| Grillat | LCHF |

Grillad fläskytterfilé

Grillad fläskytterfilé blir både gott och saftigt kött. Du kan grilla fläskytterfilén både i skivor och i hel bit. Receptet innehåller båda varianterna.
grillad fläskytterfilé
Timglas Tid: 20 min för skivor eller ca 40 min för helstekt + tid för marinering
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör.
glutenfritt Glutenfritt - Välj glutenfri marinad och tillbehör.

Utrustning:

utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. I skivor: Skär köttet i 1-2 cm skivor.

    Helstekt: Låt fläskytterfilébiten vara som den är.

    fläskytterfilé i skivor
    Fläskytterfilé i skivor.
  2. Marinera köttet minst 1 timme i valfri marinad.

    min marinad
    Min marinad.
    fläskytterfilén marinerad
    Fläskytterfilén marinerad.
  3. I skivor: Grilla ca 2-4 minuter per sida tills köttet är genomstekt på medelvärme.

    Helstekt: Sätt spetsen av en stektermometer i mitten av köttbiten. Grilla på svag värme (indirekt grillning) till köttet nått en innertemperatur på 70°C. Låt vila minst 20 minuter innan du skär upp köttet.

    fläskytterfilé i skivor grillas
    Fläskytterfilé i skivor grillas.
    helstekt fläskytterfilé grillas
    Helstekt fläskytterfilé grillas.
  4. Krydda med grillkrydda eller salt och svartpeppar (och ev. andra goda kryddor t.ex. chili explosion). Servera med goda tillbehör!

    fläskytterfilé i skivor serveras
    Fläskytterfilé i skivor serveras.
    helstekt fläskytterfilé uppskuren i bitar serveras
    Helstekt fläskytterfilé uppskuren i bitar serveras.

matlåda Matlåda

Denna rätt är lämplig för matlådor.

LCHF LCHF Tips

Servera med grönsaker och sås med lågt GI.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser

Gör din egen marinad utan tillsatser, krydda med kryddor utan tillsatser och servera med hemgjorda tillbehör utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Färdiggrillat kött håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Tänk på att köttet blir tillagat när du värmer i mikron så det är lätt att det blir torrt om du inte värmer försiktigt. Värm helst kort tid på svag värme och ät köttet ljummet. Värmer du ihop med t.ex. potatis och sås som ska vara varmt så värm detta först och lägg på köttet mot slutet.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info
✏️ Skrivet av Ann-Charlotte Alvhult
Hej! Såg av en tillfällighet din citronmarängpaj, wow den måste jag bara testa. Såg sedan att du har massor med goda kakor men även mycket annat bakvärt. Tror inte jag behöver någon annan sida än din det verkar finnas det mesta. Stort tack. lotta
✏️ Skrivet av Henning
smakade sååååå gott tack for tipset
✏️ Skrivet av Millan
Hej,Hittar inte detaljerna på nya receptet på grillad fläskytterfile, tacksam för råd mvh millan

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest