| Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdmuffins

Kladdmuffins

Mycket goda kladdkakemuffins!

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Portioner 16 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).

  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.

  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)

  6. Fördela smeten i bakformarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

    Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.

Beskrivande bilder

Kladdmuffins steg 1
1. Smält smör.
Kladdmuffins steg 2
2. Bakformar.
Kladdmuffins steg 3.1
3.1. Ägg och socker.
Kladdmuffins steg 3.2
3.2. Vispa.
Kladdmuffins steg 4.1
4.1. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Kladdmuffins steg 4.2
4.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 5.1
5.1. Tillsätt vetemjöl och smält smör.
Kladdmuffins steg 5.2
5.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 6
6. Smeten i bakformarna.
Kladdmuffins steg 7.1
7.1. Efter några minuter.
Kladdmuffins steg 7.2
7.2. Kladdmuffinsarna är klara.
Kladdmuffins steg 8
8. Låt svalna.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

byt ut Variationstips:

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.

planera Planeringstips:

Kladdmuffins går bra att frysa!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentera receptet på Kladdmuffins

Skriv och läs alla 815 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  ncha    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-07-22 16:26
Det låter som du tagit för mycket vetemjöl och/eller gräddat för länge i ugnen. De sjunker ihop så de blir lite platta. När du mäter upp vetemjöl undvik att gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och du tar för mycket. Häll gärna upp det i litermått eller väg det. Om du ändå vill använda decilitermått så ska mjölet vara löst i (ej packat) och utan råge. Det gäller alla recept.
   kommentar  Skrivet av  ncha  2014-07-19 11:42
jag gjorde som det stog på recepten men den blev inte så dom blev platta och hårda
   kommentar  Skrivet av  Elin  2014-04-14 11:38
Mm vad god.
Det är svårt att bara göra 16 muffins när det är så goda.

Skriv och läs alla 815 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdmuffins är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne