| Muffins & Mjuka Kakor |

Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

kärleksmums - mockarutor

Så goda chokladkakor med glasyr med smak av choklad och kaffe. Det är nog inte för inte att detta bakverk har så många namn, kärleksmums och mockarutor men även snoddas. Följ receptet, ät och njut!

Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!
Timglas Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
Portioner ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

Ingredienser:

Glasyr:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Vispa snabbt ihop med elvisp.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

Mockarutor steg 1-3

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 4-6

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 7-9

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 10-12

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 13-15

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 16-18

byt ut Variationstips:

Kokosflingorna kan bytas ut mot strössel. Är man allergisk mot ägg kan äggen bytas ut mot No Egg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.

Kommentera receptet på Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

Skriv och läs alla 606 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  mina    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-10-29 15:40

Oj, nej det ska inte vara bryggkaffepulver utan det ska alltså vara färdigbryggt kaffe (rinnande). Jag har nu förtydligat det i receptet, jag lade till färdigbryggt inom parentes, jag hoppas det inte går att missuppfatta nu! Det andra alternativet är som du redan provat att blanda snabbkaffe med vatten.

Kul att höra att du gillar min receptsajt! :)

   kommentar  Skrivet av  mina  2014-10-29 11:51
min glasyr blev tjock och klumpig,det gick knappt att blanda (tog starkt vanligt bryggkaffe utan vatten), andra satsen blev lite bättre då smöret fortfarande var varmt men det blev återigen tjockt så då hällde jag lite vatten i. Har bakat utifrån det här receptet förut men då med alt 2 (snabbkaffe) och då var det jättesmidigt så ska nog köra på det igen nästa gång. men annars superbra recept och sida! :)
 svar  Svar till  Lin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-10-01 22:55
Det låter väldigt konstigt. Jag har ingen aning faktiskt.

Skriv och läs alla 606 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne