Grillad fläskytterfilé blir både gott och saftigt kött. Du kan grilla fläskytterfilén både i skivor och i hel bit. Receptet innehåller båda varianterna.
Tid: 20 min för skivor eller ca 40 min för helstekt + tid för marinering
I skivor: Grilla ca 2-4 minuter per sida tills köttet är genomstekt på medelvärme.
Helstekt: Sätt spetsen av en stektermometer i mitten av köttbiten. Grilla på svag värme (indirekt grillning) till köttet nått en innertemperatur på 70°C. Låt vila minst 20 minuter innan du skär upp köttet.
Krydda med grillkrydda eller salt och svartpeppar (och ev. andra goda kryddor t.ex. chili explosion). Servera med goda tillbehör!
Gör din egen marinad utan tillsatser, krydda med kryddor utan tillsatser och servera med hemgjorda tillbehör utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring
Färdiggrillat kött håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Tänk på att köttet blir tillagat när du värmer i mikron så det är lätt att det blir torrt om du inte värmer försiktigt. Värm helst kort tid på svag värme och ät köttet ljummet. Värmer du ihop med t.ex. potatis och sås som ska vara varmt så värm detta först och lägg på köttet mot slutet.
Kommentarer och betyg
️ Skrivet av Ann-Charlotte Alvhult
Hej! Såg av en tillfällighet din citronmarängpaj, wow den måste jag bara testa. Såg sedan att du har massor med goda kakor men även mycket annat bakvärt. Tror inte jag behöver någon annan sida än din det verkar finnas det mesta. Stort tack. lotta
️ Skrivet av Henning
smakade sååååå gott tack for tipset
️ Skrivet av Millan
Hej,Hittar inte detaljerna på nya receptet på grillad fläskytterfile, tacksam för råd mvh millan
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl