Här är mitt recept på en underbart god plommonspäckad karré med en god gräddsås som man gör av spadet. Servera gärna med potatis och grönsaker. Passar utmärkt som söndagsmiddag. Enkelt recept på klassisk svensk husmanskost.
Tid: ca 2 timmar
6-8 portioner
Näringsvärde per portion (247 g): 501 kalorier, 20 g kolhydrater, 31 g fett, 34 g protein, 2 g fibrer
175 °C i nedre delen av ugnen i ca 60-90 minuter med över- och undervärme (till innertemperatur 80°C)
Gör så här:
Serveringstips:
Servera med potatis och grönsaker. Till vardags kan man servera med kokt potatis och vid lite festligare tillfällen rekommenderas hasselbackspotatis eller klyftpotatis.
Gu' va bra att det finns bildillustrationer på hur man förbereder köttet steg för steg!
⭐
webmaster
💬Svar till
Fredrik
✏️Skrivet av Susanne
Jag har också bara en ugn vilket jag tror de flesta har, men ibland skulle man gärna haft två. :) Jag brukar göra köttet först och sedan låta det stå framme i rumstemperatur och vila när jag gör det andra i ugnen, sedan skär jag upp köttet strax före servering. Köttet blir saftigare av att vila och går bra att servera ljummet.
✏️Skrivet av Fredrik
Jag har bara en ugn. Hur planerar man ugnsanvändningen om man kombinerar detta med ugnsstekta grönsaker?