
Följer receptet till punkt o pricka och resultatet blir perfekt.
Pålitlig sida tycker jag.
Utrustning:
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur, gärna en halvtimme så att smöret blir mjukt.
Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Använd elvisp.
Tillsätt korinterna.
Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en deg med stora smulor. Använd elvisp.
(Tänk på att mäta upp vetemjölet genom att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du kommer ta för mycket.)
Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan.
Tryck till varje boll med en gaffel.
Grädda korintkakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)
Låt kakorna svalna.
Hållbarhet och förvaring:
| Småkakor |