Kommentarer till Vaniljkräm

"Recept på vaniljkräm som fyllning till tårta eller bakverk. Enkel att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Cristina
Jag hade i lite mer majsstärkelse, den blev perfekt och god!
besökare Svar till Erik penna Skrivet av Susanne
Haha, hoppsan, magiska fingrar... 😉
penna Skrivet av Erik
Susanne, HUR skriver du inlägg från framtiden? :o :o :o :o
besökare Svar till Birgit penna Skrivet av Susanne
Tyvärr kan vaniljpulver färga krämen grå.
penna Skrivet av Birgit
Hej!
Min kräm blir fast och god, men inte fin i färgen. Ekologiska ägg, men det är ju vinter, och inte vaniljstång utan vaniljpulver,samma som du. Ändå ingen fin färg. Trist.m
besökare Svar till Eva Eriksson penna Skrivet av Susanne
Det låter märkligt. Tog du bort kastrullen från värmen? Såser med äggulor i är känsliga för temperatur.
penna Skrivet av Eva Eriksson
Den blev väldigt lös så den kommer jag inte göra igen! Den var tjock men blev lös när jag blanda i vaniljpulvret. :(
besökare Svar till Gunilla O penna Skrivet av Susanne
Den kan bli lite lös.
penna Skrivet av Gunilla O
i receptet står att man inte kan spara krämen till dagen efter om man använder potatismjöl. Det hade varit bra om det stod varför. Blir den lös eller inte lämplig att äta efter ett dygn??????
besökare Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne
Vad tråkigt! Jag tror att antingen så har du kokt krämen för länge eller för kort tid. Den ska ju bli tjock och fin när man värmer på under vispning, sedan tar man bort den från värmen.
penna Skrivet av JelenaNelly
Blev alldeles för lös för min del..rann ur hela tårtan :(
Supersmarrigt vaniljsås recept skulle jag säga, dock inte som vaniljkräm...undrar vad som kan ha gått fel?

Hälsningar
besökare Svar till Pia penna Skrivet av Susanne
Tack för att du delar med dig! Vilken lyx med egna ankägg!
penna Skrivet av Pia
Tack för bra grundrecept!
Gjorde "fel" och använde vaniljpulvret från vaniljstång från början under upphettning utan att den blev gråaktig. Använde grädde och spädde ut med havremjölk när det tjocknat för att få lite mer och lösare konsistens. Använde dessutom vaniljsocker istället för socker.
Fin gul färg fick jag av mina egna ankägg som äter allt grönt, örter, gräs som är det som naturligt ger gulan dess rika gula färg, de var orangegula. Man kan tillsätta en knivspets gurkmeja om den blir blek.
Ska prova enbart på havremjölk nästa gång!
besökare Svar till Son penna Skrivet av Susanne
Exakt så! Tack!
besökare Svar till Michelle penna Skrivet av Son
Till Michelle: Det står "Eftersom ett ägg inte är ett slaktat djur och därför att de flesta vegetarianer äter ägg och så har vi gjort valet att låta ägg ingå i vegetariska rätter." på https://www.recepten.se/info/aegg.html
penna Skrivet av Åsa
Vegetarisk är den Michelle men kanske inte Vegansk direkt 😊 hur som helst blir såsen bra mycket godare hemgjord än köpt 😁👍
penna Skrivet av Michelle
Receptet är knappast vegetariskt när det innehåller ägg..
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Såser och krämer med äggulor i tror jag inte går att frysa tyvärr.
penna Skrivet av Matilda
Vet du om de går att frysa vaniljkräm?
besökare Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne
Jag har inte provat det, men vaniljpulver är ju torkad mald vaniljstång så borde inte färsk vaniljstång också kunna färga? Jag har använt detta vaniljpulver och min vaniljkräm har inte blivit grå utan resultatet är det som ses på bilderna. Använder du vaniljsocker däremot behöver du inte oroa dig för att det blir grått. Men vaniljsocker ger inte samma goda vaniljsmak som äkta vanilj d.v.s. vaniljpulver som ju är torkad mald vaniljstång till skillnad från vaniljsocker som är socker smaksatt med vanilj (mest arom).
penna Skrivet av Angelica
Kan man använda vaniljstång som alternativ till pulver/vaniljsocker? Brukar ju inte bli grått...
besökare Svar till lena penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet på vaniljkräm! Tack för bra tips med rivet citronskal!
penna Skrivet av lena
Tack för receptet, användes till prinsesstårta idag, enkelt och mkt bra recept. Jag tillsatte citronzest och det blev mkt gott. Tack.
besökare Svar till tiina lai penna Skrivet av Susanne
Vad glad jag blir! Tack för att du skrev! 
penna Skrivet av tiina lai
-hej, jag har provat många av dina recept och blivit urnöjd varje gång, tusen tack.
besökare Svar till Emma penna Skrivet av Susanne
Vad kul att du gillade vaniljkrämen! Tack för att du delar med dig! Bra att veta att det blev gott med havremjölk och vaniljarom också och att färgen blev bra!
penna Skrivet av Emma
Hur bra som helst! Men stämmer att använder man potatismjöl måste den användas på en gång.
Men smaken är som baken, jäkligt god! Jag som inte ens gillar vaniljkräm egentligen.

Jag använde också havremjölk och sen en påse vaniljarom (motsvarar 1 msk vaniljsocker) och den blev inte grå.
besökare Svar till Lollo penna Skrivet av Susanne
Great! Thanks for writing!
penna Skrivet av Lollo
It went super, thanks a lot!
besökare Svar till Marie penna Skrivet av Susanne
Äggulorna gör att vaniljsåsen tjocknar när det uppnått en viss temperatur (ca 80 grader), i så fall tror jag inte din sås blev tillräckligt varm.
penna Skrivet av Marie
Tyvärr så blev den endast rinnig stelna inte ett dugg mer som sås. Besviken är jag
besökare Svar till Britt-Marie penna Skrivet av Susanne
Kul att du tyckte om receptet! :) Ja visst är det bra, jag gjorde den själv nyligen också till en tårta, snabbt och enkelt - och gott! :)
penna Skrivet av Britt-Marie
Gjorde nyss vaniljkrämen i halv sats och med maizena och vannilinsocker. Blev helt perfekt! Så bra recept att ta till när man vill göra ngt snabbt och enkelt.
besökare Svar till Mia penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Roligt att du tycker det! Håller helt med! :)
penna Skrivet av Mia
Tusen tack för ett bra recept på hemmagjord vaniljkräm! Det blev ju godare än den man köper :)
besökare Svar till Blä penna Skrivet av Susanne
Om inte vaniljkrämen tjocknar så måste du ha gjort något fel. Läs gärna igenom receptet igen. Kan du ha mätt upp något fel eller något annat? Det här receptet har funnits här på sajten i flera år och jag har själv gjort det flera gånger och att döma av alla kommentarer så verkar det som att receptet fungerar så jag vågar nog påstå att det inte är fel på receptet. Om du kommer på vad du gjorde för fel, skriv gärna och berätta! Kanske finns det något jag kan förtydliga i receptet. 
penna Skrivet av Blä
Helt värdelöst
Tjocknade inte alls. Tack för inget förutom slöseri med mat
besökare Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne
Tack för bra input! Ett tips kan ju vara att ta hälften vaniljpulver och hälften vaniljsocker, det gjorde jag senast och krämen blev då ljusgul - och väldigt god!
penna Skrivet av Våfflan
Jag hade ett annat recept (utan potatismjöl), och där stod det att den skulle svalna helt till och med innan man blandade i smaksättningen (som i orginalreceptet var passionsfrukt istället för vanilj). Förutom att man skulle låta mjölken koka upp med äggen mot slutet så var det identiskt med ditt recept.

Det blev dock ändå grått när vaniljen kom i (och då hade jag det låtit kallna helt i kylskåp) :/ med vaniljsocker så ser det dock bra ut! (Om än inte riktigt lika gott)

Med vaniljsocker så funkar det!

Jag får testa ditt recept någon gång och se ifall det ser godare ut :)
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Tack för bra information! Jo vaniljpulvret kan färga vaniljkrämen. 
penna Skrivet av Anna
Mina barnbarn har mjölkproteinallergi så jag använde havredryck istället för mjölk.
Ett obs är att om man använder vaniljpulver så blir krämen brunaktig.
Bra recept!
penna Skrivet av Caroline
Hej.
Har fått lära mig att aluminiumkastrull kan göra vaniljsåsen grå. :)
besökare Svar till Nicitha penna Skrivet av Susanne
Ja det tror jag. :)
penna Skrivet av Nicitha
hej, om jag använder potatismjöl och använder fyllningen idag, är den lika god att äta imorgon då? :)
besökare Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne
Det är vaniljen som kan göra vaniljkrämen grå. Efter lite efterforskning så verkar det vara så att olika sorters äkta vanilj kan ge en grå färg. Jag tror även det är viktigt att du inte låter vaniljkrämen koka med vaniljpulvret i som i mitt recept där man rör i det mot slutet för att undvika gråeffekten. Jag har aldrig varit med om att den blivit grå och jag har använt äkta vanilj men jag har blandat i det sist, efter att jag tagit bort kastrullen från plattan, exakt som det står i detta recept. Har du också gjort så och krämen ändå blivit grå? Skriv gärna igen och berätta vad du tror och om du testar, det vore intressant att veta!
penna Skrivet av Våfflan
Hur får man vaniljkrämen att bli så gul och fin? Min blir alltid typ grå. Smakar gott gör den ju som tur vad oavsett :)
  1