| Muffins & Mjuka Kakor |

Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

kärleksmums - mockarutor

Så goda chokladkakor med glasyr med smak av choklad och kaffe. Det är nog inte för inte att detta bakverk har så många namn, kärleksmums och mockarutor men även snoddas. Följ receptet, ät och njut!

Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!
Timglas Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
Portioner ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

Ingredienser:

Glasyr:

Garnering:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsform, ca 25 x 35 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.

2. Smält smöret/margarinet och låt svalna.

3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke.

4. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

5. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.

6. Vispa snabbt ihop med elvisp.

7. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret.

8. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.

9. Häll och bred ut smeten i formen.

10. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren.

11. Låt kakan svalna under bakhandduk tills glasyren är klar.

12. Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.

13. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker.

14. Vispa till en jämn smet.

15. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.

16. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna.

17. Skär kakan i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat.

Mockarutor steg 1-3

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 4-6

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 7-9

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 10-12

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 13-15

mockarutor / kärleksmums / snoddas steg 16-18

byt ut Variationstips:

Kokosflingorna kan bytas ut mot strössel. Är man allergisk mot ägg kan äggen bytas ut mot No Egg.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.

Kommentera receptet på Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

Skriv och läs alla 592 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Kristy  2014-02-14 20:03
Min smet vart inte rinnig utan den vart som skum typ. Men nu när den står i ugnen så ser den ut som vanligt! Och min sats stå längre än 15 minuter.
   kommentar  Skrivet av  Linda  2014-01-23 13:11
Älskar verkligen din sajt! :) använder mig av din app på min iPhone dagligen i princip :) fortsätt så :)
Följ gärna min blogg :)

Leyasmatte.wordpress.com
 svar  Svar till  Caroline    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-11-23 12:58
Tack, roligt att höra! :) Tack för att du skrev!

Skriv och läs alla 592 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne