| Efterrätter | Nyårsrecept | Tårtor & bakelser |

Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

Mintchokladtårta

Mycket god mintchokladtårta som serveras i små bitar med vispgrädde. Tårtan är mäktig så den räcker till många bitar.

En lyxig kladdkaka med mintsmak från de goda mintchokladrutorna "After Eight". En kartong After Eight innehåller 400 g (46 st) mintchokladrutor så den räcker både till den här tårtan (250 g, 30 rutor) och till att äta utav (150 g, 16 rutor).
Timglas Tid: 40 minuter varav 23 minuter i ugnen
Portioner 10 bitar

Ingredienser:

Glasyr:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.)

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren.

Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter.

Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan.

Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

Smälta smör och after eight

1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. 2. Efter att du tagit bort kastrullen från värmen, låt After Eight-plattorna smälta i smöret. 3. Smält smör och after eight i en jämn smet.

ägg och socker, mjöl, kakao och bakpulver

4. Vispa ägg och socker. 5. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. 6. Blanda först ner smör- och after eight blandningen (bild 3) i ägg- och socker smeten. Blanda därefter ner mjölblandingen (bild 5).

Mintchokladtårtan gräddas och after eightplattor smältes.

7. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen. 8. Ta ut den gräddade kakan och lägg på after eight-plattor. 9. Ställ in i ugnen igen och låt after eight plattorna smälta.

Minttårtan är färdig

10. Bred ut de smälta after eight plattorna och låt svalna. 11. Minttårta med stelnad glasyr, färdig att äta!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara tårtan i kylskåp. Den håller sig minst 5 dagar.

Kommentera receptet på Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight

Skriv och läs alla 122 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  uyen    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-02-12 13:50
Roligt att höra och bra att veta att den går att frysa! Tack för tips om fullkornsvetemjöl och mindre socker!
   kommentar  Skrivet av  uyen  2014-02-07 18:41
Fantastiskt god kaka. En absolut favorit bland både barn och vuxna. Går jättebra att frysa.
Jag använder hälften vetemjöl och hälften fullkornsvetemjöl samt bara 1.5 dl socker och det blir riktigt bra.
 svar  Svar till  Mary    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-11-02 18:25
Tack så mycket för de vänliga orden! :)

Skriv och läs alla 122 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Mintchokladtårta - Lyxig kladdkaka med after eight är skrivet och fotat av Susanne Jarl.