Korintkakor




Ingredienser:
- 200 g smör
- 0,75 dl strösocker
- 75-100 g (1,5-2 dl) korinter
- 4,5 dl vetemjöl


Utrustning:
Gör så här:
-
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur, gärna en halvtimme så att smöret blir mjukt.
- 200 g smör
- 0,75 dl strösocker
Smör och strösocker. -
Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Använd elvisp.
Rör ihop. -
Tillsätt korinterna.
- 75-100 g (1,5-2 dl) korinter
Tillsätt korinterna. -
Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en deg med stora smulor. Använd elvisp.
(Tänk på att mäta upp vetemjölet genom att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du kommer ta för mycket.)
- 4,5 dl vetemjöl
Tillsätt vetemjöl. Rör ihop med elvisp. Den färdiga kakdegen. -
Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan.
Rulla till bollar. -
Tryck till varje boll med en gaffel.
Tryck till med en gaffel. Kakorna redo för ugnen. -
Grädda korintkakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)
Låt kakorna svalna.
Färdiggräddade korintkakor.
Hållbarhet och förvaring:
Kakorna går bra att frysa och håller sig ca 6 månader i frysen.
| Småkakor |

⭐ webmaster
Mina korintkakor blev väldigt porösa och när jag läser recept på andra sidor står det bakpulver i nästan alla. Jag är säker på att jag inte har haft för mycket mjöl, eftersom degen blev väldigt mjuk och smidig.

⭐ webmaster