| Efterrätter | Glutenfritt | Italienska recept |

Pannacotta med vit choklad

recept på pannacotta med vit choklad garnerad med tranbär

Pannacotta med vit choklad är gott och lyxigt! Här har jag garnerat med tranbär och flagad mörk choklad.

Underbar efterrätt med det här enkla receptet på pannacotta med vit choklad.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 15 min + 2 timmar i kylskåpet
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

Garnering:

glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

  1. Bryt eller skär chokladen i mindre bitar.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Mät upp grädden i en kastrull, det går bra med vispgrädde eller annan grädde. Det går också bra med en blanding av vispgrädde och mjölk eller vatten.

    Om du använder vaniljstång, snitta den och skrapa ur fröna. Lägg både vaniljstång och alla frön i grädden.

    Om du använder vaniljsocker så tillsätter du bara den till grädden.

  4. Låt koka upp och koka ca 1-2 minuter, var försiktig så att det inte kokar över.

    Tillsätt chokladen. Rör tills den smält.

  5. Ta bort kastrullen från plattan nu om du inte redan gjort det (mycket viktigt).

    Krama ur gelatinbladen och vispa ner dessa tills gelatinet är smält.

  6. Häll upp i portionsskålar. (Om du inte har en bra kastrull att hälla ur så kan du antingen använda såsslev eller så häller du upp smeten i t.ex. ett litermått som går lätt att hälla ur eller så använder du en "candy funnel" som på bilden.)
  7. Låt stelna i kylskåp minst 2-3 timmar.
  8. Dekorera med syrliga bär och ev. flagad choklad. (För att få chokladen flagad kan man ta en osthyvel och hyvla på sidan av chokladbiten.)

Beskrivande bilder

Pannacotta med vit choklad steg 1
1.
Pannacotta med vit choklad steg 2
2.
Pannacotta med vit choklad steg 3
3.
Pannacotta med vit choklad steg 4
4.
Pannacotta med vit choklad steg 5
5.
Pannacotta med vit choklad steg 6
6. Här använder jag min "candy funnel".
Pannacotta med vit choklad steg 7
7.
Pannacotta med vit choklad steg 8
8.

servera Serveringstips:

Om man vill kan man dekorera med jordgubbar som man doppar i vit choklad och sedan rullar i kokos. Väldigt gott!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara pannacotta i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn.

Kommentera receptet på Pannacotta med vit choklad

Skriv och läs alla 58 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Emma    kommentar  Skrivet av  susnet  2015-06-13 14:04
Ja det går nog och det är samma recept. Tänk bara på att det blir nog svårt att ta fina bitar när man gör så tror jag. Skriv gärna och berätta hur det blev om du provar!
   kommentar  Skrivet av  Emma  2015-06-13 09:15
Kan man lägga i smeten i en stor form istället för flera små, så det blir en stor pannacotta? Är det samma recept då?
 svar  Svar till  edrin    kommentar  Skrivet av  Mimmi  2014-02-20 11:45
Jag använder mig av Vegegel så blir pannacottan vegetariskt!
Funkar super!

Skriv och läs alla 58 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pannacotta med vit choklad är skrivet och fotat av Susanne Jarl.