Gelatinblad

gelatinblad
Gelatinblad köper man i små påsar med oftast 10 st blad i varje.

Gelatin används för att få en fastare geléaktig konsistens på t.ex. en dessert eller fyllning i tårtor.

Gelatin tillverkas av animaliska råvaror oftast från gris t.ex. svinsvål. Även råvaror från nöt kan användas.

Gelatin är smak och luktfritt.

Gelatin består kemiskt av 90% protein och cirka 10% vatten, samt spår av salter.

1 gelatinblad motsvarar 0,5 tsk gelatinpulver.

Innehållsinformation

röd flagga Tillsatsfritt:  Nej

Gelatin är en tillsats med e-nummer E441.

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av gelatinblad.

Energi: 350 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 86 g
Fett: 0 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Bland bakgrejer. Ofta i närheten av mandelmassa.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Torrt i rumstemperatur. Håller sig i flera år.

Sedlar Pris:

ca 10 kr för 10 st gelatinblad

Byt ut Ersätt med:

gelatinpulver (1 gelatinblad motsvarar 0.5 tsk gelatinpulver), gelésocker (vegetabiliskt) innehåller även socker - läs på förpackningen, agar agar (vegetabiliskt)

Liknande ingredienser

| Bakingredienser |


relaterade artiklar Läs gärna:

apelsinpannacotta

Apelsinpannacotta

Recept på apelsinpannacotta, en len och fin pannacotta med apelsin och choklad. Otroligt god smakkombination. Prova så får du se!

klocka Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Recept på chokladpannacotta som är mycket enkelt att göra! Mycket god och läcker dessert för den som gillar choklad!

klocka Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och lyxig hallonmoussetårta med chokladmandelbotten som är glutenfri. Tårtan går bra att förbereda och förvara i kylen.

klocka Tid: 1 timmas jobb + minst 2-4 timmar i kylskåp
kokospannacotta

Kokospannacotta

Len och fin kokospannacotta. Ljuvligt god och enkel att göra. Gör den med kokosmjölk eller kokosgrädde.

klocka Tid: 10 minuter + 3-4 timmar i kylen
limepannacotta

Limepannacotta

Limepannacotta är pannacotta smaksatt med lime och vanilj. Mycket gott och enkelt recept på dessert. 15 minuters jobb.

klocka Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
marshmallows

Marshmallows

Recept på marshmallows. Göra dina egna marshmallows enkelt med detta recept med bilder steg för steg!

klocka Tid: ca 2 timmar varav en timme för att stelna
pannacotta

Pannacotta

Det godaste receptet på pannacotta med förklarande bilder! En underbar efterrätt med lyxkänsla som både är enkel att göra och går snabbt. En ljuvligt god italiensk dessert.

klocka Tid: 15 min + 2 timmar för att stelna
pannacotta lchf

Pannacotta LCHF

Recept på pannacotta med få kolhydrater, lågt GI, LCHF. Supergott och enkelt.

klocka Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
pannacotta med mangomousse

Pannacotta med mangomousse

Recept på pannacotta med mangomousse. Len och krämig pannacotta toppad med fräsch mangomousse. Gott och enkelt!

klocka Tid: 20 minuters jobb + 4 timmar för att stelna
pannacotta med vit choklad

Pannacotta med vit choklad

Ett lyxigt recept på pannacotta med vit choklad. Riktigt krämig, len och fin och lagom söt smak. En väldigt fin dessert.

klocka Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
pannacotta med äpple

Pannacotta med äppeltopping

Gott och enkelt recept på pannacotta med kanelkokt äppeltopping. Recept med bilder steg för steg.

klocka Tid: 25 minuters effektivt jobb och minst 2 timmar i kylen
ricottapaj

Ricottapaj

Recept på ricottapaj. God och lyxig paj till förrätt. Ricottaosten ger en len och krämig smak. Går bra att förbereda!

klocka Tid: 1 timme + minst 3-4 timmar i kylskåp
saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Recept på saffranspannacotta. Mycket god och fin gräddig pannacotta med underbar smak av saffran. Garnera med lingon.

klocka Tid: 15 minuter + 2 timmar i kylen
vaniljpannacotta med rabarber

Vaniljpannacotta med rabarber

Len och fin vaniljpannacotta möter syrlig rabarbertopping. Otroligt god efterrätt som är enkel att göra.

klocka Tid: 5 timmar, varav 20 min jobb

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
💬 Svar till Yosan ✏️ Skrivet av Susanne
Ja, jag brukar handla på ICA. Men det spelar ingen roll vilken affär du köper gelatinbladen i. De stora butikskedjorna har samma märken av gelatinblad så det är ingen skillnad.
✏️ Skrivet av Yosan
Skulle ni tipsa att ICA är ett bra ställe att köpa gelatinblad?
💬 Svar till annika ✏️ Skrivet av Susanne
Nej jag tror inte du förstör processen. Däremot kan det ju bli klumpigt och inte så estetiskt tilltalande om du rör i det. Så följ receptet där det förmodligen står "Låt stå och stelna" och då ska du inte röra i det.
✏️ Skrivet av annika
Hej jag undrar om man förstör processen att smeten ska stelna om man rör i den då och då.

Visa alla kommentarer