Hem > Recept > Bechamelsås Bechamelsås 💬 2 kommentarer En god, klassisk vit sås som är god som den är men är även en bra bas och grundsås för smaksättning. Bechamelsås är en vit grundsås. Tid: 5 minuter 4 portioner Näringsvärde per portion (132 g): 488 kalorier, 8 g kolhydrater, 50 g fett, 3 g protein, 0 g fibrer Denna rätt är lämplig för matlådor. Ingredienser: 2,5 msk vetemjöl 5 dl vispgrädde eller valfri sorts grädde eller 5 dl mjölk eller en blandning av mjölk och grädde 0,75 tsk salt 1 krm vitpeppar Vegetariskt Gör så här: Visa endast textinstruktioner Mät upp vetemjölet och 0,75 dl av grädden i en såskastrull. Vispa till en jämn smet med en handvisp. Vispa ner resten av grädden. 2,5 msk vetemjöl 5 dl vispgrädde eller valfri sorts grädde eller 5 dl mjölk eller en blandning av mjölk och grädde Mjöl och grädde. Mjöl och grädde vispat. Resten av grädden nedvispad. Låt såsen koka upp under vispning på medelhög värme. Vispa i botten hela tiden. När såsen tjocknar så sänk värmen till låg. Såsen har tjocknat. Låt koka på svag värme i ca 1-2 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt och vitpeppar samt eventuell annan smaksättning. Smaka av.Såsen blir god som den är men den är också en väldigt bra grund för mer smaksättning. Exempel på goda smaksättningar är muskotnöt, persilja, vitlök, pepparrot, olika fonder, bacontärningar, kassler i tärningar m.m.Tips: Om din smaksättning är innehåller salt t.ex. fonder, kasslertärningar och bacon så kan man minska eller utesluta saltet i såsen. Även vitpeppar kan minskas eller uteslutas beroende på annan smaksättning. 0,75 tsk salt 1 krm vitpeppar Salt och vitpeppar tillsatt. Variationstips: Tärnad kassler eller bacon blir en jättegod skinksås till pasta. Hållbarhet och förvaring: Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. Se även dessa recept | Varma såser | Gräddsås Pasta med skinksås Varm citronsås till fisk Vitlökssås Kommentarer och betyg Namn: * E-postadress: Det är frivilligt att ange sin epostadress. Din epostadress visas ej! Du behöver inte oroa dig för SPAM! Din epostadress används till att: skicka svar till dig visa din avatar om du har en registrerad avatar på gravatar.com Betyg: Det är frivilligt att sätta betyg. Sätt endast betyg om du gjort receptet. Förklara varför du satt det betyg du satt. Meddelande: * Kontroll Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar. Vill du ha svar? Prenumerera på svar Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd. Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut. Posta kommentar ✏️ Skrivet av Viktoria 2022-01-18 19:41 Svar till Klaus Danier: det står ju 5 dl grädde, inte 0,5 dl. Alltså tar du 0,75 dl av de totala 5 dl. /mvh ✏️ Skrivet av Klaus Danier 2022-01-18 16:38 "Ingredienser : 0,5dl grädde/mjölk..... Gör så här : Mät upp mjölet och 0,75 dl av grädden... (!?!?) Ursäkta mig : Hur mycket är 0,75 dl av 0,5 dl ? Min gissning är : 3/4-del av , eller 0,75 del av ! Eller ? Visa alla kommentarer
✏️ Skrivet av Viktoria 2022-01-18 19:41 Svar till Klaus Danier: det står ju 5 dl grädde, inte 0,5 dl. Alltså tar du 0,75 dl av de totala 5 dl. /mvh
✏️ Skrivet av Klaus Danier 2022-01-18 16:38 "Ingredienser : 0,5dl grädde/mjölk..... Gör så här : Mät upp mjölet och 0,75 dl av grädden... (!?!?) Ursäkta mig : Hur mycket är 0,75 dl av 0,5 dl ? Min gissning är : 3/4-del av , eller 0,75 del av ! Eller ?