| Efterrätter | Italienska recept | Nyårsrecept |

Pannacotta

recept på pannacotta

Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. Den här efterrätten är otroligt god och är faktiskt mycket enkel att göra med detta recept. Har man ingen vaniljstång kan man också använda vaniljsocker så blir det ännu enklare.

Underbar efterrätt med lyxkänsla som ändå är enkel att göra med detta recept. Pannacotta är ett av mina favoritrecept.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

  • säsongens bär eller frukt
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.

  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.

    Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.

  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången).

    Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.

  4. Fiska upp vaniljstången (och släng den).

  5. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)

    Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.

  6. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

  7. Strö över (tinade) bär eller frukt. Servera.

Beskrivande bilder

Gelatinblad i vatten. Pannacotta steg 1
1. Gelatinbladen i vatten.
Pannacotta steg 2.1
2.1. Snitta vaniljstången.
Pannacotta steg 2.2
2.2. Vaniljstång och vaniljfrön.
Pannacotta steg 3.1
3.1. Låt koka upp.
Pannacotta steg 3.2
3.2. Koka några minuter för att få ut mer smak.
Pannacotta steg 4
4. Fiska upp vaniljstången.
Pannacotta steg 5.1
5.1. Urkramade gelatinblad.
Pannacotta steg 5.2
5.2. Vispa ner gelatinbladen som då löser sig.
Pannacotta steg 6
6. Häll upp i portionsglas.

planera Planeringstips:

Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig flera dagar i kylskåp.

Kommentera receptet på Pannacotta

Skriv och läs alla 177 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Petra    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-01-07 03:29
Roligt att höra!
   kommentar  Skrivet av  Maja  2014-01-04 19:07
Hej! Tack så mycket för den goda receptet. Har aldrig gjort pannacotta förut, gjorde den första gången igår och den blev super bra och god och inte allt för söt.
 svar  Svar till  Tilda    kommentar  Skrivet av  Patrik  2013-12-30 13:06
Hej Tilda

Om den inte blir för lös så kan du göra den i någon form av plastmugg eller glas som du kan riva eller klippa upp sedan skall det gå att bara vända ut den. Men den får inte bli för lös så den rinner ut när du vänder den.

Hälsningar Patrik

Skriv och läs alla 177 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pannacotta är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne