Följer receptet till punkt o pricka och resultatet blir perfekt.
Pålitlig sida tycker jag.
Mät upp smör och strösocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur, gärna en halvtimme så att smöret blir mjukt.
Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Använd elvisp.
Tillsätt korinterna.
Tillsätt vetemjölet och rör ihop till en deg med stora smulor. Använd elvisp.
(Tänk på att mäta upp vetemjölet genom att hälla upp det i litermått eller väga det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och du kommer ta för mycket.)
Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan.
Tryck till varje boll med en gaffel.
Grädda korintkakorna mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter tills de börjar få en gyllene färg på kanterna. (Om du har ugnen inställd på varmluft gäller 175°C.)
Låt kakorna svalna.
Hej! Troligtvis tog du för mycket mjöl och det är lätt gjort - ett väldigt vanligt fel som både nybörjare och de som bakat lite längre gör är att packa mjölet när man mäter upp det när man använder decilitermått. När man gräver med decilitermåttet i mjölpåsen så blir det packat. I alla recept där en större mängd mjöl anges är det därför bättre att mäta upp mjölet i litermått eller väga det.
Men om man märker att det blivit för mycket mjöl så kan man precis som du gjorde ta lite vätska, mjölk, vatten eller också kan man ta mera fett - smör eller olja - så är problemet löst!
Korinter och russin är ganska lika men korinter är mindre och smaken skiljer sig också lite. Läs gärna mer om korinter genom att klicka på korinter i ingredienslistan.
Om du vill ta russin istället för korinter i detta recept så dela dem i mindre bitar.