Hem > Recept > Pannacotta med äppeltopping Pannacotta med äppeltopping 💬 6 kommentarer Mycket god pannacotta, len och fin med smak av vanilj som toppas med äppelkompott smaksatt med kanel! Den lena vaniljgrädden passar perfekt ihop med den sötsyrliga äppelkompotten. Mycket god pannacotta med topping av äpplen och kanel. Tid: 25 minuters effektivt jobb och minst 2 timmar i kylen 6 portioner Ingredienser: Pannacotta: 2 st gelatinblad 1 st vaniljstång 5 dl vispgrädde 0,75 dl strösocker några droppar citronarom eller 0,5 st citron finrivet skal Äppeltopping: 1 dl vatten 0,5 dl strösocker 1 st kanelstång ca 400 g (ca 4 st) syrliga och goda äpplen Garnering: malen kanel eller 6 st kanelstänger Glutenfritt Utrustning: 6 st portionsglas Gör så här: Visa endast textinstruktioner Lägg gelatinbladen i blöt. 2 st gelatinblad Gelatinblad i blöt. Snitta upp vaniljstången och gröp ur de svarta små fröna med en tesked. 1 st vaniljstång Snitta vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna. Häll upp grädde och strösocker i en kastrull. Lägg i både vaniljstången och de urgröpta svarta fröna. Tillsätt citronarom eller rivet skal av citron. 5 dl vispgrädde 0,75 dl strösocker några droppar citronarom eller 0,5 st citron finrivet skal Häll upp i en kastrull. Låt koka upp och puttra några minuter. Koka. Ta av kastrullen från plattan (det är superviktigt!) och vispa sedan ner gelatinbladen som du först kramar ur vattnet ur. Gelatinbladen smälter av den varma grädden, vispa tills allt smält och det blivit en jämn blandning. Ta bort vaniljstången. Vispa ner gelatin. Pannacotta-blandningen klar. Häll upp i portionsskålar. Låt gärna svalna lite först i rumstemperatur och ställ sedan in i kylskåp. Täck gärna över med något. (Är det kallt utomhus kan man ställa ut dem direkt, övertäckta.) Häll upp. Mät upp vatten och socker i en kastrull och lägg i kanelstång. 1 dl vatten 0,5 dl strösocker 1 st kanelstång Vatten, socker, kanelstång. Skala äpplena och skär i mindre bitar. Lägg i hälften av äppelbitarna och låt koka till äppelmos ca 10-15 min. (Om det skulle bli torrt kan man tillsätta lite mer vatten.)Skär under tiden andra hälften av äppelbitarna i ännu mindre bitar, ca 1 cm tärningar. ca 400 g (ca 4 st) syrliga och goda äpplen Skär äpplen. Koka. Koka tills det blir mos. Andra hälften av äpplena i små tärningar. Tillsätt äppeltärningarna till äppelmoset. Låt koka ca 5 min.Lägg äppeltoppingen ovanpå pannacottan.Servera direkt eller ställ in i kylskåp fram till servering. Pudra gärna över lite kanel vid serveringen. malen kanel eller 6 st kanelstänger Äppelmos. Tillsätt äppeltärningarna. Fördela äppelblandningen på pannacottan. Tips & tricks: Använd svenska syrliga äpplen. Passa på under hösten när det är äppelsäsong. Planeringstips: Går bra att förbereda och förvara i kylskåp 1-2 dygn före servering. Täck gärna med plastfolie. Hållbarhet och förvaring: Förvara i kylskåp, gärna täckt med plastfolie. Se även dessa recept | Efterrätter | Glutenfritt | Limepannacotta Vaniljpannacotta med rabarber Pannacotta med vit choklad Äppelmuffins Äppelkaka Fransk äppelkaka Äppelpaj Äppelrutor Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ⭐ webmaster ✏️ Skrivet av Susanne 2015-10-22 20:32 Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg. ⭐ webmaster 💬 Svar till Jocke ✏️ Skrivet av Susanne 2013-10-05 18:48 Tack för bra tips! :) 💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Jocke 2013-10-05 11:01 Du kan röra om när det stelnat lite, efter ca 0,5-1 timme antar jag. Då är massan så pass tjock att vaniljen inte sjunker. ⭐ webmaster 💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne 2010-11-02 17:06 Det blir så, inget konstigt! Smaken är ändå utspridd så det gör inget. ✏️ Skrivet av Magnus 2010-11-01 11:22 Vad skall jag göra, när jag gör pannacotta så samlas alltid all vanilj i botten av minna små skålar, vad skall jag göra .....??? Visa alla kommentarer
⭐ webmaster ✏️ Skrivet av Susanne 2015-10-22 20:32 Receptet är nu uppdaterat med nya bilder och tydligare beskrivning med bilder steg för steg.
💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Jocke 2013-10-05 11:01 Du kan röra om när det stelnat lite, efter ca 0,5-1 timme antar jag. Då är massan så pass tjock att vaniljen inte sjunker.
⭐ webmaster 💬 Svar till Magnus ✏️ Skrivet av Susanne 2010-11-02 17:06 Det blir så, inget konstigt! Smaken är ändå utspridd så det gör inget.
✏️ Skrivet av Magnus 2010-11-01 11:22 Vad skall jag göra, när jag gör pannacotta så samlas alltid all vanilj i botten av minna små skålar, vad skall jag göra .....???