Vänligen Arne Årman Ellös Orust.
Plommonspäckad karré
Här är mitt recept på en underbart god plommonspäckad karré med en god gräddsås som man gör av spadet. Servera gärna med potatis och grönsaker. Passar utmärkt som söndagsmiddag. Enkelt recept på klassisk svensk husmanskost.

Tid: ca 2 timmar
Mängd: 6-8 portioner
Ingredienser:
- 1-1,5 kg benfri karré
- ca 200 g torkade plommon
- 1 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
Gräddsås:
- 3 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- ca 3 dl spad från köttet
- 2 msk kalvfond
- 1 msk soja
Ugn:
- 175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60-90 minuter med över- och undervärme (till innertemperatur 80°C)
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (247 g): 501 kcal, 20 g kolhydrater, 31 g fett, 34 g protein, 2 g fibrer
Matlåda
Denna rätt är lämplig för matlådor.
Serveringstips
Servera med potatis och grönsaker. Till vardags kan man servera med kokt potatis och vid lite festligare tillfällen rekommenderas hasselbackspotatis eller klyftpotatis.
Hållbarhet och förvaring
Maten håller sig minst 5 dygn i kylskåp.
️ Skrivet av
Kan ni sönda mig denna sida så jag kan tillägga fläskkarré?
Vänligen Arne Årman Ellös Orust.
Vänligen Arne Årman Ellös Orust.
️ Skrivet av
Gu' va bra att det finns bildillustrationer på hur man förbereder köttet steg för steg!

webmaster
Svar till
Fredrik
️ Skrivet av
Jag har också bara en ugn vilket jag tror de flesta har, men ibland skulle man gärna haft två. :)
Jag brukar göra köttet först och sedan låta det stå framme i rumstemperatur och vila när jag gör det andra i ugnen, sedan skär jag upp köttet strax före servering. Köttet blir saftigare av att vila och går bra att servera ljummet.
Jag brukar göra köttet först och sedan låta det stå framme i rumstemperatur och vila när jag gör det andra i ugnen, sedan skär jag upp köttet strax före servering. Köttet blir saftigare av att vila och går bra att servera ljummet.
️ Skrivet av
Jag har bara en ugn. Hur planerar man ugnsanvändningen om man kombinerar detta med ugnsstekta grönsaker?