
⭐ webmaster
Utrustning:
Smält smör och vit choklad i bitar på svag värme. Rör om till en jämn smet och tag bort från värmen.
Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant och beströ den med ströbröd.
Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda i 175°C i ca 17 minuter i mitten av ugnen.
(Skaka formen försiktigt för att se när kladdkakan är klar. När mittersta delen dallrar men det är fast ute i kanten så är den klar.)
Låt svalna en stund i rumstemperatur och ställ sedan in kakan i kylen och låt den stå där tills den är kall. Tag bort den löstagbara kanten vid servering.
Pudra gärna över lite florsocker och servera med vispad grädde och eventuellt hallon.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter | Kladdkakor |