Kommentarer till Banan i chokladyoghurt med mandel

"Recept på mellanmål eller dessert. Banan i chokladyoghurt med mandel. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
besökare Svar till Jeanette penna Skrivet av Susanne
Använde du någon annan sorts stevia än stevia strö? Om man tar flytande stevia kan det nämligen bli en väldigt otrevlig besk smak.
penna Skrivet av Jeanette
Jag använde inte mått men det kanske jag borde ha gjort, för det smakade fullkomligt vidrigt. Ser dock otroligt gott ut på bilden och eftersom receptet är så enkelt råder jag andra att testa också!
besökare Svar till Pia penna Skrivet av Susanne
Jag håller med och har ändrat receptet. Även om receptet är ganska nyttigt och innehåller väldigt lite socker och är för att vara en dessert väldigt lite sött så är problemet att banan har ganska högt GI så det blir totalt sett inte tillräckligt lågt GI på det här. För att få ner GI-värdet behövs surare frukt eller bär.
besökare Svar till Pia penna Skrivet av Ewa
Det är sant som Pia skriver, tyvärr.
penna Skrivet av Pia
Detta är inte ett GI-recept. Banan och råsocker med fruktsocker????!!!
penna Skrivet av Näringsterapeuten
Det där är inget GI-recept! Banan har högt GI! Fruktsockret borde uteslutas helt dessutom eftersom det förvisso inte höjer blodsockret lika snabbt som vanligt socker, men däremot lagras det lättare in som fett i kroppen...Skippar man fruktsockret och bara använder banan som sötning är det iaf bättre än att äta en massa annat skit. Men ett renodlat GI-recept kan man hursomhelst inte kalla det.
penna Skrivet av Ellie
Mycket smaskigt! Se upp med fruktsockret bara, det behövs inte mycket för att yoghurten ska bli söt =)
penna Skrivet av ida
Ser gott ut...ska göra den på våran hemkunskapläxa...då ska vi göra nåt gott och sen skriva ett recept på det. Tack så mkt=)
penna Skrivet av Andreas
Ser väldigt gott ut
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jenny: Kakaon.
penna Skrivet av Jenny
Var kommer chokladen in?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elin: Det råder lite delade meningar i vetenskapen runt socker och sötningsmedel. Visserligen ger inte sötningmedel påverkan på blodsockret men det kan å andra sidan påverka mättnadskänslan och annat. Jag är ingen expert på detta utan brukar försöka använda mitt sunda förnuft tillsammans med det jag läst och det säger mig att socker i små mängder inte är så farligt vid enstaka tillfällen. Råsocker är en mindre förädlad variant än vanligt socker och är därför lite nyttigare och inte lika sött.
penna Skrivet av Elin
Ska man verkligen ha råsocker, på giviktkoll brukar det ju vara sockerersättnig istället?
penna Skrivet av åse
man behöver inte varken fruktos eller råsocker när det är banan i. det är ju sötsuget man ska bli av med.
penna Skrivet av ****
verkar väldigt god! ;P
penna Skrivet av Susanne
Banan har visserligen ett ganska högt GI, men det är bara en halv banan per portion och man ska inte heller stirra sig blind på ett enskilt livsmedels GI. Banan har ett högt mättnadsindex och tillsammans med de övriga ingredienserna i det här receptet tycker jag man kan äta det här med gott samvete som efterrätt.
penna Skrivet av Kristina
Är verkligen banan att rekommendera för ett recept med lågt GI???
  1