| Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdmuffins

Kladdmuffins

Mycket goda kladdkakemuffins!

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Portioner 16 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).

  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.

  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)

  6. Fördela smeten i bakformarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

    Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.

Beskrivande bilder

Kladdmuffins steg 1
1. Smält smör.
Kladdmuffins steg 2
2. Bakformar.
Kladdmuffins steg 3.1
3.1. Ägg och socker.
Kladdmuffins steg 3.2
3.2. Vispa.
Kladdmuffins steg 4.1
4.1. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Kladdmuffins steg 4.2
4.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 5.1
5.1. Tillsätt vetemjöl och smält smör.
Kladdmuffins steg 5.2
5.2. Vispa till en jämn smet.
Kladdmuffins steg 6
6. Smeten i bakformarna.
Kladdmuffins steg 7.1
7.1. Efter några minuter.
Kladdmuffins steg 7.2
7.2. Kladdmuffinsarna är klara.
Kladdmuffins steg 8
8. Låt svalna.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

byt ut Variationstips:

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.

planera Planeringstips:

Kladdmuffins går bra att frysa!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentera receptet på Kladdmuffins

Skriv och läs alla 826 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Leilani    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-10-17 17:50
Ta kortare tid i ugnen så blir de kladdigare. Tänk också på att inte ta för mycket vetemjöl. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen så att det packas för då blir det för mycket mjöl. Det gäller alla recept.
   kommentar  Skrivet av  Leilani  2014-10-17 15:42
Dom blir jätte goda fast inte kladdiga
   kommentar  Skrivet av  Götigöt  2014-10-03 18:26
Dom var suuuuuper goda! Och lätta att göra! Dom blev så goda att jag ska fixa en sats till kvällen ^^; Kladdiga och goda, fast man får ju inte låta dom bara stå, då försvinner dom ju c8

// Götigöt

Skriv och läs alla 826 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdmuffins är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne