| Efterrätter | Nyårsrecept | Tårtor & bakelser |

Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

Mintchokladtårta

Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.

En lyxig och jättegod mintchokladtårta som är som en kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (275 g, 32 rutor) och till att äta utav (125 g, 14 rutor).
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen
Portioner 10 bitar

Ingredienser:

Glasyr:

Servering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Bröa med ströbröd eller kokosflingor. 

    (Om du använder en teflonform behöver den förmodligen ej smörjas och bröas.)

  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret är smält.

    Rör tills smöret är helt smält. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

  3. Vispa ägg och socker till en ljusgul pösig smet, gärna med elvisp.

  4. Tillsätt bakpulver och kakao. Vispa till en jämn smet, gärna med elvisp.

  5. Tillsätt vetemjölet och smör- och chokladblandningen. Vispa till en jämn smet, gärna med elvispen på låg hastighet. Häll smeten i formen.

  6. Grädda kakan i 18 minuter i 175°C i mitten av ugnen.

  7. Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Ställ in i ugnen ytterligare 3-5 minuter så att chokladen börjar smälta.

  8. Ta ut tårtan ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.

  9. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna i rumstemperatur eller kylskåp och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

    Det går bra att lyfta över kakan till ett serveringsfat (jag brukar använda två stekspadar).

    Mintchokladkakan kan serveras rumstempererad eller kylskåpskall. Servera med vispad grädde.

Beskrivande bilder

Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 1
1. Smord form med kokosflingor.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 2.1
2.1. Smält smör.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 2.2
2.2. Rör tills allt smält.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 2.3
2.3. Lägg i mintchokladen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 2.4
2.4. Choklad och smör - blank fin smet.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 3.1
3.1. Ägg och strösocker.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 3.2
3.2. Ljus, pösig smet.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 4.1
4.1. Bakpulver, kakao.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 4.2
4.2. Jämn smet.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 5.1
5.1. Tillsätt vetemjöl samt smör- och chokladblandningen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 5.2
5.2. Jämn smet.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 5.3
5.3. Smeten i formen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 6
6. Grädda i ugnen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 7.1
7.1. Tårtan direkt från ugnen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 7.2
7.2. Lägg på mintchokladrutorna.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 7.3
7.3. In i ugnen igen.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 8.1
8.1. Chokladen har smält.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 8.2
8.2. Chokladen utbredd.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 9.1
9.1. Färdiga mintchokladtårtan.
Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight steg 9.2
9.2. En uppskuren tårtbit.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp. Den håller sig minst 5 dagar.

Kommentera receptet på Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

Skriv och läs alla 124 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  princess    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-12-24 00:11
Jo det kan du, blir förstås en annan smak. After eight har ju en tydlig mintsmak, jag kan tänka mig att t.ex. daimsmaken inte blir lika distinkt men säkert gott. Skriv gärna hur det blev om du provar! :)
   kommentar  Skrivet av  princess  2014-12-22 10:20
Kan jag inte använda daim eller någon annan choklad istället aftereight?
 svar  Svar till  uyen    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-02-12 13:50
Roligt att höra och bra att veta att den går att frysa! Tack för tips om fullkornsvetemjöl och mindre socker!

Skriv och läs alla 124 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne