| Socker och sötningsmedel |

Florsocker

pil Recept med Florsocker

florsocker

Florsocker är ett fint fluffigt pulver som används till glasyr och i olika bakverk.

Florsocker är finamlet strösocker blandat med stärkelse för att förhindra klumpbildning. Florsocker används i glasyrer, i grädde och som dekoration.

Vanligt strösocker har mycket större sockerkristaller och när man inte vill se eller känna dem kan man använda florsocker att söta med.

Sikta florsocker

För att dekorera olika bakverk med florsocker är det bra att ha en liten sil som man tar lite florsocker i och slår lite på kanten över bakverket för att florsockret ska sprida sig fint. Detta kallas att sikta.

Dekorera med mönster

Vill man göra vackra mönster kan man klippa figurer i papper, t.ex. stjärnor eller hjärtan som man lägger på bakverket så att florsockret ej kommer på den ytan när man siktar florsockret över bakverket.

Glasyr

Florsocker används också för att göra glasyr. Då blandar man florsocker med någon vätska, t.ex. vatten, apelsinsaft, kaffe eller något annat. Viktigt att tänka på är att bara tillsätta lite vätska i taget och röra om ordentligt så att man får den konsistens på glasyren man vill ha. Konsistensen på glasyren avgör hur mycket den flyter ut på bakverket man ska breda den på och hur lång tid det tar innan den stelnar. Råkar man ta för mycket vätska - ta mera florsocker. Är glasyren för trög och fast - ta mera vätska. Det går alltid att späda med vatten.

I recepten står det angivet hur mycket vätska man ska ta till angiven mängd florsocker men vill man göra glasyr själv eller om man vill ändra lite i recepten efter eget tycke och smak så är detta bra att tänka på.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

grön flagga Vegetariskt:  Ja

Tips och info

Storbritaniens flagga Engelskt namn:

powdered sugar, icing sugar

Hitta Finns i affären:

På bakavdelningen bland socker och mjöl.

Tummen upp GI tips:

Florsocker har högt GI, högre än vanligt strösocker.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur

Stapeldiagram Näringsvärdestips:

Innehåller per 100 g: 99.6 g kolhydrater varav 97.91 g sockerarter, 0 g protein, 0 g fibrer, 0.1 g fett och 0.3 g vatten. Mineraler per 100 g: Kalium 2 mg, ntrium 1m g, kalcium 1 mg, järn 0,02 mg

Byt ut Ersätt med:

Man kan tillverka eget florsocker genom att mixa strösocker med maizena (majsstärkelse) tills det blivit ett pulver. Tag ½ tsk maizena för varje deciliter strösocker. Rör om manuellt om det bildas klumpar.

Måttomvandla florsocker mellan vikt och volym

Konvertera florsocker från en måttenhet till en annan. Måttomvandla fler ingredienser.

Från till Visa även utländska enheter

Måttomvandling direkt i mobilen

Måttomvandling med appen KökshjälpenOmvandla volymsenheter utländska enheter

Jag har gjort en app där man enkelt kan måttomvandla mellan vikter och volymer, både för svenska och utländska enheter. Appen heter Kökshjälpen och finns för iPhone, iPad och Android.

Perfekt när du är i köket och snabbt behöver måttomvandla!

Appen uppdateras kontinuerligt.

Liknande ingredienser:


Kommentera ingrediensen florsocker

Skriv och läs alla 4 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Malin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-02-23 09:38

En diabetiker bör inte äta potatismjöl precis som den inte bör äta socker. Det har samma effekt på blodsockret.

Sedan är det klart att om det är i mindre mängder så kan en diabetiker äta det precis som att den kan äta socker i mindre mängder.

 

   kommentar  Skrivet av  Malin  2011-02-23 09:18
Mjo, men om man bakar till en diabetiker så måste det väl vara bättre att göra så?
 svar  Svar till  Malin    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-02-23 02:15
Florsocker består av stärkelse och socker. Eftersom stärkelse har jättehögt GI precis som socker så är frågan om det överhuvudtaget är någon bra idé att göra florsocker av sötningsmedel eftersom poängen med sötningsmedel är att komma ifrån socker som snabbt höjer blodsockret (högt GI). Stärkelse som t.ex. potatismjöl är ju nästan lika illa som socker.

Skriv och läs alla 4 kommentarer

Ambrosiakaka

En enkelt recept på en god sockerkaka med apelsinsmak glaserad med syltade apelsinskal. Som en en enkel tårta.

Tid: 1 timme varav 40 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Blåbärsbullar

Baka goda blåbärsbullar med det här enkla receptet! Tydliga steg-för-steg-bilder. Mycket goda bullar med blåbär!

Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb     Recept med bilder steg för steg!

Blåbärsglass

Recept på mycket god blåbärsglass som är enkel att göra. Med eller utan glassmaskin.

Tid: ca 35 minuter med glassmaskin, ca 4 timmar och 15 minuter utan glassmaskin     Recept med bilder steg för steg!

Chokladmousse

Underbar chokladmousse. Ett enkelt recept med mörk choklad, vispgrädde och äggulor.

Tid: 1 timme, 15 min varav 1 timme i kylskåp

Chokladpaj med tryffel

Recept på en utsökt god chokladpaj med tryffelfyllning. Enkel att göra. Bilder steg för steg.

Tid: 2 timmar, 15 min     Recept med bilder steg för steg!

Chokladsockerkaka

Ett recept på en mycket god och saftig chokladsockerkaka som är enkel att göra. Bilder steg för steg.

Tid: 1 timme och 15 min varav 50 minuter i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Chokladsufflé

Enkelt recept på god och krämig chokladsufflé som du enkelt gör i små formar. Servera varma från ugnen.

Tid: 30 minuter, varav 10 i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Citronkladdkaka

Recept på citronkladdkaka som är otroligt god och enkel att göra! Bilder steg för steg.

Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Citronpaj med lime

Recept på Citronpaj som är en underbart god sötsyrlig efterrättspaj med citron och lime. Servera med vispad grädde. Bilder steg för steg.

Tid: 1 ½ timme, varav 30 min arbetsinsats     Recept med bilder steg för steg!

Dajmtårta / Glassmarängtårta

Recept på glassmarängtårta även kallad dajmtårta. Man gör först marängbotten och därefter glass-smeten. Dajm köper man antingen färdig eller använder mandel och choklad.

Tid: 6,5 timmar varav 30 minuters jobb     Recept med bilder steg för steg!

Drömtårta - Drömrulltårta

Recept på drömtårta / drömrulltårta. En otroligt god chokladrulltårta med smörkrämsfyllning. Bilder steg för steg.

Tid: 35 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Enkel glass

Gör din egen glass med detta superenkla recept som kan varieras i det oändliga. Förslag på massor av smaksättningar.

Tid: 10 min + 4 timmar i frysen     Recept med bilder steg för steg!

Frusen chokladtårta

Recept på en fantastiskt god frusen chokladtårta! Glutenfri. Bilder steg för steg!

Tid: 5 timmar varav 4 timmar i frysen     Recept med bilder steg för steg!

Fryst jordgubbstårta med vit choklad

Recept på fryst jordgubbstårta med vit choklad. Går att förbereda! Enkel att göra! Bilder steg för steg!

Tid: 40 minuter + 4 timmar i frysen.     Recept med bilder steg för steg!

Hallonglass

Superenkelt recept på supergod glass som inte innehåller så mycket socker.

Tid: Med glassmaskin ca 40 min, utan glassmaskin ca 4 timmar, varav 10 min jobb     Recept med bilder steg för steg!

Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och lyxig hallonmoussetårta med chokladmandelbotten som är glutenfri. Tårtan går bra att förbereda och förvara i kylen. Recept med bilder steg för steg.

Tid: 1 timmas jobb + minst 2-4 timmar i kylskåp     Recept med bilder steg för steg!

Jordgubbar med citronyoghurt eller vaniljyoghurt

Enkel och god efterrätt med jordgubbar och en klick smaksatt yoghurt. Bilder steg för steg.

Tid: 10 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Jordgubbsbullar

Mycket goda somriga jordgubbsbullar, verkligen saftiga och lyxiga bullar med jordgubbar i. Bilder steg för steg.

Tid: ca 2 timmar, varav 45 minuters jobb     Recept med bilder steg för steg!

Jordgubbsglass

Recept på jättegod jordgubbsglass. Med eller utan glassmaskin. Bilder steg för steg.

Tid: Utan glassmaskin: 4 ½ timme, varav 4 timmar i frysen. Med glassmaskin: 50 min.     Recept med bilder steg för steg!

Kanelglass

Jättegott och enkelt recept på Kanelglass! Gott att servera till dessert med äpplen. Bilder steg för steg.

Tid: 15 minuter + tid för frysning (ca 25 min i glassmaskin eller 4 timmar i frysen)     Recept med bilder steg för steg!

Kardemummayoghurt

Superenkelt recept på en syrlig och fräsch blandning av yoghurt och kardemumma som passar utmärkt till efterrätt som tillbehör till mjuka kakor och bär.

Tid: 5 minuter

Kokosmums / Gräddbullar

Recept på goda klassiska kokosmums eller gräddbullar. Enkla att göra med bilder steg för steg!

Tid: 3 timmar, varav 30 minuters jobb     Recept med bilder steg för steg!

Limeglasstårta

Recept på en mycket god glasstårta med lime som består av lime-glass och en biskvi-liknande tårtbotten. Enkel att göra, glutenfri och går bra att förbereda.

Tid: 30 min effektiv arbetstid + 20 min i ugnen och 4 timmar i frysen     Recept med bilder steg för steg!

Lätta Mazariner

Ett recept på jättegoda mazariner som är superenkla att göra! Recept med bilder steg för steg!

Tid: ca 45 min, varav 15 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Marshmallows

Recept på marshmallows. Göra dina egna marshmallows enkelt med detta recept med bilder steg för steg!

Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna     Recept med bilder steg för steg!

Minisemlor

Recept på goda och enkla minisemlor. Supergoda och gulliga små semlor som är något mindre än hälften av en normalstor semla. Recept med bilder steg för steg!

Tid: 2,5 timmar     Recept med bilder steg för steg!

Mjuk pepparkaka

Recept på mjuk pepparkaka. En god sockerkaka med pepparkakskryddor. Bilder steg för steg.

Tid: 1 timme, varav 45 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

Recept på klassiska mockarutor, även kallade kärleksmums och snoddas. Recept med bilder steg för steg!

Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete     Recept med bilder steg för steg!

Morotskaka

Recept på god och saftig morotskaka med färskostglasyr. Mycket enkel att göra. Bilder steg för steg!

Tid: 2,5 timmar varav 15-30 min arbete (beroende på om du har matberedare eller inte), tiden inkluderar tid för kakan att svalna och glasyren att stelna     Recept med bilder steg för steg!

Passionsfruktparfait

God glass du gör själv med färsk passionsfrukt. Mycket god och lyxig glass som är enkel att göra. Bilder steg för steg.

Tid: 4 ½ timme     Recept med bilder steg för steg!

Plommonpaj

Recept på en underbar plommonpaj som räcker till 10-12 bitar. Tid: 1 timme. Pajdeg och fyllning med mandelmassa och plommon.

Tid: 1 timme varav 30 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Prinsesstårta

Gör din egen prinsesstårta med detta enkla recept. En god klassisk tårta med vaniljkräm- och gräddfyllning med ett grönt marsipanlock.

Tid: 2 ½ timme, varav 40 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Påskgodis marsipanägg doppade i choklad

Påskgodis som du enkelt gör själv med mandelmassa, choklad. Enkelt recept på påskägg.

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Rabarberglass

Recept på god rabarberglass som du enkelt gör själv med rabarber, grädde, yoghurt, socker och kanel. Endast 15 minuters arbetsinsats. God och syrlig glass.

Tid: 15 minuters jobb och ca 20 min med glassmaskin eller 4 timmar i frysen     Recept med bilder steg för steg!

Ris à la Malta

Ris à la Malta. Klassikt recept på efterrätt till jul med risgrynsgröt, grädde och apelsin. Mycket gott och enkelt!

Tid: 15 min     Recept med bilder steg för steg!

Saffranskaka

Recept på en mycket god saffranskaka, till jul eller vid andra tillfällen. Mycket fin, väldoftande och god kaka!

Tid: 1 timme, varav 45 i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Saffranspannacotta

Recept på saffranspannacotta. Mycket god och fin pannacotta med saffran. Bilder steg för steg.

Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen     Recept med bilder steg för steg!

Semlelängd

Recept på semlelängder, perfekt till 4-6 personer. Bilder steg för steg!

Tid: 2 timmar     Recept med bilder steg för steg!

Semlemuffins

Recept på semlemuffins som går mycket snabbare att baka än vanliga semlor. Mycket goda med kardemumma. Bilder steg för steg.

Tid: 1,5 timme     Recept med bilder steg för steg!

Semletårta

Recept på semletårta. Perfekt att servera till många personer! Godare eftersom mandelmassan blir jämnare fördelad. Enkelt recept med bilder steg för steg.

Tid: 1 timme och 45 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Semlor

Recept på Semlor. Bilder steg för steg! Godaste semlorna bakar du själv!

Tid: 2 timmar     Recept med bilder steg för steg!

Snöbollar

Recept på snöbollar. Mycket goda små vita chokladkulor som du enkelt gör på en halvtimme. Recept med förklarande bilder.

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Stracciatellamousse

Recept på stracciatellamousse. Mycket god och fin dessert som är superenkel att göra! Bilder steg för steg!

Tid: 20 minuter + 30 min i kylskåp     Recept med bilder steg för steg!

Strassburgare

Kakor som du spritsar smeten krusig med en sprits. Smör, margarin, potatismjöl är vad du behöver.

Tid: 45 minuter

Vaniljglass

Recept på vaniljglass. Den godaste glassen med äkta råvaror. Så otroligt god! Aldrig mera köpt. Bilder steg för steg.

Tid: 15 minuter + ca 20 min i glassmaskin eller 3-4 timmar i frysen     Recept med bilder steg för steg!

Vaniljsås

Enkelt recept på jättegod äkta vaniljsås, fri från tillsatser. Görs med ett helt ägg. Recept med bilder steg för steg.

Tid: 1 timme     Recept med bilder steg för steg!

Vit Chokladkokostårta

Recept på mycket god och lyxig tårta med vit chokladmousse som är enkel att göra. Vispa ägg och socker...

Tid: 90 minuter varav 40 minuters jobb     Recept med bilder steg för steg!

Våfflor

Recept på våfflor som ger mycket goda frasiga våfflor! Enkelt recept med tydlig beskrivning och bilder steg för steg!

Tid: 30 minuter     Recept med bilder steg för steg!

Wienerstänger

Recept på de goda klassiska småkakorna Wienerstänger som är kakor gjorda på mördeg med hallonsylt och glasyr.

Tid: 1 timme och 15 min varav 30 min i kylen och 15 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!

Äppelmazariner

Ett recept på mycket goda och lyxiga mazariner med mandel- och äppelfyllning. Om du gör smeten i matberedare går det fort!

Tid: 50 min varav 25 min i ugnen     Recept med bilder steg för steg!
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus