänk på att inte koka för länge, kokar man för länge blir GI högre.Hållbarhet och förvaring:
Förvara torrt i rumstemperatur. Håller sig oftast flera år. Se bäst före datum.Ersätt med:
Annan pasta.Italiensk köttfärssås
Recept på en italiensk lyxigare köttfärssås med rött vin och timjan. Mycket gott och enkelt. Bilder steg för steg.
Pasta carbonara
Recept på krämig och god pasta carbonara som görs enkelt med hela ägg och grädde. Därmed blir det inga överblivna äggvitor.