| Huvudrätter | Nötkött |

Helstekt entrecôte

helstekt entrecote recept

Helstekt entrecote passar bra som huvudrätt. Enkelt recept som passar bra till potatis eller ris samt sås.

Enkelt och gott är detta recept på helstekt entrecôte.
Timglas Tid: ca 1 timme 45 min varav 1 ½ timme i ugnen
Portioner 6-8 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Skysås:

laktosfritt Laktosfritt
glutenfritt Glutenfritt

Gör så här:

Gnid in kryddorna med hjälp av oljan runt om köttbiten. Lägg köttbiten i en form som är ungefär lika stor som köttbiten.

Stick in en köttermometer med spetsen så den hamnar i mitten av köttbiten.

Stek i nedre av delen i ugnen i 175 grader till 62 grader för medium och 68 grader för välstekt. Medium rekommenderas. Det tar ungefär 1 ½ timme.

Sås: Blanda köttspad, balsamvinäger, honung, kalvfond och rödvin. Låt koka upp och småkoka 1-2 minuter. Smaka av!

uppskuren entrecote

Skär upp entrecoten när den svalnat lite.

skysås recept

God skysås blir det med receptet. Om du tycker den blir stark kan man alltid tillsätta lite grädde.

Vin som passar till Helstekt entrecôte

Château de Saint Cosme

Château de Saint Cosme, Rött vin

Smak:

Välj ett klassiskt vin med kraft och smak som matchar rätten.

Om vinet:

Rikt, kryddigt, väldigt rött vin från Rhône-dalen i södra Frankrike.

Pris / Volym:

99 kr / 750 ml

Varunummer:

74503

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

Kommentera receptet på Helstekt entrecôte

Skriv och läs alla 9 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Jimmy Ahlbäck  2011-02-12 12:31
en perfekt rätt lätt att gör och god smak
kan hålla med om att man ska ha lite mindre balsam vinäger
   kommentar  Skrivet av  French Chef  2010-05-01 18:25
Ärade kollegor inom det kulinariska spektrumet,

att tillaga en entrecotê i 175 grader är en erkänd styggelse och ni borde skämmas (lite lätt). Själva tillagar vi alltid köttbiten på en temperatur på 300. Fin färg men rosa på insidan. Fettet karamelliseras vilket passar utmärkt till gräddsåsen som man reder m.h.a. skyn. Grönsakerna äter man på sidan med en skvätt vinäger :-) Hoppas att det smakar! Bon appetit!
   kommentar  Skrivet av  peter  2008-08-03 16:54
gjorde såsen enligt recept men la lite egen touch i det hela. jättegott måste jag säga. tack för receptet

Skriv och läs alla 9 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Helstekt entrecôte är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne