⭐ webmaster
Saffranspannacotta
Ingredienser:
- 0,5 g (1 frp) saffran
- 2 st gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Ev: Garnering:
- ev. ca 35 st lingon
- eller ev. ca 35 st tranbär
- ev. ca 1 tsk florsocker
Utrustning:
- 4 st portionsglas
- ev. mortel
Gör så här:
-
För att få ut extra smak ur saffranet kan man mortla det med lite strösocker, ca en tesked. Detta är inte nödvändigt och kan hoppas över om man inte har tid eller inte har en mortel.
- 0,5 g (1 frp) saffran
-
Lägg gelatinbladen i blöt.
- 2 st gelatinblad
-
Blanda vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt saffranet (mortlat eller inte) och vispa så det blandas.
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
-
Låt koka upp under omrörning.
-
Krama ur gelatinbladen.
Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner gelatinbladen. Vispa tills gelatinbladen smält.
-
Häll upp i portionsglas. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst 2 timmar.
-
Vid servering kan man garnera med t.ex. lingon, tranbär och/eller siktat florsocker.
- ev. ca 35 st lingon
- eller ev. ca 35 st tranbär
- ev. ca 1 tsk florsocker
- ev. ca 35 st lingon
Tips & tricks:
LCHF Tips:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Baka till jul | Efterrätter | Glutenfritt | Julmat |
⭐ webmaster
⭐ webmaster
Tack för bra tips! Ja man kan variera mängden socker och gelatin efter eget tycke och smak.
Pannacotta är ett väldigt bra recept - det är enkelt, resultatet känns à la lyxig restaurang och det är lätt att variera och nästan omöjligt att misslyckas med!