Kommentarer till Cheesecake

"Fantastiskt god cheesecake. En frusen glasstårta med digestivekex. Mycket god och även enkel att göra med detta recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida
besökare Svar till Bakabaka penna Skrivet av OKÄND 2010-05-25 18:18
JA DEN BLIR JÄTTE GOD FÖR MIG.
penna Skrivet av OKÄND 2010-05-25 18:15
DEN ÄR EN JÄTTE GOD GLASSTÅRTA.JAG HOPPAS ATT NI ANDRA NJUTER AV DEN.FÖR ATT DEN ÄR SUPERGOD.SMAKLIG MÅLTID FÖR DOM SOM SKA GÖRA EN CHEESECAKE.
penna Skrivet av Bakabaka 2010-03-26 22:16
vet ngn om det blir godare med eller utan lime/citron i? vilket föredras?
penna Skrivet av Krstin 2010-03-26 10:27
Tycker att denna cheesecaken är den bästa. Barnen älskar den, var lite försiktig med mängden citron. Serveras med färska hallon. Gott!!
penna Skrivet av Petra pettersson 2010-03-11 20:44
Den är jätte god och är lätt att göra redan andra ggr.
penna Skrivet av annie 2010-02-28 14:09
godaste cheesecaken jag har ätit på länge och superenkel att göra oxå!(:
ett tips är att man kan krossa kexen i en mixer elr nåt om man vill, de går fortare då...
penna Skrivet av Marie 2010-02-26 17:06
Den här cheesecaken är toppen :) Har gjort den i några år nu och den blir alltid lika god. Jag skippar citronen och kör den lite mer naturell. Jag brukar även dekorera den men lite olika saker i stället för att bara ha digestive kex uppepå :)
penna Skrivet av Sara 2010-02-22 17:25
Lägg plastfolie i formen först om det smakar plåt annars.
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:24

Svar till MN: Tack för bra tips! Ja detta är en glasstårta, det finns andra recept på cheesecake som inte är glasstårtor.

Svar till Diana 14 år: Har aldrig varit med om detta, jag har inga formar som inte tål att frysas. Men du kan säkert skära bort det närmast kanten om det smakar konstigt där, det borde räcka.

penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 19:20
Svar till maria: Det är ingen mening med att ha i gelésocker och gelatin i en glasstårta. Däremot finns det andra recept på cheesecake som inte ska vara i frysen där man använder gelatin.
penna Skrivet av Diana 14 år 2010-02-17 09:25
Jag tror inte att min form är frys säker för när jag hade gjort färdigt allt och drog fingret i formen smakade det plåt men nu kan jag inte göra nått haha .. Nu får den stå i frysen ändå.

En fråga smakar det bara plåt på kanterna för då kan man ju skära runt?
penna Skrivet av MN 2010-02-10 13:26
Jag brukar göra denna i mindre portioner istället för en stor kaka. Smular ner digestive i dessertskålar eller liknande, häller i smeten och smulad digestive ovanpå. Så mycket smidigare och lättare att äta direkt ur frysen :) Fast överlag tycker jag detta räknas mer som glass än cheesecake...faktiskt..
penna Skrivet av maria 2010-02-06 14:57
hej,skulle man kunna lägga i gelesocker eller gelatin,för säkerhets skull?
penna Skrivet av Lena 2010-01-31 15:27
Idag har jag gjort cheesecake ,den var jätte god.
penna Skrivet av Stina Svedberg 2010-01-29 15:36
Jättegod cheescake, dock måste den upp tinas lång tid innan man kan äta den. Var försiktig med mängden citron du har i den, gillar man citron tar man mycket, annars räcker det bara med nån droppe. Citron smaken får ej ta över handen som den gjorde för mig..=)..
penna Skrivet av Susanne 2010-01-23 19:13
Svar till sonia: Det finns olika typer av recept på cheesecake och detta är glasstårta-varianten. Men det finns en annan variant som är mjuk som en vanlig kaka men jag har tyvärr inte hunnit få upp ett recept på en sådan ännu men det finns säkert om du googlar.
penna Skrivet av sonia 2010-01-23 18:59
efter 5 timmar i frysen så ställde jag ut den för upptining före servering..men varför blir den som glass???alltså den var hård och smakade glass!!!ska inte cheesecake vara mjuk som wen vanlig kaka???
penna Skrivet av Åsa 2010-01-22 17:24
Mixade i krossad daim, skippade citronen! Dock blir det bakad botten nästa gång. Så gott det var! Rekommenderas!
penna Skrivet av Mpers 2010-01-10 15:57
Har gjort denna i flera år men i julas krossade jag pepparkakor istället för digestive och det var jättegott. Passar extra bra sådär i jultider.
penna Skrivet av laktos 2010-01-08 10:12
Är laktosintolerant. Skulle ändå så gärna vilja göra en variant. Vilken ost ska man använda i stället för philadelphia?
penna Skrivet av Susanne 2010-01-03 18:03
Svar till baktanten: Jag tror inte den hänger ihop om du har dubbelt så mycket digestive under. Då blir det bara massa lösa smulor på botten. I så fall får du nog titta på något annat recept där man blandar kaksmulorna med smör och gräddar i ugnen. Varför vill du ha en tjockare botten? Ja du lägger in hela formen med kanten i frysen och du kan gärna plasta in den eller lägga aluminiumfolie över så att du skyddar tårtan från is och annat du har i frysen.
penna Skrivet av Susanne 2010-01-03 17:59
Svar till hallon: Det går nog bra både med och utan citron, hallon och citron fungerar ju också ihop men det är ju gott även utan också.
penna Skrivet av Mmmm 2010-01-03 12:41
Den blir super god :D
penna Skrivet av hallon 2010-01-02 22:57
om jag ska blanda i hallon i glassen, bör jag då skippa citronen?
penna Skrivet av baktanten 2010-01-02 22:29
Kan jag skippa att ha digestiv både över och under och bara ha allt längst ner för att få den tjockare? När man fryser in den, lägger man in hela formen då (om jag har en med löstagbar botten) eller bara med botten? ska jag plasta in den eller liknande om jag ska ha den infryst i en vecka?
penna Skrivet av yasmine 2010-01-02 18:18
kanon god blev den
penna Skrivet av ka 2009-12-23 16:10
Två påsar saffran i glassmeten samt pepparkakor istället för Digistive ger en fantastiskt god juldessert!
penna Skrivet av Catarina 2009-12-23 13:52
har just gjort klart cheesecaken...
ser otroligt smarrigt ut. men i stället fördigestivekex på toppen så la jag blåbär och hallon..
väntar på att få mig en liten smakbit.
GOD JUL!
penna Skrivet av morran 2009-12-21 10:14
Har precis ställt in den i frysen (det behövs alltså ingen UGN!!!) :) Ska ha den som efterrätt på julafton så jag använde pepparkakor istället för digestivekex, sen blandade jag i lite lingonsylt i smeten. Tror det blir Jättegott!! GOD JUL!
penna Skrivet av Hanna 2009-12-20 19:43
Vilken grad ska ungen vara på? :S
penna Skrivet av Duoc 2009-12-12 20:06
Jag gjorde den här idag, och den blev jättegod! Det smakade faktisk som cheesecake så fort jag hade blandat inn citronskal och citronjuicen! Före citronen kom inn i bilden tvekade jag starkt på att det var en cheesecake... så jag rekommenderar citronen om man vill ha den där cheesecake-smaken. Vet inte varför citron står som "eventuelt"...
penna Skrivet av Stina Svedberg 2009-12-10 16:04
Underbar,billig samt lätt att göra.
Men innan man serverar den bör man tinat upp den nån timme innan=)..
penna Skrivet av vlora 2009-12-09 14:04
ett jättebra recept, jag är nöjd =)
penna Skrivet av Susanne 2009-12-07 01:46
Svar till anna: Jag förstår inte alls hur du gjort? Om du haft formen i frysen i 5 timmar som det står i receptet är det omöjligt att det rinner ut eftersom allting har fryst till glass. Skriv gärna igen! Är receptbeskrivningen otydlig?
penna Skrivet av anna 2009-12-06 19:45
jag gjorde denna recpt men den misslyckades totalt när jag tog ut den ur formen så rann hela smeten som en basäng.jag som hade hållit på med den jätte långt tid sedan dekorerat den med frukt och gelatin!!! jag blev välidigt besviken och mina gäster serverade jag de den.såg ut som en röra jag rekommenderar inte detta recept!!
penna Skrivet av Nilla 2009-12-02 12:21
Ett jättebra, jättelätt recept!
Jag har alltid mixade hallon i när jag gör detta receptet, det blir jättegott!!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-29 16:20
Svar till Rob: Ja det finns flera stycken kommentarer (om du orkar läsa) från personer som gjort cheesecaken med pepparkakor och tyckte det blev jättegott!
penna Skrivet av Rob 2009-11-28 10:52
Är det nån som testat med pepparkakor i ställetför digestivekex?
penna Skrivet av Syllo 2009-11-09 22:11
Gud vah gott det vah :P ska göra det på födelsedagen :D
penna Skrivet av Andy 2009-11-05 14:49
Min favvo cheesecake, underbart gott o mättande
penna Skrivet av jo 2009-10-30 15:27
de va inge gottt :(
penna Skrivet av KåE 2009-10-25 19:32
grymt gott. vi älskar det!
receptet var perfekt!
penna Skrivet av Amanda 2009-10-16 03:29
Detta är en kaka man gör när man skall få besök eller när man vill att sambon skall vara lite extra glad i en. :)
Tack, för ett jättebra recept!!
penna Skrivet av alicia 2009-09-29 15:53
den här cheescaken är det godaste jag nånsin har ätit fast jag bara är 13 år så var den inte så svår heller (xd)värdens goaste kaka
penna Skrivet av nadja;) 2009-09-11 15:14
bra tips är att ha i lite dajmbitar i glassen.. supergott och blir alltid populärt :D
penna Skrivet av Susanne 2009-09-01 22:56
Svar till Hani: Efter en timma är cheesecaken fortfarande rinnande, kanske kan du servera den efter 3 timmar. Visst kan man äta den efter en timma men då är det snarare en kall gräddsmet du serverar och inte glass. Det tar några timmar innan det blivit glass.
penna Skrivet av Hani 2009-09-01 22:23
Måste den vara i frysen ca 5 timmar? Kan jag inte lägga den ca 1 timme sedan ta ut den och servera den?
penna Skrivet av S.. 2009-08-14 20:39
underbart recept!!!!!!! Friskt recept och jag anv'nde mig utav philadelphia light och det smakade utmarkt. Ett tips 'r att mosa hallon, jordgubbar eller dylikt till en sås och ha på toppen i slutet. MYCKET GOTT, MåSTE PROVAS!
penna Skrivet av Susanne 2009-08-12 23:04
Svar till Karin: Du kan smaksätta glass-smeten med lite vad du vill (t.ex. blåbär, hallon, jordgubbar) för att få olika varianter på det här receptet. Sedan kommer jag snart göra recept på en annan typ av cheesecake som man inte har i frysen. Vill du hitta andra recept på cheesecake just nu rekommenderas google. ;)
penna Skrivet av Karin 2009-08-12 19:29
Fler recepter på cheesecake??
förra sidan   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   nästa sida