| Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdmuffins

Kladdmuffins

Mycket goda kladdkakemuffins!

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Portioner 16 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).

  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.

  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)

  6. Fördela smeten i bakformarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

    Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.

Beskrivande bilder

Kladdmuffins steg 1
1. Smält smör.
Kladdmuffins steg 2
2. Bakformar.
Kladdmuffins steg 3.1
3.1. Ägg och socker.
Kladdmuffins steg 3.2
3.2. Vispa.
Kladdmuffins steg 4.1
4.1. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Kladdmuffins steg 4.2
4.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 5.1
5.1. Tillsätt vetemjöl och smält smör.
Kladdmuffins steg 5.2
5.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 6
6. Smeten i bakformarna.
Kladdmuffins steg 7.1
7.1. Efter några minuter.
Kladdmuffins steg 7.2
7.2. Kladdmuffinsarna är klara.
Kladdmuffins steg 8
8. Låt svalna.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

byt ut Variationstips:

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.

planera Planeringstips:

Kladdmuffins går bra att frysa!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentera receptet på Kladdmuffins

Skriv och läs alla 836 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  selma    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-02-07 19:46
Kul att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  selma  2015-02-07 12:22
Hej de blev
Jätte gott !!!!!
 svar  Svar till  Henning    kommentar  Skrivet av  Susanne  2015-01-28 01:25
Generellt så beror det på vilken smet det är. Om det är bakpulver i smeten så bör den komma in i ugnen så fort som möjligt, särskilt om man har i något varmt i smeten som smält smör som inte svalnat eftersom det sätter igång bakpulvrets effekt så att säga. Bakar man med jäst så går det bra, en kvarts extra jästid brukar inte skada. Bakar man med jäst så bör det generellt även gå bra att frysa ogräddat.

Skriv och läs alla 836 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdmuffins är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne