| Efterrätter | Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter

Kladdkaka med nötter - en god variant på vanlig kladdkaka

Recept på en mycket god kladdkaka som blir extra god med nötter. De hackade nötterna blir som rostade ovanpå. Servera med vispad grädde eller glass.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 45 minuter varav 20 min i ugnen
Portioner 6-8 bitar

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Hacka nötterna grovt. Använd en vass kniv.
  3. Vispa ägg och socker till en ljusgul pösig smet med elvisp.
  4. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop till en jämn smet med lägsta hastigheten på elvispen.
  5. Tillsätt vetemjölet. Häll på det smälta smöret.

    Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet på lägsta hastigheten med elvispen (ca 20 sekunder).

  6. Häll smeten i formen.  (Du kan om du vill smörja och bröa formen först men det behövs oftast inte. Jag smörjer aldrig och det brukar inte vara några problem alls.)

    Strö över de hackade nötterna.

  7. Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
  8. Låt kladdkakan svalna och servera med glass eller vispad grädde. Kladdkaka passar bra till efterrätt.

Beskrivande bilder

Kladdkaka med nötter steg 1.1
1.1.
Kladdkaka med nötter steg 1.2
1.2.
Kladdkaka med nötter steg 2.1
2.1.
Kladdkaka med nötter steg 2.2
2.2.
Kladdkaka med nötter steg 3.1
3.1.
Kladdkaka med nötter steg 3.2
3.2.
Kladdkaka med nötter steg 4.1
4.1.
Kladdkaka med nötter steg 4.2
4.2.
Kladdkaka med nötter steg 5.1
5.1.
Kladdkaka med nötter steg 5.2
5.2.
Kladdkaka med nötter steg 6.1
6.1.
Kladdkaka med nötter steg 6.2
6.2.
Kladdkaka med nötter steg 7
7.
Kladdkaka med nötter steg 8.1
8.1.
Kladdkaka med nötter steg 8.2
8.2.

servera Serveringstips:

Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Hallon är också gott till.

glödlampa Tips:

Vill man ha en kladdigare kladdkaka tar man kortare tid i ugnen. Tänk också på att om du tar en mindre form så blir gräddningstiden något längre och tar du en större form blir gräddningstiden något kortare. Sedan är det förstås en smaksak hur kladdig man vill ha sin kladdkaka.

planera Planeringstips:

Gör gärna kladdkaka långt i förväg och frys in.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan kan förvaras i rumstemperatur några dagar om det mot förmodan skulle bli något över. Den håller sig minst 2 veckor i kylskåp. Den går även att frysa och håller sig minst 3 månader då.

Kommentera receptet på Kladdkaka med nötter

Skriv och läs alla 32 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  resin  2012-11-14 18:50
kakan var god och det blev som jag ville
   kommentar  Skrivet av  tuva  2012-07-16 12:30
bra och enkelt recept, den blev jätte god! :-)
   kommentar  Skrivet av  susanne$  2012-01-04 20:20
en gö go kaka..tog även mandelflan på.. Kram

Skriv och läs alla 32 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdkaka med nötter är skrivet och fotat av Susanne Jarl.