| GI Recept | Huvudrätter | LCHF | Nötkött |

Kalvstek

Kalvstek

Uppskuren kalvstek.

Kalvstek är enkelt att göra och köttet räcker till många portioner. Se bara till att planera maten så den blir klar i tid!
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 2 ½ timme, varav 10 min effektivt arbete
Portioner 10 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning du behöver:

Vintips:

Marqués de Cáceres (nr 2734)

Gör så här:

  1. Salta och peppra i en ugnsform som är något större än kalvsteken.

  2. Lägg kalvsteken i ugnsformen och salta och peppra ovanpå steken.

  3. Stick in en köttermometer med spetsen i mitten av steken.

  4. Stek i nedre delen av ugnen i 125°C till termometern visar 65°C för mediumstekt eller 70°C för välstekt.

  5. Låt steken svalna i rumstemperatur eller svalare tills den blir ljummen eller svalare. Ta bort eventuellt nät när det svalnat. Skär köttet i tunna skivor och servera ljummet eller kallt.

    (Det är inte att rekommendera att skära upp steken när den är för varm eftersom köttsaften då rinner ut och köttet blir mindre saftigt.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1 kalvstek
1. Salt och peppar.
instruktion steg 2 kalvstek
2. Kalvsteken, salt och peppar ovanpå.
instruktion steg 3.1 kalvstek
3.1. Stick in en stektermometer.
instruktion steg 3.2 kalvstek
3.2. Redo för ugnen.
instruktion steg 4 kalvstek
4. Stek i ugnen.
instruktion steg 5.1 kalvstek
5.1. Färdig kalvstek.
instruktion steg 5.2 kalvstek
5.2. Dags att skiva upp.
instruktion steg 5.3 kalvstek
5.3. Skiva upp kalvsteken.
instruktion steg 5.4 kalvstek
5.4. Skivad kalvstek redo att serveras.

servera Serveringstips:

Servera gärna med ugnsbakad potatis i någon form, en god sås och grönsaker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Färdig kalvstek håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då minst 6 månader.

Kommentera receptet på Kalvstek

Skriv och läs alla 3 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Leffe    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Roligt att höra och tack för tips med katrinplommon, jag förstår att det blev gott! :)
   kommentar  Skrivet av  Leffe  
Gjorde kalvsteken i en stekgryta, kastade med ett gäng katrinplommon också, resultatet blev mycket bra o uppskattat, såsen blev mycket god tack vare plommonen i spadet.
   kommentar  Skrivet av  Kalle  
Lika enkelt och lite godare är att hälla i 1-2 dl vitt vin, och någon matsked smör i botten på grytan.

Skriv och läs alla 3 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Kalvstek är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus