Kommentarer till Wienerstänger

"Recept på de goda klassiska småkakorna Wienerstänger som är kakor gjorda på mördeg med hallonsylt och glasyr."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till kakmonstret penna Skrivet av Susanne
Roligt att höra! :)
penna Skrivet av kakmonstret
Hej, jag brukar ibland laga några av dina rätter - men bara de enklaste :)

http://jmm.nu/freitag-1710/
besökare Svar till Mattias penna Skrivet av Annica
No Egg Äggersättning är jättebra.
Sök på nätet för mer info.
besökare Svar till Mattias penna Skrivet av Susanne
Det borde gå att göra liknande kakor utan ägg men jag tror inte det blir samma konsistens då. Jag vet faktiskt inte hur man skulle ersätta ägget på bästa sätt. Prova gärna de här syltkakorna istället.
penna Skrivet av Mattias
Hej Susanne, finns det några alternativ till att använda ägg i detta recept?
besökare Svar till Hasse penna Skrivet av Susanne
Kul att du gillar kakorna! :)
penna Skrivet av Hasse
Gjorde dessa kakor idag. Otroligt enkelt och gott :)
besökare Svar till Aksel & Jane penna Skrivet av Susanne
Smart! Återkom gärna med jämförelsen! :)
penna Skrivet av Aksel & Jane
Vi tog en syltkorv och gjorde hål. Då blev det kalaslätt att spruta ut sylten! Nästa gång gör vi Sju sorters kakor-varianten och jämför vilken som egentligen är godast. :)
besökare Svar till Sandra penna Skrivet av Susanne

Nej det förstör inte smaken. De håller sig minst 6 månader i frysen.

Kakorna kan om man vill ätas direkt från frysen, annars låter du dem ligga framme i rumstemperatur ungefär en halvtimme så har de tinat helt.

penna Skrivet av Sandra
Det står att dom håller sig i frysen länge.
Men jag tänkte ha dom i frysen ca 1 vecka, förstör det smaken eller så? Hur länge ska man tina dom sen?

Gott recept dock, det här blir andra gången jag gör dessa kakor. Tack.
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Får hoppas det! :)
penna Skrivet av Matilda
Har längderna i ugnen nu! ser gott ut men vi får se om det är det, degen smakar däremot inget.
men som sagt, vi får se, de är nog supergoda. :)
besökare Svar till yvonne pira penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! Det låter gott! :)
penna Skrivet av yvonne pira
dom här wienerstängerna dom gjorde svärmor med andra kakor gamla fina sorter är det
penna Skrivet av yvonne pira
jag hade på smält marabou med hackade jordnötter i
jättegott
besökare Svar till Klara penna Skrivet av Susanne
Ja det kan jag tänka mig. Blir lite samma effekt som att använda sprits fast man slipper kladda med det! Enda nackdelen är om man inte gillar den syltsorten. Men bra tips! Tack!
penna Skrivet av Klara
- Sylt på flaska alltså!
penna Skrivet av Klara
Det går lättare att fylla fördjupningarna med sylt om man använder squeezy-sylt. Det blir som att spritsa sylten och ger jämnare resultat.
besökare Svar till Stina och Amanda penna Skrivet av Susanne
Antal längder spelar inte så stor roll. Man får anpassa lite efter hur stora plåtar man har.
penna Skrivet av Stina och Amanda
Jag (Stina) och min kompis Amanda har precis satt in kakorna i ungnen, hoppas det blir göött! Men det blev för lite deg till att ha tre längder, så det fick bli två. Men det blir nog bra ändå, ;D
penna Skrivet av sara
Dom här kakorna ska jag säga gick inte upp till hackor!!
penna Skrivet av karroo
jätte goda
penna Skrivet av anna
detta ska jag göra just nu, har aldrig provat att göra wienerstänger får väl se hur goda dom är.
penna Skrivet av Dita<3
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av fia
jättegoda o lättbakade kakor :)
penna Skrivet av Kristina
Jag hade inte tillräckligt med vetemjöl hemma och fick ta grahamsmjöl, vilket fungerade bra. Det var lite svårare att rulla ut degen på plåten men kakorna blev däremot jättegoda
  1