| Muffins & Mjuka Kakor |

Kladdmuffins

Kladdmuffins

Mycket goda kladdkakemuffins!

Kladdiga chokladmuffins, kladdkakemuffins är alltid gott. Detta är ett enkelt och välbeprövat recept på kladdmuffins.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 25 min varav 10 min i ugnen
Portioner 16 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.

  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).

  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) till en fluffig smet.

  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet. (Använd gärna elvisp.)

  5. Tillsätt vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (Med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)

  6. Fördela smeten i bakformarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.

    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)

  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsarna hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-kladdmuffins.

    Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kladdmuffins
1. Smält smör.
instruktion steg 2 kladdmuffins
2. Bakformar.
instruktion steg 3.1 kladdmuffins
3.1. Ägg och socker.
instruktion steg 3.2 kladdmuffins
3.2. Vispa.
instruktion steg 4.1 kladdmuffins
4.1. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
instruktion steg 4.2 kladdmuffins
4.2. Vispa till en jämn smet.
instruktion steg 5.1 kladdmuffins
5.1. Tillsätt vetemjöl och smält smör.
instruktion steg 5.2 kladdmuffins
5.2. Vispa till en jämn smet.
instruktion steg 6 kladdmuffins
6. Smeten i bakformarna.
instruktion steg 7.1 kladdmuffins
7.1. Efter några minuter.
instruktion steg 7.2 kladdmuffins
7.2. Kladdmuffinsarna är klara.
instruktion steg 8 kladdmuffins
8. Låt svalna.

servera Serveringstips:

Sikta florsocker över kladdmuffinsarna eller servera som en bakelse med en klick vispad grädde.

byt ut Variationstips:

Tillsätt några droppar pepparmint hushållsarom om du vill ha mintsmak. För mer chokladsmak kan du tillsätta 100 g hackad choklad av den sort du gillar eller t.ex. 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad och röra ner i smeten. Om du vill göra banankladdmuffins kan du tillsätta 2 mosade bananer.

planera Planeringstips:

Kladdmuffins går bra att frysa!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Frys gärna in kladdmuffinsarna som du inte äter upp direkt. Tänk på att låta dem svalna ordentligt innan du fryser in dem. Hållbarhet i frysen: 3-6 månader.

Kommentera receptet på Kladdmuffins

Skriv och läs alla 881 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Sofia  
Tack för ett riktigt bra recept! Lagar dessa ganska ofta, speciellt till barnkalas! Bakar dem då i lite större formar så de blir knappt halvfulla. Sen fyller man med en glasskopa och barnen får själva garnera med sås och strössel! Oftast väldigt uppskattat!
   kommentar  Skrivet av  islem makni  
hej de är verkligen jättegoda men jag vill bara rekommendera att ha den i ugnen ungefär 5-7 minuter då blir dom kladdigare, min syster gjorde i 10 minuter och dom blev helt torra men jag la den i ugnen i 6 minuter och den blev som en kladdkaksmuffin.
   kommentar  Skrivet av  Agnes  
Det här receptet använder jag för att både göra vanlig kladdkaka i stor form och kladdmuffins! Alla som smakar undrar var mitt hemliga recept finns!! Så, nu ska jag baka min underbart god kladdkaka igen! Ska dessutom hälla i lite krossade choklad puffar och se om det blir gott!

Skriv och läs alla 881 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kladdmuffins är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus