Kommentarer till Kiwisorbet - Sida 1

"Recept på kiwisorbet - gott och enkelt, laktosfritt och glutenfritt. Gott till dessert eller lyxigt mellanmål."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
person Svar till Jessica penna Skrivet av Susanne 2011-05-13 03:15

Ja skillnaden är att med glassmaskin så blir inte glassen så isig som den blir utan glassmaskin. Det beror på att glassmaskinen har en rotor som roterar under infrysningen och som slår sönder iskristallerna.

Utan glassmaskin så kan man ta ut glassen ur frysen och röra om då och då för att få liknande effekt men det blir förstås inte lika bra som med en glassmaskin som rör om konstant.

Detta gäller alla sorters glass och sorbet, men det märks störst skillnad på sådan glass eller sorbet som innehåller låg andel fett i förhållande till vätskan. Så för glass som man gör på yoghurt gör en glassmaskin mycket stor skillnad.

Just för det här receptet så blir det ganska bra utan glassmaskin tycker jag. Jag har endast gjort det här utan glassmaskin själv, men förmodligen blir det ännu bättre med glassmaskin.

penna Skrivet av Jessica 2011-05-12 16:28
Jag vill göra sorbet och undrar om det blir någon skillnad på resultatet om man gör med eller utan glassmaskin?
person Svar till kristoffer penna Skrivet av Susanne 2011-04-03 15:50
Det borde gå bra. Mängden mango är nog inte så noga. Du får prova dig fram.
penna Skrivet av kristoffer 2011-03-28 16:19
går det att göra en mangosorbet med receptet.
i så fall hur mycket mango?
hoppas att det går att få svar!
penna Skrivet av Susanne 2009-09-07 01:58
Svar till Malin: Ja. Du kan göra alla glassrecept i en glassmaskin. Den enda skillnaden mellan att använda glassmaskin och utan är ju att själva infrysningen med glassmaskinen blir bättre eftersom glassmaskinen rör om under infrysningen vilket gör att den slår sönder de iskristaller som bildas - glassen blir len och fin.
penna Skrivet av Malin 2009-09-06 20:59
Jag brukar göra sorbetglass hemma, dock använder jag mig utav en glassmaskin. Finns det svar på om detta recept går att använda i en glassmaskin ?
penna Skrivet av Susanne 2009-06-09 00:42
Svar till anonym: Ja det borde gå bra med hallon, exakt hur mycket har jag svårt att säga du får nog ta på ett ungefär motsvarande mängd hallon som kiwi i receptet.
penna Skrivet av anonym 2009-06-03 18:19
kan man ta hallon istället för kiwi? isåfall hur mkt hallon?
penna Skrivet av lasse 2008-05-18 15:36
jag hade lika många kiwi som msk vanligt socker när jag gjorde. eftersom strösocker skulle vara mindre sött än fruktsocker tänkte jag det skulle bli lagom men det var sött som satan!så var försiktiga med sockret!
penna Skrivet av Susanne 2008-01-19 20:43
Svar till mads: Ja det går bra.
penna Skrivet av mads 2008-01-15 19:17
hej kan man ta sötningsmedel till istället för fruktsockret ?
penna Skrivet av marre 2007-12-12 00:19
Jag lade i vanligt socker istället för fruktsocker. Hade inte fruktsocker hemma :(
Hade dock i 3 matskedar istället.
Hoppas det fungerar ändå, mina kiwin var rätt så söta till smaken. Sorbeten ligger i frysen nu.
Längtar... Bara 2 timmar kvar!
penna Skrivet av Jennypenny 2007-10-01 18:21
jag ska testa det här!!.. när jag har pengar hehe
penna Skrivet av Susanne 2007-09-13 23:49
Svar till Jenny: Ja du kan ta vanligt socker men det är lite mindre nyttigt.
penna Skrivet av Jenny 2007-09-06 22:30
Måste man ha fruktsocker? går det med vanligt socker?
penna Skrivet av Susanne 2007-07-31 18:26
Svar till Camilla: Det går säkert bra!
penna Skrivet av camilla 2007-07-31 17:56
För att spara tid, tror ni att man kan sätta in den i frysen i 3 1/2 och skippa att den ska tinas i rumsvärme? Eller blir det inte lika bra då? :)
penna Skrivet av carola (12 år) 2007-07-25 19:03
Mums!
penna Skrivet av Cassandra 2007-06-29 19:48
tror ni att det skulle vara gott med hallon, såfall hur mycket hallon borde man ha då ?
penna Skrivet av Lisa 2007-04-20 16:45
Superb! Gjorde en med kiwi och en med jordgubb och dem blev helt underbara! Jättegott!
penna Skrivet av Emilia 2007-02-27 15:53
Jättegott! :) prövade med blåbär och hallon också, blev lika bra det med.. :)
penna Skrivet av Sarah 2007-01-10 18:08
Det låter ju väldigt gott :)
penna Skrivet av Elsa, 2007-01-10 16:18
Jätte gott!!!
penna Skrivet av Susanne 2007-01-05 01:56
Linnéa: Jag har inte provat men det borde väl gå. All frukt och bär som går att mosa borde fungera. Skriv gärna och berätta om du provar!
penna Skrivet av Linnéa 2007-01-04 19:08
Kan man använda någon annan frukt än kiwi i detta receptet tro?
penna Skrivet av Emmelie 2006-12-30 22:59
Jättegott! uppskattades av hela familjen och alla konstaterade hur j*vla Skitgott det var!
penna Skrivet av *Hemligt* 2006-12-15 21:45
Ser både gott och nyttigt ut
  1