Panna cotta är italienska och betyder kokt grädde. En underbar efterrätt med lyxkänsla som både är enkel att göra och går snabbt. Har man ingen vaniljstång kan man också använda vaniljsocker så blir det ännu enklare. Pannacotta är en av mina favoritdesserter - så god, len och krämig vaniljgrädde. En ljuvligt god italiensk dessert.
Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
4-6 portioner
Näringsvärde per portion, beräknat på 6 portioner (91 g): 343 kalorier, 10 g kolhydrater, 33 g fett, 2 g protein, 0 g fibrer
Vegetariskt - Byt ut gelatinet och strösockret mot 1 dl gelésocker. Koka då upp vanilj, grädde och gelésocker och låt detta koka 30 sekunder och häll därefter upp i portionsglas.
Garnera med säsongens färska frukter eller bär t.ex. blåbär, hallon, granatäpple, vindruvor, physalis. Även frysta bär blir bra. Man kan också garnera med hackad choklad. Vill man ha något grönt så är passar mynta och citronmeliss.
LCHF Tips:
Byt ut strösocker mot sötströ. Se recept på LCHF-Pannacotta.
Planeringstips:
Pannacottan kan göras 1-2 dagar innan servering. Täck då med plastfolie och låt stå i kylskåp.