200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Tips & tricks:
Istället för att låta kakorna kallna kan man direkt hyvla över chokladen (använd gärna osthyvel, och hyvla på sidan av chokladkakan) så smälter den direkt.
Variationstips:
Använd digestivekex eller pepparkakor eller några andra goda kakor istället för mariekex.
Hållbarhet och förvaring:
Kondiskakorna kan förvaras i rumstemperatur i åtminstone några dagar. Det bästa är att frysa in de kakor man inte äter upp samma dag och sedan ta upp ur frysen när man vill ha dem. Tänk bara på att de bör tina långsamt så att inte chokladen smälter. Det kan också bli lite ljusa strimmor i chokladen när man fryser dem.
Mina blev inte gräddade i mitten. Ändå gräddade jag dem 12-13 minuter. Har kollat att jag hade i alla ingredienser. Vad kan jag ha gjort för fel. Jag tycker de verkar supergoda men mina måste ätas ur formen med sked. Fick 20 kakor och använde över-undervärme.
✏️Skrivet av Gunnel
Kondiskakorna är en höjdare lätta att göra och en favorit bland gästerna jag kan verkligen rekommendera dessa kakor.
✏️Skrivet av monica Danell
super goda tack fina du
✏️Skrivet av Lebelf Ebebelf
SÅ BRA RECEPT!!!! Jag äter dom hela tiden. BÄSTA BÄSTA FINA DU!!!!!!! Lebelf uppskattar
✏️Skrivet av Harriet
Hejsan!
Ett litet tips ta gärna och lägg en platta med chokladen nobless på kakorna när dom kommer ut från ugnen.
Blir väldigt snyggt och finns ju en hel del smaker.