Kommentarer till Vaniljkräm - Sida 1

"Recept på vaniljkräm som fyllning till tårta eller bakverk. Enkel att göra. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne 2018-06-01 19:07
Såser och krämer med äggulor i tror jag inte går att frysa tyvärr.
penna Skrivet av Birgit 2018-03-16 13:18
Hej!
Min kräm blir fast och god, men inte fin i färgen. Ekologiska ägg, men det är ju vinter, och inte vaniljstång utan vaniljpulver,samma som du. Ändå ingen fin färg. Trist.m
penna Skrivet av Eva Eriksson 2018-02-17 17:24
Den blev väldigt lös så den kommer jag inte göra igen! Den var tjock men blev lös när jag blanda i vaniljpulvret. :(
penna Skrivet av Gunilla O 2018-01-18 15:26
i receptet står att man inte kan spara krämen till dagen efter om man använder potatismjöl. Det hade varit bra om det stod varför. Blir den lös eller inte lämplig att äta efter ett dygn??????
person Svar till JelenaNelly penna Skrivet av Susanne 2018-01-01 19:02
Vad tråkigt! Jag tror att antingen så har du kokt krämen för länge eller för kort tid. Den ska ju bli tjock och fin när man värmer på under vispning, sedan tar man bort den från värmen.
penna Skrivet av JelenaNelly 2018-01-01 18:59
Blev alldeles för lös för min del..rann ur hela tårtan :(
Supersmarrigt vaniljsås recept skulle jag säga, dock inte som vaniljkräm...undrar vad som kan ha gått fel?

Hälsningar
person Svar till Pia penna Skrivet av Susanne 2017-08-01 19:05
Tack för att du delar med dig! Vilken lyx med egna ankägg!
penna Skrivet av Pia 2017-07-09 17:18
Tack för bra grundrecept!
Gjorde "fel" och använde vaniljpulvret från vaniljstång från början under upphettning utan att den blev gråaktig. Använde grädde och spädde ut med havremjölk när det tjocknat för att få lite mer och lösare konsistens. Använde dessutom vaniljsocker istället för socker.
Fin gul färg fick jag av mina egna ankägg som äter allt grönt, örter, gräs som är det som naturligt ger gulan dess rika gula färg, de var orangegula. Man kan tillsätta en knivspets gurkmeja om den blir blek.
Ska prova enbart på havremjölk nästa gång!
person Svar till Son penna Skrivet av Susanne 2017-07-01 19:08
Exakt så! Tack!
person Svar till Michelle penna Skrivet av Son 2017-06-20 00:41
Till Michelle: Det står "Eftersom ett ägg inte är ett slaktat djur och därför att de flesta vegetarianer äter ägg och så har vi gjort valet att låta ägg ingå i vegetariska rätter." på https://www.recepten.se/info/aegg.html
penna Skrivet av Åsa 2017-06-11 18:17
Vegetarisk är den Michelle men kanske inte Vegansk direkt 😊 hur som helst blir såsen bra mycket godare hemgjord än köpt 😁👍
penna Skrivet av Michelle 2017-06-10 12:55
Receptet är knappast vegetariskt när det innehåller ägg..
penna Skrivet av Matilda 2017-05-14 00:43
Vet du om de går att frysa vaniljkräm?
person Svar till Angelica penna Skrivet av Susanne 2017-04-07 14:45
Jag har inte provat det, men vaniljpulver är ju torkad mald vaniljstång så borde inte färsk vaniljstång också kunna färga? Jag har använt detta vaniljpulver och min vaniljkräm har inte blivit grå utan resultatet är det som ses på bilderna. Använder du vaniljsocker däremot behöver du inte oroa dig för att det blir grått. Men vaniljsocker ger inte samma goda vaniljsmak som äkta vanilj d.v.s. vaniljpulver som ju är torkad mald vaniljstång till skillnad från vaniljsocker som är socker smaksatt med vanilj (mest arom).
penna Skrivet av Angelica 2017-04-05 16:03
Kan man använda vaniljstång som alternativ till pulver/vaniljsocker? Brukar ju inte bli grått...
person Svar till lena penna Skrivet av Susanne 2017-02-07 14:43
Kul att du tyckte om receptet på vaniljkräm! Tack för bra tips med rivet citronskal!
penna Skrivet av lena 2017-02-02 18:36
Tack för receptet, användes till prinsesstårta idag, enkelt och mkt bra recept. Jag tillsatte citronzest och det blev mkt gott. Tack.
person Svar till tiina lai penna Skrivet av Susanne 2017-02-02 18:30
Vad glad jag blir! Tack för att du skrev! 
penna Skrivet av tiina lai 2017-02-02 18:16
-hej, jag har provat många av dina recept och blivit urnöjd varje gång, tusen tack.
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2017-01-10 14:40
Vad kul att du gillade vaniljkrämen! Tack för att du delar med dig! Bra att veta att det blev gott med havremjölk och vaniljarom också och att färgen blev bra!
penna Skrivet av Emma 2017-01-08 20:10
Hur bra som helst! Men stämmer att använder man potatismjöl måste den användas på en gång.
Men smaken är som baken, jäkligt god! Jag som inte ens gillar vaniljkräm egentligen.

Jag använde också havremjölk och sen en påse vaniljarom (motsvarar 1 msk vaniljsocker) och den blev inte grå.
person Svar till Lollo penna Skrivet av Susanne 2016-11-07 14:40
Great! Thanks for writing!
penna Skrivet av Lollo 2016-11-04 12:03
It went super, thanks a lot!
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2016-08-07 14:35
Äggulorna gör att vaniljsåsen tjocknar när det uppnått en viss temperatur (ca 80 grader), i så fall tror jag inte din sås blev tillräckligt varm.
penna Skrivet av Marie 2016-08-06 00:05
Tyvärr så blev den endast rinnig stelna inte ett dugg mer som sås. Besviken är jag
person Svar till Britt-Marie penna Skrivet av Susanne 2016-07-04 17:06
Kul att du tyckte om receptet! :) Ja visst är det bra, jag gjorde den själv nyligen också till en tårta, snabbt och enkelt - och gott! :)
penna Skrivet av Britt-Marie 2016-07-04 13:34
Gjorde nyss vaniljkrämen i halv sats och med maizena och vannilinsocker. Blev helt perfekt! Så bra recept att ta till när man vill göra ngt snabbt och enkelt.
person Svar till Mia penna Skrivet av Susanne 2016-05-01 03:20
Varsågod! Roligt att du tycker det! Håller helt med! :)
penna Skrivet av Mia 2016-04-29 21:19
Tusen tack för ett bra recept på hemmagjord vaniljkräm! Det blev ju godare än den man köper :)
person Svar till Blä penna Skrivet av Susanne 2016-04-23 10:48
Om inte vaniljkrämen tjocknar så måste du ha gjort något fel. Läs gärna igenom receptet igen. Kan du ha mätt upp något fel eller något annat? Det här receptet har funnits här på sajten i flera år och jag har själv gjort det flera gånger och att döma av alla kommentarer så verkar det som att receptet fungerar så jag vågar nog påstå att det inte är fel på receptet. Om du kommer på vad du gjorde för fel, skriv gärna och berätta! Kanske finns det något jag kan förtydliga i receptet. 
penna Skrivet av Blä 2016-04-22 17:25
Helt värdelöst
Tjocknade inte alls. Tack för inget förutom slöseri med mat
person Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne 2015-07-23 10:45
Tack för bra input! Ett tips kan ju vara att ta hälften vaniljpulver och hälften vaniljsocker, det gjorde jag senast och krämen blev då ljusgul - och väldigt god!
penna Skrivet av Våfflan 2015-07-19 14:09
Jag hade ett annat recept (utan potatismjöl), och där stod det att den skulle svalna helt till och med innan man blandade i smaksättningen (som i orginalreceptet var passionsfrukt istället för vanilj). Förutom att man skulle låta mjölken koka upp med äggen mot slutet så var det identiskt med ditt recept.

Det blev dock ändå grått när vaniljen kom i (och då hade jag det låtit kallna helt i kylskåp) :/ med vaniljsocker så ser det dock bra ut! (Om än inte riktigt lika gott)

Med vaniljsocker så funkar det!

Jag får testa ditt recept någon gång och se ifall det ser godare ut :)
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2015-07-19 12:54
Tack för bra information! Jo vaniljpulvret kan färga vaniljkrämen. 
penna Skrivet av Anna 2015-07-19 11:14
Mina barnbarn har mjölkproteinallergi så jag använde havredryck istället för mjölk.
Ett obs är att om man använder vaniljpulver så blir krämen brunaktig.
Bra recept!
penna Skrivet av Caroline 2015-06-16 22:00
Hej.
Har fått lära mig att aluminiumkastrull kan göra vaniljsåsen grå. :)
person Svar till Nicitha penna Skrivet av Susanne 2015-06-01 00:24
Ja det tror jag. :)
penna Skrivet av Nicitha 2015-05-29 08:47
hej, om jag använder potatismjöl och använder fyllningen idag, är den lika god att äta imorgon då? :)
person Svar till Våfflan penna Skrivet av Susanne 2015-02-20 18:09
Det är vaniljen som kan göra vaniljkrämen grå. Efter lite efterforskning så verkar det vara så att olika sorters äkta vanilj kan ge en grå färg. Jag tror även det är viktigt att du inte låter vaniljkrämen koka med vaniljpulvret i som i mitt recept där man rör i det mot slutet för att undvika gråeffekten. Jag har aldrig varit med om att den blivit grå och jag har använt äkta vanilj men jag har blandat i det sist, efter att jag tagit bort kastrullen från plattan, exakt som det står i detta recept. Har du också gjort så och krämen ändå blivit grå? Skriv gärna igen och berätta vad du tror och om du testar, det vore intressant att veta!
penna Skrivet av Våfflan 2015-02-19 22:01
Hur får man vaniljkrämen att bli så gul och fin? Min blir alltid typ grå. Smakar gott gör den ju som tur vad oavsett :)
  1