Bechamelsås

En god, klassisk vit sås som är god som den är men är även en bra bas och grundsås för smaksättning.
bechamelsås
Bechamelsås är en vit grundsås.
Timglas Tid: 5 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (132 g): 488 kalorier, 8 g kolhydrater, 50 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp vetemjölet och 0,75 dl av grädden i en såskastrull. Vispa till en jämn smet med en handvisp. Vispa ner resten av grädden.

    bechamelsås steg 1: mjöl och grädde
    Mjöl och grädde.
    bechamelsås steg 1: mjöl och grädde vispat
    Mjöl och grädde vispat.
    bechamelsås steg 1: resten av grädden nedvispad
    Resten av grädden nedvispad.
  2. Låt såsen koka upp under vispning på medelhög värme. Vispa i botten hela tiden. När såsen tjocknar så sänk värmen till låg.

    bechamelsås steg 2: såsen har tjocknat
    Såsen har tjocknat.
  3. Låt koka på svag värme i ca 1-2 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt och vitpeppar samt eventuell annan smaksättning. Smaka av.

    Såsen blir god som den är men den är också en väldigt bra grund för mer smaksättning. Exempel på goda smaksättningar är muskotnöt, persilja, vitlök, pepparrot, olika fonder, bacontärningar, kassler i tärningar m.m.

    Tips: Om din smaksättning är innehåller salt t.ex. fonder, kasslertärningar och bacon så kan man minska eller utesluta saltet i såsen. Även vitpeppar kan minskas eller uteslutas beroende på annan smaksättning.

    bechamelsås steg 3: salt och vitpeppar tillsatt
    Salt och vitpeppar tillsatt.

byt ut Variationstips:

Tärnad kassler eller bacon blir en jättegod skinksås till pasta.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Varma såser |

Kommentarer till Bechamelsås

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info