Kommentarer till Sirapskakor / Kolakakor - Sida 2

"Ett recept på klassiska sirapskakor även kallade kolakakor. Enkla och goda kakor som du bakar snabbt och rationellt!"

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida
penna Skrivet av SAIF 2012-05-18 15:27
jag har provat det var goddddddddddd !!!!!!!!!!! :D
penna Skrivet av A-S 2012-05-09 12:03
Oerhört bra recept! Mina kakor blev perfekta :)
person Svar till Ella penna Skrivet av Susanne 2012-03-24 19:03
Rätt ugnsinställningar? Över- och undervärme? Ugnen har uppnått rätt temperatur?
penna Skrivet av Ella 2012-03-24 13:51
Något måste ha gått fel.. Mina längder breder inte ut sig i ugnen :( hjälp??
penna Skrivet av Tindra 2011-12-06 14:55
Jag är en tolvårig tjej som provade göra der här receptet själv idag när jag kommit hem efter skolan. Nu är de färdiggräddade och uppskurna och ligger och svalnar på en plåt. De luktar fantastiskt och ser väldigt läckra ut! Vill smaka nuu! Haha! Det var ett väldigt tydligt och bra recept och, som sagt, de ser perfekta ut! Haha! Nästa gång jag gör sirapskakor ska jag definitivt följa det här receptet igen!
person Svar till Marie penna Skrivet av liz 2011-11-20 23:12
Ett tips om du saknar kolasmaken och segheten är att ha i lite mer sirap än vad receptet säger. Jag har i hela 3 msk istället för 2 och tycker att det blir perfekt! :)
person Svar till Marie penna Skrivet av Susanne 2011-11-09 14:31
Ja svårt att säga vad som kan ha gått fel. Det låter som att du gjort för tunna rullar om det blivit bränt. De flyter ju ut ganska mycket i ugnen. Det gäller att ta ut kakorna i rätt tid när de ser så där gyllene och fina ut. För att de ska bli sega och goda så måste ju också kakorna bli lagom tjocka, därför ska man inte själv trycka ut degen på plåten innan utan det ska vara rullar för de flyter ju som sagt ut i ugnen.
penna Skrivet av Marie 2011-11-08 21:48
Jag lyckades tyvärr inte med detta receptet. Det smakade för mycket mjöl och socker. Men inte den goda kolasmaken, jag lyckades bränna första degsatsen i ungnen på 18min på 175gr. Så jag minskade till 10-12 min och det blev okej. Men det jag inte förstår var att det inte blev den goda segheten och kolasmaken. Har ett annat recept på halva sastsen som jag lyckades förra gången med. Synd för dina var mycket fina och såg aptitliga ut. Men tack iallafall för vägledningen.
penna Skrivet av Ann-Sofie 2011-09-29 12:57
Måste säga att jag älskar att du har bilder mycket enklare att förstå då tycker jag. Jag är 14 år och gillar ju att baka så det kan vara lite svårt ibland att följa och förstå recept men nu blev det mycket enklare tack! och kakorna blev jätte lyckade och goda! :)
person Svar till Pär penna Skrivet av Susanne 2011-09-13 00:46
Tack! Roligt att höra att du tycker recepten.se är bästa receptsajten! :)
penna Skrivet av Pär 2011-09-11 17:16
Öka på sockermängden till 2 dl istället så blir de så mycket godare, det är så alla andra recept jag läst är. Mycket bra sida med många bra recept för övrigt! Recepten är den bästa sidan, bra bilder, bra recept och upplägg. Har till och med appen på android :)
person Svar till Lena Andersson penna Skrivet av Susanne 2011-06-14 13:49
Vill du ta mindre smör bör du även ta mindre av de andra ingredienserna. T.ex. kan du ju göra en halv sats.
penna Skrivet av Lena Andersson 2011-06-10 13:47
Hej!
Det fanns en fråga förut, om man kunde använda mindre smör? Vad är svaret, för frågan är borta på min dator. Är den borta på alla datorer
penna Skrivet av Linda 2011-05-25 23:59
Hej!

Tyckte degen smakade lite lustig tills jag insåg att jag vanligtvis har farinsocker i vilket är DUNDERGOTT men det här ska bli spännande att smaka på, har dom i ugnen nu. Bara inte gasugnen pajar dom med för ojämn gräddning.
penna Skrivet av Andreas 2011-05-07 15:52
Otroligt goda kakor!

Mig stämde dock inte tiden. Mina blev klara på kanske 13-15 min. När det börjar dofta i hela lägenheten och dom har lite färg i kanterna då är det dax att ta ut. Dom här kakorna mår absolut inte bra av lite extra färg.

Jag testade att mönstra som nån föreslog, gick asbra. Dom här kakorna kommer jag baka igen.
penna Skrivet av Moa 2011-05-07 15:44
Antagligen världens mest beroendeframkallande kakor någonsin. Helt sjukt goda!

Ett tips är att göra mönster med en gaffel på korvarna innan man gräddar dem. Iom att man trycker ut degen lite då flyter den inte ut lika mycket under gräddning. Kan vara ett bra projekt för barnen om de ska vara med och baka, minns själv från när jag va liten, det var min favorit del i att baka kolakakor :D
penna Skrivet av Hejsan 2011-04-04 18:24
Jag har nyss bakat de har kakorna och jag kan inte sluta äta dem!SÅ GODA :)
person Svar till Emil Wiklund penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 15:31
150 g. Se sidan måttomvandling.
penna Skrivet av Emil Wiklund 2011-04-03 13:15
Hur många gram är 1,75 dl Strösocker?
person Svar till Nathalie Persson penna Skrivet av Susanne 2011-03-30 03:52
Nej, utan sirap blir det ingen kolasmak. Välj ett annat kakrecept om du inte har sirap.
penna Skrivet av Nathalie Persson 2011-03-28 16:51
Funkar de bra med Rapsolja istället för sirap?
penna Skrivet av Martina 2011-01-30 21:11
detta receptet var jätte bra! det var lätt och jätte gott.
person Svar till b-koy penna Skrivet av Susanne 2011-01-03 22:15
De håller sig färska, förvara dem i en burk med lock, men går bra att frysa in också.
penna Skrivet av b-koy 2011-01-02 21:14
nu har jag bakat dom igen...mums.. ska serveras om fyra dagar, vet någon om jag borde frysa in dom under tiden eller håller dom sig färska så länge?
penna Skrivet av b-koy 2011-01-02 19:57
Jag som ALLTID misslyckas med småkakor gjorde dessa och d blev en stor succe! hade väldigt hårda domare, men ändå gick dessa åt som smör i solsken. jättegoda och verkligen värt att pröva!!!!
person Svar till Sasha penna Skrivet av Susanne 2010-12-30 17:52

Eller också ta mindre mjöl. Det vanligaste felet de flesta gör är att när man mäter upp mjölet så gräver man med decilitermått i mjölpåsen och då packas mjölet i måttet och man tar automatiskt för mycket. Det bästa är att hälla upp mjölet i litermått eller använda våg.

Men upptäcker man att man tagit för mycket mjöl så ordnar det sig med lite vatten eller olja precis som du skivit!

person Svar till cecilia penna Skrivet av Sasha 2010-12-30 14:36
Du kanske har för mycket mjöl. tillsätt lite vatten eller olja så ska du se att det blir bättre. kramar
penna Skrivet av Sasha 2010-12-30 14:32
Dessa är jättegoda. Bakar dem för andra eller tredje gången. det enda som är, är att jag måste tillsätta lite vatten. det liknar mer smuldeg än deg. Men som sagt med lite vatten så blir de super goda! tack för receptet. kramar
person Svar till Emma penna Skrivet av Susanne 2010-12-27 21:23
Kul att höra! :)
penna Skrivet av Emma 2010-12-27 12:57
Är verkligen inte nå bra på bakning, men detta gick lätt men de är ej över än. Dom är i ugnen och jag hoppas det blir bra :) Kanon med bilder så en amatör som mig fattar hur man gör.
penna Skrivet av Emma 2010-12-21 15:14
Gjorde dessa kakor nyss, jätte lätta och jag slängde ihop dem undertiden som jag kokade knäck.
Nu ska de bara svalna lite och sen är det dags att koka kaffe och börja julen :) tack!
penna Skrivet av Herr Åman 2010-12-01 19:35
Dem var ganska goda men jag föredrar min tillsats av vodka och brödsmulor. Men det är bara jag
penna Skrivet av Linda 2010-12-01 15:22
Jösses vad goda!!
penna Skrivet av Hannah 2010-10-26 17:30
Dom här kakorna är helt fantastiska jag bakade dom och dom passar perfekt till efter rätt eller kaffe kalas och mina barn valde dessa kakor som lördagsgodis så jag tycker såklart att dom är bäst!!!! ;)
person Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne 2010-09-21 15:03
Man kan grädda alla kakor på smorda plåtar eller teflonplåtar istället för bakplåtspapper. Förr i tiden gräddade man alla kakor på smorda plåtar vad jag vet. 
penna Skrivet av Anonym 2010-09-15 18:20
e det ok om man inte har bakplåts papper?
penna Skrivet av Carina 2010-08-09 21:15
Jag följde receptet och de blev jättegoda, så 5 dl mjöl stämmer.
person Svar till Jennifer penna Skrivet av Susanne 2010-06-09 13:11
Jo i det här receptet är det 5 dl mjöl och inget annat. Det är korrekt som det står. Jag har gjort det här receptet en massa gånger och kan verkligen intyga att receptet stämmer. Precis som jag skrev till Camilla så måste man tänka på att inte packa mjölet i decilitermåttet.
person Svar till Camilla penna Skrivet av Jennifer 2010-06-08 14:46
Det är INTE 5 dl mjöl. Det är 2 1/2.
Där har du svaret.
Hade tur att jag kollade på mitt eget recept oxå. Med ingefära i, riktigt fin smak!

KRam
person Svar till Camilla penna Skrivet av Susanne 2010-05-05 16:32
Kanske att du tagit för mycket mjöl? Tänk på att inte packa måttet när du mäter upp mjölet, det är lätt gjort. Det bästa är att ta ett litermått och mäta upp i när man ska mäta upp flera deciliter. Man kan alltid tillsätta lite flytande margarin, olja eller vatten om det inte går att få ihop till en deg.
penna Skrivet av Camilla 2010-04-22 19:00
Är det här ett skämt eller?? Har ju knådat i 45 min nu och det går åt helv...
person Svar till Eva-Lena penna Skrivet av diana 2010-04-21 19:30
hej dåm e gått super goda älskar dåm jag vill pussa dåm okej hejdå.
penna Skrivet av Eva-Lena 2010-03-30 09:55
Supergoda alla älskar dom särskilt mina barnbarn !
penna Skrivet av Lollo 2010-03-03 20:04
Jag älskar de här!<333
penna Skrivet av Skit 2010-02-19 15:52
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Annika 2010-02-12 09:57
Aaahh... Dessa kakor är så goda... :-) Bakade dessa för andra gången på bara några veckor - de har en strykande åtgång!
penna Skrivet av hb & ao 2010-02-11 15:48
det verkar mumsigt
penna Skrivet av Baja på dig 2010-02-01 17:48
den är jätte god!
penna Skrivet av Susanne 2010-01-17 11:08
Svar till Anonym: Ja du kan alltid räkna om receptet. Om du tar 150 g smör så är ju det tre fjärdelar av 200 g. Då kan du även ta tre fjärdedelar av alla andra ingredienser.
penna Skrivet av Anonym 2010-01-15 14:49
kan man använda typ 150 gr smör eller 175 gr smör istället för 200gr för vi har inte det hemma vi har bara 175
förra sidan   1   2   3   4   5   nästa sida