Kommentarer till Inlagda rödbetor - Sida 1

"Att lägga in rödbetor själv är inte svårt. Man kokar rödbetorna och sedan gör man ett inläggningsspad. Mycket godare än köpta. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Elaine Löfgren 2017-09-13 18:54
Mycket instruktivt och bra.
penna Skrivet av Francois 2017-06-10 09:20
Nice
person Svar till Steve Karlsson penna Skrivet av Susanne 2015-12-03 19:12
Varsågod! Kul att du gillar receptet! :)
penna Skrivet av Steve Karlsson 2015-12-01 10:04
Tack snälla för underbart recept! Så kul att man kan göra något eget med rödbetor när man kan köpa olika sorter från lokala odlare här på Sunshine Coast.
person Svar till Henke penna Skrivet av Susanne 2014-01-19 18:43
Så bra! :)
person Svar till Marita penna Skrivet av Henke 2014-01-19 15:08
Det här var mkt användbart tips! Fungerar som smort :)
person Svar till Juha penna Skrivet av Susanne 2013-12-23 02:58
Tack för bra info!
penna Skrivet av Juha 2013-12-22 06:47
Ja då, fungerar bra med vinäger.
Jag har använt det med gurka och sill tidigare.

Stjärnanisen gav ingen smak.
person Svar till Juha penna Skrivet av Susanne 2013-12-20 23:15
Blev det bra?
penna Skrivet av Juha 2013-12-20 10:23
Ingen ättiksprit här i Thailand, jag använder 6% vinäger och dubblar.
Slängde in ett par stjärnanis för mer smak.
person Svar till Marita penna Skrivet av Susanne 2012-09-21 17:41
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Marita 2012-09-18 15:17
lägg gärna en skiva färsk pepparrot överst i burken. Det förhindrar att det möglar.
penna Skrivet av Henrik 2012-08-06 20:28
Mycket bra recept, jag bor utomlands och letade efter inlagda rödbetor till kalops och pytt. Smakar precis som dom man köper.
person Svar till Helen Schneider penna Skrivet av Åsa 2011-12-20 21:56
Om du ställer burken upp och ned, alltså låter locket vara botten så håller de sig betydligt längre, om du inte har gummiring. Gammalt husmorsknep:)
person Svar till Helen Schneider penna Skrivet av Susanne 2011-08-19 02:47
Jag vet inte men jag hoppas någon annan som vet svarar!
penna Skrivet av Helen Schneider 2011-08-15 12:38
Jag vill hermetisera inlagda rödbetor, har hört man kan använda vanliga glasburkar (som säger klick när man öppnat dem för första gången)utan gummiring. Min fråga är hur högt upp ska jag fylla på burkarna? Med gummiring ska man fylla på tills 2 cm upp till kanten.
person Svar till janni penna Skrivet av Susanne 2011-08-01 02:53
Rödbetorna måste ligga i vätska, annars torkar de. Vätskan ska vara konserverande och hålla smaken. Antingen kan du ju koka mera så får du mera spad eller också tar du vatten istället men antagligen kommer då smaken att bli vattnigare.
penna Skrivet av janni 2011-07-31 18:35
måste man ha kokspadet för jag råkade hälla ut det?
person Svar till Eva penna Skrivet av jimmy 2011-06-16 12:59
som svar på din fråga nej; du silar ju bort jorden, dessutom så har det mellan 1969-2004 ca 11 fall registrerats i Sverige. Smittkällan var i fyra fall kryddsill, i tre fall gravad fisk och i fyra fall rökt lax.
penna Skrivet av Eva 2010-10-01 22:10
Hej Är det sant att man inte behöver oroa sig för inlagda rödbetor med tanke på botulism? Måste de förvaras i glasburk?
penna Skrivet av Gunilla Brandt 2010-08-22 15:34
Kan man inte förvara inlagda rödbetor i plastburkar?
penna Skrivet av Susanne 2009-11-16 16:56
Svar till Sven-Arne Nilsson: Jag har använt 12% ättika i mitt recept. Vill du använda 24% så får du ta hälften så mycket ättika och blanda med vatten. Det finns olika recept. Till exempel så kan du googla på "inlagda rödbetor" och jämföra de 10 första träffarna med varandra så får du kanske en bättre uppfattning om variationerna i olika recept. Oftast med recept så finns det ju inte ett recept som är det rätta utan det finns lite olika varianter som fungerar mer eller mindre bra och varierar förstås med tycke och smak. Jag kan bara säga att det här receptet har jag använt för att lägga in mina rödbetor och det blev bra. Rödbetorna har hållit sig länge och smakat bra. Jag har använt dem till rödbetssallad och biff à la Lindström.
penna Skrivet av Sven-Arne Nilsson 2009-11-16 11:39
Är det rätt blandning till inläggningsättika i reseptet? Enligt blandinstruktion på Persorps ättika (24%) så är inläggningsättika dubbelt så stark. Svårt att veta vad man ska följa.
  1