Kommentarer till Inlagda rödbetor

"Att lägga in rödbetor själv är inte svårt. Man kokar rödbetorna och sedan gör man ett inläggningsspad. Mycket godare än köpta. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Elaine Löfgren
Mycket instruktivt och bra.
penna Skrivet av Francois
Nice
besökare Svar till Steve Karlsson penna Skrivet av Susanne
Varsågod! Kul att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Steve Karlsson
Tack snälla för underbart recept! Så kul att man kan göra något eget med rödbetor när man kan köpa olika sorter från lokala odlare här på Sunshine Coast.
besökare Svar till Henke penna Skrivet av Susanne
Så bra! :)
besökare Svar till Marita penna Skrivet av Henke
Det här var mkt användbart tips! Fungerar som smort :)
besökare Svar till Juha penna Skrivet av Susanne
Tack för bra info!
penna Skrivet av Juha
Ja då, fungerar bra med vinäger.
Jag har använt det med gurka och sill tidigare.

Stjärnanisen gav ingen smak.
besökare Svar till Juha penna Skrivet av Susanne
Blev det bra?
penna Skrivet av Juha
Ingen ättiksprit här i Thailand, jag använder 6% vinäger och dubblar.
Slängde in ett par stjärnanis för mer smak.
besökare Svar till Marita penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Marita
lägg gärna en skiva färsk pepparrot överst i burken. Det förhindrar att det möglar.
penna Skrivet av Henrik
Mycket bra recept, jag bor utomlands och letade efter inlagda rödbetor till kalops och pytt. Smakar precis som dom man köper.
besökare Svar till Helen Schneider penna Skrivet av Åsa
Om du ställer burken upp och ned, alltså låter locket vara botten så håller de sig betydligt längre, om du inte har gummiring. Gammalt husmorsknep:)
besökare Svar till Helen Schneider penna Skrivet av Susanne
Jag vet inte men jag hoppas någon annan som vet svarar!
penna Skrivet av Helen Schneider
Jag vill hermetisera inlagda rödbetor, har hört man kan använda vanliga glasburkar (som säger klick när man öppnat dem för första gången)utan gummiring. Min fråga är hur högt upp ska jag fylla på burkarna? Med gummiring ska man fylla på tills 2 cm upp till kanten.
besökare Svar till janni penna Skrivet av Susanne
Rödbetorna måste ligga i vätska, annars torkar de. Vätskan ska vara konserverande och hålla smaken. Antingen kan du ju koka mera så får du mera spad eller också tar du vatten istället men antagligen kommer då smaken att bli vattnigare.
penna Skrivet av janni
måste man ha kokspadet för jag råkade hälla ut det?
besökare Svar till Eva penna Skrivet av jimmy
som svar på din fråga nej; du silar ju bort jorden, dessutom så har det mellan 1969-2004 ca 11 fall registrerats i Sverige. Smittkällan var i fyra fall kryddsill, i tre fall gravad fisk och i fyra fall rökt lax.
penna Skrivet av Eva
Hej Är det sant att man inte behöver oroa sig för inlagda rödbetor med tanke på botulism? Måste de förvaras i glasburk?
penna Skrivet av Gunilla Brandt
Kan man inte förvara inlagda rödbetor i plastburkar?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Sven-Arne Nilsson: Jag har använt 12% ättika i mitt recept. Vill du använda 24% så får du ta hälften så mycket ättika och blanda med vatten. Det finns olika recept. Till exempel så kan du googla på "inlagda rödbetor" och jämföra de 10 första träffarna med varandra så får du kanske en bättre uppfattning om variationerna i olika recept. Oftast med recept så finns det ju inte ett recept som är det rätta utan det finns lite olika varianter som fungerar mer eller mindre bra och varierar förstås med tycke och smak. Jag kan bara säga att det här receptet har jag använt för att lägga in mina rödbetor och det blev bra. Rödbetorna har hållit sig länge och smakat bra. Jag har använt dem till rödbetssallad och biff à la Lindström.
penna Skrivet av Sven-Arne Nilsson
Är det rätt blandning till inläggningsättika i reseptet? Enligt blandinstruktion på Persorps ättika (24%) så är inläggningsättika dubbelt så stark. Svårt att veta vad man ska följa.
  1