Vit kladdkaka

Underbart god och krämig vit kladdkaka som blir fantastiskt god med vit choklad i smeten. En ny favorit! Passar perfekt som dessert eller till fikat.
vit kladdkaka
Krämig och god vit kladdkaka serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: ca 2 timmar varav 15 minuters jobb
Portioner 8 bitar
Näringsvärde Näringsvärde per bit: 307 kcal

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smält smör och vit choklad i bitar på svag värme. Rör om till en jämn smet och tag bort från värmen.

    vit kladdkaka steg 1: smör och vit choklad
    Smör och vit choklad.
    vit kladdkaka steg 1: smält smör och vit choklad blandat
    Smält smör och vit choklad blandat.
  2. Smörj en rund form ca 20 cm i diameter med löstagbar kant och beströ den med ströbröd.

    vit kladdkaka steg 2: smord och bröad form
    Smord och bröad form.
  3. Knäck i äggen och tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    vit kladdkaka steg 3: ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker, salt tillsatt.
    vit kladdkaka steg 3: smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Tillsätt vetemjöl och vispa till en jämn smet.

    vit kladdkaka steg 4: vetemjöl tillsatt
    Vetemjöl tillsatt.
    vit kladdkaka steg 4: smeten blandad
    Smeten blandad.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i 175°C i ca 17 minuter i mitten av ugnen.

    (Skaka formen försiktigt för att se när kladdkakan är klar. När mittersta delen dallrar men det är fast ute i kanten så är den klar.)

    vit kladdkaka steg 5: smeten i formen
    Smeten i formen.
    vit kladdkaka steg 5: färdiggräddad vit kladdkaka
    Färdiggräddad vit kladdkaka.
  6. Låt svalna en stund i rumstemperatur och ställ sedan in kakan i kylen och låt den stå där tills den är kall. Tag bort den löstagbara kanten vid servering.

    vit kladdkaka steg 6: stelnad vit kladdkaka
    Stelnad vit kladdkaka.
  7. Pudra gärna över lite florsocker och servera med vispad grädde och eventuellt hallon.

    vit kladdkaka steg 7: vit kladdkaka med florsocker
    Vit kladdkaka med florsocker.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Förvara den vita kladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter | Kladdkakor |

Kommentarer till Vit kladdkaka

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info