webmaster
Fryst jordgubbstårta med vit choklad
Mycket god och lyxig glasstårta med vit choklad och jordgubbar som går utmärkt att förbereda. Går snabbt att göra och förvaras sedan i frysen.
Tid: 40 minuter + 4 timmar i frysen.
6-10 portioner
Ingredienser:
- 6 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 st ägg
- 200 g (0,4 liter) jordgubbar (frysta eller färska)
- 1 dl florsocker
- 0,75 msk pressad citron
Ev: Garnering:
- ev. ca 300 g (0,6 liter) jordgubbar
- ev. citronmeliss
- ev. ca 50 g vit choklad
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- elvisp
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 24 cm i diameter
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion, beräknat på 10 portioner (119 g): 390 kalorier, 20 g kolhydrater, 33 g fett, 4 g protein
Tips för att undvika tillsatser
Använd färsk vispgrädde. Vit choklad kan innehålla tillsatser.
Planeringstips
Gör gärna tårtan långt i förväg och förvara i frysen.
Hållbarhet och förvaring
Håller sig minst 3 månader i frysen.
webmaster
Svar till
Mira
️ Skrivet av
Ja det borde gå bra med hallon istället för jordgubbar!
️ Skrivet av
Hej behöver svar på det här ganska snabbt, jag ska göra den här till midsommar men gillar inte jordgubbar! Kan man ha hallon istället?
webmaster
Svar till
Inger
️ Skrivet av
Ja fast nej för problemet är att formen går väldigt lätt sönder om du försöker ta bort den när den är fryst. Så mitt råd är att köpa en form till.
️ Skrivet av
Hej, behöver tårta till många som man kan göra i förväg. Födelsedagsbuffe för drygt 15 pers. Tänkte prova detta recept. Kan man ta av formen från tartan när den är frusen, och sedan låta tårtan vara kvar i frysen? Jag vill kunna använda formen för att göra fler tårtor. Det fungerar ju inte om tårtan faller isär utan formen som stöd. Tack.
️ Skrivet av
Jag hade färska jordgubbar och 40% grädde. Vispade upp grädden och blandade jordgubbssmeten med grädden innan jag hällde i den i formen. Kanske bättre lycka nästa gång :)