| Efterrätter | Italienska recept |

Pannacotta med vit choklad

recept på pannacotta med vit choklad garnerad med tranbär

Pannacotta med vit choklad är gott och lyxigt! Här har jag garnerat med tranbär och flagad mörk choklad.

Underbar efterrätt med det här enkla receptet på pannacotta med vit choklad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

  6. Häll upp i portionsskålar. (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en "candy funnel" som på bilden.)
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

Beskrivande bilder

Pannacotta med vit choklad steg 1
1.
Pannacotta med vit choklad steg 2
2.
Pannacotta med vit choklad steg 3
3.
Pannacotta med vit choklad steg 4
4.
Pannacotta med vit choklad steg 5
5.
Pannacotta med vit choklad steg 6
6. Här använder jag min "candy funnel".
Pannacotta med vit choklad steg 7
7.
Pannacotta med vit choklad steg 8
8.

servera Serveringstips:

Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentera receptet på Pannacotta med vit choklad

Skriv och läs alla 56 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  edrin    kommentar  Skrivet av  Mimmi  2014-02-20 11:45
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!
 svar  Svar till  monne    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-03-07 02:40
Nej det händer inte mer än att vaniljsmaken sprider sig från vaniljstången och ut i grädden. Man får lyfta bort vaniljstången sen.
   kommentar  Skrivet av  monne  2013-02-18 01:07
Kanske en dum fråga vad händer med vanilj stången om man lägger i den som det står att man ska göra smälter den när det kokar?

Skriv och läs alla 56 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pannacotta med vit choklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne