Kommentarer till Hasselbackspotatis

"Recept på hasselbackspotatis! Otroligt god potatis och vacker potatis med spröda skivor. Enkelt att göra och riktigt gott tack vare smör och ströbröd."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Lotta
Om man blandar i finriven ost i ströbrödet, så blir potatisen ännu godare
penna Skrivet av Henrik
Hej! Gillar denna sida starkt. Så fort jag behöver ett recept går jag hit först. Tack för bra recept och informationen som finns på denna sida.

Hasselbackspotatisen blev mkt lyckad! Hela familjen åt den, vilket är ett mkt bra betyg. :)
besökare Svar till Eva penna Skrivet av Susanne
Jag har skrivit smör ELLER flytande margarin, sedan har jag skrivit att jag rekommenderar smör. Jag ser det som en upplysning att man kan använda flytande margarin, men att jag rekommenderar smör. Dels är det ju inte säkert man har smör hemma och dels kanske inte alla bryr sig om tillsatserna så jag tycker det är bra att skriva flera alternativ i recepten.
penna Skrivet av Eva
Hej! Varför skriver du flytande margarin i receptet och
som tips avråder du flytande margarin som innehåller alla möjliga tillsatser?!?!?!?!
Är detta total förvirring?
besökare Svar till Jerry penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! Kul att du gillar min blogg!
penna Skrivet av Jerry
Hej!

Tack för en trevlig och bra blogg.
När det gäller hasselbackspotatis blir den bättre och godare om man låter bli att skala potatisen. Tycker jag!
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Vad roligt att höra! :) Tack snälla du! :)
penna Skrivet av Anna
Din sida är min stående receptsida för sötsaker, men idag blev det "riktig" mat. Var första gången jag gjorde Hasselbackspotatis och oj, så gott det blev! Mycket smidigt att skära potatisen i en träslev, inte en enda potatis som blev "fel".
Tack för en toppensida! :)
besökare Svar till Helena penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra.
penna Skrivet av Helena
Tänkte prova detta till nyår, men vill ju vara i köket så lite som möjligt. Kan man förbereda genom att skala och skära potatisen dagen innan och ha dom i kallt vatten?
besökare Svar till Diana penna Skrivet av Susanne
Jag brukar använda fast potatis till hasselbackspotatis. Här finns recept på goda och enkla varma såser. Vilken du ska välja beror på vad du gillar och vad mer du ska servera än hasselbackspotatis.
penna Skrivet av Diana
Hej där! Å god Jul :)
En fråga...ska man ha fast eller mjuk potatis? Vad är att föredra?
Tänkte göra detta till oxfilé på nyår...kan du rekommendera en god sås till, som inte är allt för svår att göra?
penna Skrivet av Reine J
Enkelt,lättfattat gör det hela enkelt,tack.
besökare Svar till Peter A penna Skrivet av Susanne
Tack för tipset! :)
besökare Svar till Elin penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket! :)
besökare Svar till Roha penna Skrivet av Susanne
Annars är det bara att ha kvar dem i ugnen tills de blir mjuka. Jag har varit med om att det tagit 1 timme och 15 minuter, men oftast ca 1 timme. Ett tips är att välja lite mindre potatisar om man vill att det ska gå fortare.
penna Skrivet av Elin
Förstår inte varför folk gnäller om tiden. Det står tydligt och klart i receptet att det kan variera både beroende på storlek på potatisen eller även på ugnen och kan även bero lite på vilken sorts potatis man använder..
Står även testa med provsticka.
Tycker receptet var superbra, enkelt och smidigt!
Gott blev det med!
55min i min ugn för den sorts potatis jag hade hemma och storleken på dom!

Tack för ett toppenbra recept!
penna Skrivet av Roha
Vilken besvikelse! Efter mer än en timme var mina potatis fortfarande hårda! Kanske Australian potatis är annorlunda från svenska, men nästa gång ska jag mjuka upp dem i mikron innan jag sätter dem i ugnen.
besökare Svar till Christer Erenlöf penna Skrivet av Susanne
Ja oftast är det så. Tiden beror ju på hur stora potatisar man har. Jag har förtydligat det i receptet så att det framgår bättre. Tack för din feedback!
penna Skrivet av Christer Erenlöf
Efter 45 min i ugnen är potatisen långt i från klar, efter en timme kan man börja känna på den. Om man inte gillar rå potatis ;)
penna Skrivet av Peter A
Varför inte prova hasselbackspotatis med skal ? Jag har gjort det och jättegoda men först skrubba potatis med rotfruktsborste.
besökare Svar till Karin penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips och jag håller med dig om margarinet. Inget jag äter frivilligt. :)
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Karin
Jag smälter smör i en kaffekopp i micron och penslar över potatisarna. Lika enkelt som flytande margarin men mycket godare och mera naturligt. Margarin är inte människoföda. ;-)
besökare Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne
Det låter gott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Jenny
Jag sprayar lite olivolja och lägger på vitlöksalt eller vanlig vitlökspulver JÄTTE gott blir blir det =)
besökare Svar till Annika penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Annika
Det blir ännu godare om man hackar vitlök och penslar på det med smöret, sååå gott!
penna Skrivet av niklas
Kan rekommendera att baka Hasselbackspotatis i olivolja och strö lite timjan på.:)
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Ja det är väldigt smidigt med flytande margarin men det blir godare med smör (som dessutom är fritt från tillsatser).
penna Skrivet av Malin
Jag använder flytande margarin.....såååå smidigt!
penna Skrivet av Alsn
Ett tips till folk som tycker det är svårt/jobbigt att smöra potatisarna(jag har svurit mycket åt smörklickar som trillar ner på sidan om potatisen).

Jag brukar hyvla tunna smörskivor med en osthyvel; blir perfekt att lägga ovanpå potatisen!
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne

Nej det står inte 40 minuter i det här receptet. 40 minuter är oftast alldeles för kort tid. Potatissorten spelar nog ingen större roll. Det är storleken på potatis som har betydelse.

Alltid när man gör potatis i ugnen så måste man låta den vara inne i ugnen så länge att potatisen blir mjuk. Man får känna med en provsticka.

I mikron krävs nog mer än några minuter för att den ska bli klar.

Men jag ska förtydliga detta i receptet så att framgår bättre att det kan ta ganska lång tid. Sist när jag gjorde hasselbackspotatis tog det 1 timme och 20 minuter.

besökare Svar till susnet penna Skrivet av Anna
Jag försökte köra dem i mikron några minuter men de blev ändå inte bra. I receptet stod det 40 min i ugnen. Jag har gjort hasselbackspotatis många gånger och alltid lyckats tidigare. Jag har inte namnet på den här potatisen. Den var nästan stenhård.
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Det går bra med fast potatis. Som det står i receptet så är det \"tills potatisen är mjuk\". Alltså, du måste låta den vara kvar i ugnen så länge att den blir mjuk. 55 min är minimumtid. Tiden det tar beror på hur stora potatisar man har. Det kan ta 1 timma och 30 minuter innan det är klart. Synd att ni kastade potatisarna, du hade annars kunnat slängt in dem i ugnen igen alternativ kört dem i mikron.
penna Skrivet av Anna
Är det någon som vet vilken sort potatis som blir bra. Vi hade hasselbackspotatis i förrgår. Den var oätlig. Gjord på traditionellt sätt på fast potatis men den verkade aldrig bli färdig. Den var fortfarande hård och osmaklig när vi tog ut den ur ugnen efter 55 min. Fick kasta den.
penna Skrivet av Den lilla kocken:)
Pröva att ta olja(helst rapsolja)istället för smör! Supergott, fast jag har inte smakat med smör men, rapsolja på är gott!
Sen pröva att byta ut vanligt salt till flingsalt! Det blir gott!
penna Skrivet av Annika
Hur mycket kalorier innehåller Hasselbackspotatis ?
penna Skrivet av Emelie
Byt ut det vanliga smöret till vitlökssmör. Supergott!
penna Skrivet av en annan kock
thessan, jag är övertygad om att du kan ha vitlök eller rosmarin eller peppar eller vadsomhelst på potatisen, det här var ett grundrecept, sen kan man följa slaviskt eller lägga till som man bäst vill.
penna Skrivet av Thessan
Men, ska man inte ha lite riven vitlök på också?
penna Skrivet av Susanne
Svar till Marie: Ja det passar bra!
penna Skrivet av Marie
Kan man ha stekt oxfilé till hasselbackspotatis?
penna Skrivet av Sebbe
Det behöver inte vara så svårt, lite cremé fraiche med lite nedhackad vitlök i, är superb!
penna Skrivet av Susanne
Svar till Erin: Ja generellt är det gott med stekt kött och sås till. Exempel på recept som passar bra till är porterstek. Det är riktigt gott kan jag säga! Jag har även lagt till några recepttips längst ner på receptet.
penna Skrivet av Erin
Finns det förslag om vad man borde äta med?
penna Skrivet av Paulina
Ha lite grädde på och runt, då får du en god sås på köpet. super gott
penna Skrivet av Marcus
ringla över lite sirap innan du sätter in den i ugnen så får du garanterat en lite annorlunda men mycket god smak!
penna Skrivet av nina
Jag brukar skära och koka mina hasselbackspotatisar i ca 20 min innan jag kör in dom i ugnen, för då tar det inte lika lång tid i ugnen. Jag älskar hasselbacks potatis...Tjingeling
penna Skrivet av Erik
Blanda inte i vanlig fet ost i ströbrödet då det kommer att brännas vid vid 25 min i 225, blanda i lite parmesan eller annan god italiensk hårdost
penna Skrivet av tjejen
blanda gärna strömjölet med riven ost....kanongott!!
penna Skrivet av Tack ...
Jag testade det med att ha bacon emellan och det kan jag verkligen rekomendera det var super gott ...
penna Skrivet av hans menzel
Brukar dessutom ta lite bacon i och mellan en del av potatislamellerna och kan då oftast inte sluta att äta........jättegott ! Prova!!! Lärt mig den varianten i Schweiz ! Hej på alla glada kockar !!
penna Skrivet av Peter Röe
Gott till grillen. Perfekt.
penna Skrivet av Cassie
man kan byta ut ströbrödet mot riven ost.
Gott det också!
penna Skrivet av kassie
Gott! Det är både något vuxna och barn gillar!
penna Skrivet av Marty
Mamma brukade göra dessa när jag bodde hemma, nu är det min tur att försöka. Hoppas killen blir nöjd...
penna Skrivet av Mummsarn
Det blev succe !
penna Skrivet av Marie <3
MUMMMS ;D
penna Skrivet av norrlandsflickan
hoppas det gått bra för er andra.. jag ska ge mig på dem ikväll.. för att bjuda sambon på...
penna Skrivet av Restaurangkillen
Alla hjärtans dag idag och har bestämt mig för att bjuda flickvännen på Entrecote med Hasselbackspotatis och rödvinssås. Tack för instruktionerna! Hoppas det går bra nu. :) mvh, Restaurangkillen.
penna Skrivet av Fredrik Bengtsson
Jag följde receptet! min sambo älskade dom!! jättegott! tack!
penna Skrivet av maljan
kan absolut inte laga mat, & ska bjuda hit killen på middag.. hoppas de blir bra !
penna Skrivet av cecilia
gjorde de här idag och de blev jätte goda!!!
penna Skrivet av matte
töntar, gott så klart men det finns ju godare, som tex min jansson.
sluta mjäka
penna Skrivet av Susanne
Svar till HenrikGDahl: Jag använder aldrig papper. Jag brukar använda en ugnsform, oftast en teflonform som jag ringlar lite olja i innan jag lägger i potatisarna. För att undvika att det fastnar annars gäller det använda bakplåtspapper av god kvalitet och/eller smörja det ordentligt med olja eller flytande margarin.
penna Skrivet av HenrikGDahl
Goa som attan är dom men mina fastnar i pappret vad gör man åt det?
penna Skrivet av Jag
Åh jag bara älskar detta.. :D men somsagt man ska ha mycket smör så dom blir knapriga o goa.. sen undersidan e svingoo :D
penna Skrivet av nhinni
Mmmm....riktigt mumsigt. Har man riktigt smör så blir det ännu godare. Duger lika bra till fest som till vardags, till kött som till kyckling.
penna Skrivet av skidde
riktigt goda flådiga potatisar, ett under för livet, familjen , hunden (för maten som blir över) tack gode skapare för denna härliga och underbart gourmetsmakande rotväxt!
penna Skrivet av Alexander westman 14år
jag är hos min morfar och skulle överraska honom med nåt och gjorde hasselbackspotatis och lövbit det var supergott och lätt att tillaga. perfekt till en minderårig som ska göra mat till någon :)
penna Skrivet av Elisabeth
Ett strålande alternativ till den vanliga pommes frites som man har till allt.
Nu i juletid ett alternativ till potatismoset tycker tanten
penna Skrivet av Toppinglan
FAVORIT I ALLA PLAN.
penna Skrivet av Marianne
Blanda ströbröd + riven parmesanost i en plastpåse
Tag i de våta potatisarna och "ruska" om så att blandningen fastnar. En smörklick på och in i ugnen.
penna Skrivet av Magnus
Dela först potatisarna på långsidan (en potatis blir två halvor!) och skåra sedan varje halva för sig.
Man kan med fördel strö på ost (ju mer, ju godare) på skapelserna när det är ca 5min kvar av gräddtiden.

//Magnus Månsson
  1