| GI Recept | Huvudrätter | Julmat och bakverk till jul | LCHF | Nyårsrecept | Påsk - mat och godis |

Lammstek

Lammstek

Tillaga lammstek. Enkelt och mycket gott!

Lammstek är enkelt att göra och passar bra som huvudrätt
Timglas Tid: 2 timmar
Portioner 8 portioner

Ingredienser:

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Gnid in lammsteken med olja, runt om. Strö på salt och rosmarin och gnid in med händerna både under- och ovansidan.

Skiva vitlöken. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlökskivorna.

Lägg lammsteken i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som steken. Stick in en köttermometer.

Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader till termometern visar 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Detta tar ca 1 ½ timme.

Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie och låt ligga ca 15-30 minuter. Skär köttet i skivor.

Lammstek steg för steg

1. Gnid in lammsteken med olja. 2. Gnid in salt och rosmarin. 3. Skär fickor och stick in skivade vitlökklyftor.

Skivad lammstek

Skiva den färdiga lammsteken och servera!

Vin som passar till Lammstek

Marqués de Cáceres

Marqués de Cáceres, Rött vin

Smak:

Bästa matchningen till lammsteken är en klassisk crianza från Spanien.

Om vinet:

Mjuk moget vin med klass. Bra all-around, perfekt till lamm.

Pris / Volym:

89 kr / 750 ml

Varunummer:

2734

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

Kommentera receptet på Lammstek

Skriv och läs alla 20 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Milad Ghaeny  2011-12-29 03:21
testa gör en buljong med gurkmeja salt svartpeppar vitlök lök tomatpure koka lugnt tills buljongen är fyllig i smaken hacka lammsteks skivorna gärna rosa stekta och lägg in i buljongen
servera med ångkokt basmati ris som du lagar med bondbönor dillkrydda lite färskvitlök butterghee och saffran vill man gå overkill så fixar man skivade potatis klyftor eller en tunnbrödsskiva i olja som botten på riset , servera allt sammans med färska örter och rädisor salladslök myntbasilika och en fet skiva feta ost eller persisk tabriz vitost (den kittlar gommen mer än grekiskan men den grekiska osten fungerar).
 svar  Svar till  Pernille    kommentar  Skrivet av  Susanne  2011-10-14 20:26
Låter jättegott! Tack för recepttipset! :)
   kommentar  Skrivet av  Pernille  2011-10-06 15:23
Kanongott är också vitkålspuré! Hacka vitkål grovt och koka 10-15 min i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och koka 20 min till i gräddmjölk tillsammans med rejält med vitlök. Kör det i mixern och koka ihop till mos-konsistens. Servera! Yummy...

Skriv och läs alla 20 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Lammstek är skrivet och fotat av Susanne Jarl.