Korintkakor

Korinter smakar och ser ut ungefär som russin fast lite mindre i storleken. Mycket goda kakor som är superenkla att göra om du har en elvisp. Perfekta småkakor till julfikat.
korintkakor
Mycket goda korintkakor som är superenkla att göra om du har en elvisp.
Timglas Tid: 35 minuter varav 2x10 minuter i ugnen
Portioner ca 50 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (12 g): 58 kalorier, 6 g kolhydrater, 3 g fett, 1 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfritt smör.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 200 °C i mitten av ugnen i 10 minuter med över- och undervärme
  • Varmluft: 175 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med varmluftsfunktion

Gör så här:

  1. Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur, gärna en halvtimme så att smöret blir mjukt.

  2. Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Använd elvisp.

  3. Tillsätt korinterna.

  4. Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en deg med stora smulor. Använd elvisp.

    (Tänk på att mäta upp vetemjölet genom att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du kommer ta för mycket.)

  5. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan.

  6. Tryck till varje boll med en gaffel.

  7. Grädda korintkakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)

    Låt kakorna svalna.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig ca 6 månader i frysen.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Milla
Väldigt goda kakor - inte mycket socker jämfört med många andra recept vilket är bra.
Följer receptet till punkt o pricka och resultatet blir perfekt.

Pålitlig sida tycker jag.
✏️ Skrivet av eva
Dessa blev inte bra. .Blev alldeles för torrt fast jag mätte upp varje del. Ska det inte vara bakpulver i dessa kakor?
✏️ Skrivet av Anette Orrefalk
Hej och tack för ett gott recept med Korintkakor. jag ska prova att lägga lite vaniljsocker i dem någon gång och har läst om att apelsin skulle vara gott till. Tack detta var jättegott precis som det är också!
💬 Svar till Veronica ✏️ Skrivet av Susanne
Bakpulver borde väl göra kakorna mera porösa. Utan bakpulver mer kompakta. När jag googlar så är det ungefär hälften-hälften av recepten på korintkakor som är med-utan bakpulver. Mitt recept på korintkakor kommer från \"Sju sorters kakor\". Om du tror att kakorna blir bättre med bakpulver så kan du ju alltid prova att ta bakpulver, kanske 0.5-1 tsk bakpulver. Jag såg också något recept med bikarbonat. Det fungerar säkert på många olika sätt. Du får prova dig fram för att hitta din favorit.
✏️ Skrivet av Veronica
Hej!
Mina korintkakor blev väldigt porösa och när jag läser recept på andra sidor står det bakpulver i nästan alla. Jag är säker på att jag inte har haft för mycket mjöl, eftersom degen blev väldigt mjuk och smidig.

Visa alla kommentarer