Vit kladdkaka
Underbart god och krämig vit kladdkaka som blir fantastiskt god med vit choklad i smeten. En ny favorit! Passar perfekt som dessert eller till fikat.

Tid: ca 2 timmar varav 15 minuters jobb
Mängd: 8 bitar
Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 2 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 2 dl (120 g) vetemjöl
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 20 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 17 minuter med över- och undervärme
Näringsvärden
Näringsvärde per bit (72 g): 303 kcal, 34 g kolhydrater, 17 g fett, 4 g protein, 1 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Förvara den vita kladdkakan i kylskåp där den håller sig minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
Mycket god rekommenderar starkt

webmaster
Svar till
Jasmine
️ Skrivet av
I första steget smälter du den vita chokladen tillsammans med smör. Sedan tillsätter man övriga ingredienser till den blandningen. Vet inte om du kanske förvirras av bilden på smör och vit choklad, de har nästan samma färg och sedan när det är smält ser det ut som bara smält smör? Men titta noga på första bilden så ser du att det är vit choklad och smör och så står det ju i texten också, både i beskrivningstexten och bildtexten. Om du fortfarande tycker det är otydligt skriv gärna igen. Lycka till med bakningen! 🌸
️ Skrivet av
Var lägger man vitchokladen för du har inte skrivit var man lägger den så jag vet inte när eller var man ska lägga den?