Korintkakor

Korinter smakar och ser ut ungefär som russin fast lite mindre i storleken. Mycket goda kakor som är superenkla att göra om du har en elvisp.
korintkakor
Mycket goda korintkakor som är superenkla att göra om du har en elvisp.
Timglas Tid: 35 minuter varav 2x10 minuter i ugnen
Portioner ca 50 st

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur, gärna en halvtimme så att smöret blir mjukt.

    instruktion steg 1 korintkakor
    Smör och strösocker.
  2. Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Använd elvisp.

    instruktion steg 2 korintkakor
    Rör ihop.
  3. Tillsätt korinterna.

    instruktion steg 3 korintkakor
    Tillsätt korinterna.
  4. Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en deg med stora smulor. Använd elvisp.

    (Tänk på att mäta upp vetemjölet genom att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du kommer ta för mycket.)

    instruktion steg 4.1 korintkakor
    Tillsätt vetemjöl.
    instruktion steg 4.2 korintkakor
    Rör ihop med elvisp.
    instruktion steg 4.3 korintkakor
    Den färdiga kakdegen.
  5. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan.

    instruktion steg 5 korintkakor
    Rulla till bollar.
  6. Tryck till varje boll med en gaffel.

    instruktion steg 6.1 korintkakor
    Tryck till med en gaffel.
    instruktion steg 6.2 korintkakor
    Kakorna redo för ugnen.
  7. Grädda korintkakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)

    Låt kakorna svalna.

    instruktion steg 7 korintkakor
    Färdiggräddade korintkakor.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig ca 6 månader i frysen.

Kommentarer till Korintkakor

Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
penna Skrivet av Anette Orrefalk
Hej och tack för ett gott recept med Korintkakor. jag ska prova att lägga lite vaniljsocker i dem någon gång och har läst om att apelsin skulle vara gott till. Tack detta var jättegott precis som det är också!
besökare Svar till Veronica penna Skrivet av Susanne
Bakpulver borde väl göra kakorna mera porösa. Utan bakpulver mer kompakta. När jag googlar så är det ungefär hälften-hälften av recepten på korintkakor som är med-utan bakpulver. Mitt recept på korintkakor kommer från \"Sju sorters kakor\". Om du tror att kakorna blir bättre med bakpulver så kan du ju alltid prova att ta bakpulver, kanske 0.5-1 tsk bakpulver. Jag såg också något recept med bikarbonat. Det fungerar säkert på många olika sätt. Du får prova dig fram för att hitta din favorit.
penna Skrivet av Veronica
Hej!
Mina korintkakor blev väldigt porösa och när jag läser recept på andra sidor står det bakpulver i nästan alla. Jag är säker på att jag inte har haft för mycket mjöl, eftersom degen blev väldigt mjuk och smidig.
besökare Svar till GiGi penna Skrivet av Susanne
Sök på mandelmassa i sökformuläret så får du upp recept som innehåller mandelmassa! Mandelmassa innehåller socker och mandel, ca 50% vikt av varje, så vissa recept som innehåller socker och mandel går säkert att ersätta med mandelmassa. Du kan också använda mandelmassa som fyllning i kanelbullar.
penna Skrivet av GiGi
Vilka småkakor kan man använda mandelmassa(ev.ersätter en del socker eller smör)? Jag har en påse mandelmassa och ska baka småkakorna enligt dessa jättfina recepten.
besökare Svar till Kristian penna Skrivet av Susanne

Hej! Troligtvis tog du för mycket mjöl och det är lätt gjort - ett väldigt vanligt fel som både nybörjare och de som bakat lite längre gör är att packa mjölet när man mäter upp det när man använder decilitermått. När man gräver med decilitermåttet i mjölpåsen så blir det packat. I alla recept där en större mängd mjöl anges är det därför bättre att mäta upp mjölet i litermått eller väga det.

Men om man märker att det blivit för mycket mjöl så kan man precis som du gjorde ta lite vätska, mjölk, vatten eller också kan man ta mera fett - smör eller olja - så är problemet löst!

penna Skrivet av Kristian
gjorde precis efter receptet, men jag behövde lägga till lite vätska (mjölk i mitt fall) för det blev för smuligt och bollarna höll inte ihop, jag kanske gjorde fel på nåt ställe, men å andra sidan är det första gången jag gör kakor :P

Dom blev grymt goda i alla fall, tackar för receptet :D
besökare Svar till Thanh penna Skrivet av Susanne

Korinter och russin är ganska lika men korinter är mindre och smaken skiljer sig också lite. Läs gärna mer om korinter genom att klicka på korinter i ingredienslistan.

Om du vill ta russin istället för korinter i detta recept så dela dem i mindre bitar.

penna Skrivet av Thanh
Är det korint lika som russin??
besökare Svar till GiGi penna Skrivet av Susanne
Nej, det behövs inget jäsmedel.

Se även dessa recept

| Småkakor |