Mycket lyxig och ljuvligt god hallonmoussetårta. Mjuk botten med smak av mandel och choklad och ovanpå det en len, lite syrlig hallonmousse. Tårtan är dessutom glutenfri.
Tid: 1 timmas jobb + minst 2-4 timmar i kylskåp
10 bitar
Näringsvärde per bit (190 g): 464 kalorier, 31 g kolhydrater, 33 g fett, 10 g protein, 5 g fibrer
175 °C i mitten av ugnen i 20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Variationstips:
Om man vill kan man göra en gelé ovanpå hallonmoussen: Koka upp 3 dl stark (dock ej koncentrerad) hallonsaft och 2 dl gelésocker i en kastrull och koka livligt i 30 sekunder. Låt svalna något och ös den över tårtan. Låt stå i kylen ytterligare minst 2 timmar.
Kan man göra den LCHF? byta ut socker mot sötströ?
⭐
webmaster
💬Svar till
Margareta Roos
✏️Skrivet av Susanne
Det var de mixade hallonen jag menade. Det blir ju som nästan som saft. Men jag håller med dig om att det var otydligt skrivet. Nu har jag uppdaterat receptet med tydligare beskrivning och dessutom lagt till bilder steg för steg!
✏️Skrivet av Margareta Roos
God tårta! Tack. En fråga dock: i anvisningarna står : vänd därefter ner resten av grädden och hallonsaften. Hittar ingen hallonsaft bland ingredienserna?
✏️Skrivet av Em
Någon som provat byta ut gelatinet mot gelésocker?