En riktigt god smakkombination är den lena pannacottan med smak av vanilj tillsammans med den söt-syrliga rabarbertoppingen. Mycket gott och enkelt recept.
Tid: 5 timmar, varav 20 min jobb
6 portioner
Näringsvärde per portion (129 g): 360 kalorier, 13 g kolhydrater, 33 g fett, 3 g protein, 1 g fibrer
Jag brukar använda syltsocker när jag gör pannacotta eftersom jag är vegetarian. Det är inga E-nummer i det och det är superlätt att använda.
Ska absolut prova detta recept, ser jättegott ut! (fast med pektin istället för gelatin då förstås =P)
✏️Skrivet av Pytt
Glöm vad jag sa förresten, fanns ett liknande pannacottarecept på gelésocker-paketet, så kan översätta därifrån. :)
💬Svar till
Susanne
✏️Skrivet av Pytt
Hur mycket gelésocker motsvarar ett geléblad då? Jag råkar ha gelésocker hemma, så hade vart gött att använda det istället för att köpa ännu mer gelé-produkter, haha. ^^
⭐
webmaster
💬Svar till
Vegetarianen
✏️Skrivet av Susanne
Ja det kan man göra. Tyvärr är det ett par e-nummer i gelésocker som jag gärna slipper och därför föredrar jag gelatinblad. Många vegetarianer äter gelatin så det är lite olika.
✏️Skrivet av Vegetarianen
Det går alldeles utmärkt att göra pannacotta med gelésocker. Då behöver man inte använda gelatinblad. Dessutom mycket enklare!