Baka denna underbara kolaäppelkaka som är mjuk och saftig, lite kladdig med sega kanter. Oerhört god kolasmak från farinsockret gifter sig fint med äpplen och mandel. Enkelt recept på äppelkolakaka som är glutenfritt.
Tid: 1 timme, varav 40 min i ugnen
4-6 portioner
Näringsvärde per portion (105 g): 326 kalorier, 31 g kolhydrater, 20 g fett, 5 g protein
Tack för ditt pedagogiska sätt att bifoga bild om varje moment. Det gör tillagningen av dina recept mycket enkel.
Gratulerar!
⭐
webmaster
💬Svar till
Sussie
✏️Skrivet av Susanne
Ja det kan nog bli bra, men ta bara halva mängden vetemjöl, d.v.s. 1 dl. Skriv gärna hur det blev om du provar!
✏️Skrivet av Sussie
Hur tror du det blir om man byter ut mandelmjölet (pga allergi) mot vanligt vetemjöl?
⭐
webmaster
💬Svar till
Marie Andersson
✏️Skrivet av Susanne
Jag vet tyvärr inte, jag har fått den i present någon gång för ganska länge sedan. Ja den här kakan blev verkligen jättegod, hoppas du har någon form som kan passa.
✏️Skrivet av Marie Andersson
Hej! Så gott det ser ut! Var köper man den jättefina ugnsformen??