Kommentarer till Hasselbackspotatis - Sida 1

"Klassisk hasselbackspotatis som blir otroligt god! Enkel att göra om följer tipsen i receptet. Bilder steg för steg."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1   2   nästa sida
penna Skrivet av Lotta 2017-12-12 18:39
Om man blandar i finriven ost i ströbrödet, så blir potatisen ännu godare
penna Skrivet av Henrik 2017-10-07 19:57
Hej! Gillar denna sida starkt. Så fort jag behöver ett recept går jag hit först. Tack för bra recept och informationen som finns på denna sida.

Hasselbackspotatisen blev mkt lyckad! Hela familjen åt den, vilket är ett mkt bra betyg. :)
person Svar till Eva penna Skrivet av Susanne 2017-02-18 16:11
Jag har skrivit smör ELLER flytande margarin, sedan har jag skrivit att jag rekommenderar smör. Jag ser det som en upplysning att man kan använda flytande margarin, men att jag rekommenderar smör. Dels är det ju inte säkert man har smör hemma och dels kanske inte alla bryr sig om tillsatserna så jag tycker det är bra att skriva flera alternativ i recepten.
penna Skrivet av Eva 2017-02-18 15:42
Hej! Varför skriver du flytande margarin i receptet och
som tips avråder du flytande margarin som innehåller alla möjliga tillsatser?!?!?!?!
Är detta total förvirring?
person Svar till Jerry penna Skrivet av Susanne 2016-12-21 18:59
Tack för tipset! Kul att du gillar min blogg!
penna Skrivet av Jerry 2016-12-18 15:56
Hej!

Tack för en trevlig och bra blogg.
När det gäller hasselbackspotatis blir den bättre och godare om man låter bli att skala potatisen. Tycker jag!
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2016-04-18 15:13
Vad roligt att höra! :) Tack snälla du! :)
penna Skrivet av Anna 2016-04-16 22:31
Din sida är min stående receptsida för sötsaker, men idag blev det "riktig" mat. Var första gången jag gjorde Hasselbackspotatis och oj, så gott det blev! Mycket smidigt att skära potatisen i en träslev, inte en enda potatis som blev "fel".
Tack för en toppensida! :)
person Svar till Helena penna Skrivet av Susanne 2015-12-29 19:55
Ja det borde gå bra.
penna Skrivet av Helena 2015-12-29 08:53
Tänkte prova detta till nyår, men vill ju vara i köket så lite som möjligt. Kan man förbereda genom att skala och skära potatisen dagen innan och ha dom i kallt vatten?
person Svar till Diana penna Skrivet av Susanne 2015-12-27 13:14
Jag brukar använda fast potatis till hasselbackspotatis. Här finns recept på goda och enkla varma såser. Vilken du ska välja beror på vad du gillar och vad mer du ska servera än hasselbackspotatis.
penna Skrivet av Diana 2015-12-24 11:49
Hej där! Å god Jul :)
En fråga...ska man ha fast eller mjuk potatis? Vad är att föredra?
Tänkte göra detta till oxfilé på nyår...kan du rekommendera en god sås till, som inte är allt för svår att göra?
penna Skrivet av Reine J 2014-10-03 16:12
Enkelt,lättfattat gör det hela enkelt,tack.
person Svar till Peter A penna Skrivet av Susanne 2014-09-21 17:06
Tack för tipset! :)
person Svar till Elin penna Skrivet av Susanne 2014-09-21 17:05
Tack så mycket! :)
person Svar till Roha penna Skrivet av Susanne 2014-09-21 17:04
Annars är det bara att ha kvar dem i ugnen tills de blir mjuka. Jag har varit med om att det tagit 1 timme och 15 minuter, men oftast ca 1 timme. Ett tips är att välja lite mindre potatisar om man vill att det ska gå fortare.
penna Skrivet av Elin 2014-09-20 21:31
Förstår inte varför folk gnäller om tiden. Det står tydligt och klart i receptet att det kan variera både beroende på storlek på potatisen eller även på ugnen och kan även bero lite på vilken sorts potatis man använder..
Står även testa med provsticka.
Tycker receptet var superbra, enkelt och smidigt!
Gott blev det med!
55min i min ugn för den sorts potatis jag hade hemma och storleken på dom!

Tack för ett toppenbra recept!
penna Skrivet av Roha 2014-09-12 08:06
Vilken besvikelse! Efter mer än en timme var mina potatis fortfarande hårda! Kanske Australian potatis är annorlunda från svenska, men nästa gång ska jag mjuka upp dem i mikron innan jag sätter dem i ugnen.
person Svar till Christer Erenlöf penna Skrivet av Susanne 2014-05-12 17:55
Ja oftast är det så. Tiden beror ju på hur stora potatisar man har. Jag har förtydligat det i receptet så att det framgår bättre. Tack för din feedback!
penna Skrivet av Christer Erenlöf 2014-05-11 18:17
Efter 45 min i ugnen är potatisen långt i från klar, efter en timme kan man börja känna på den. Om man inte gillar rå potatis ;)
penna Skrivet av Peter A 2014-01-12 00:52
Varför inte prova hasselbackspotatis med skal ? Jag har gjort det och jättegoda men först skrubba potatis med rotfruktsborste.
person Svar till Karin penna Skrivet av Susanne 2012-11-09 03:17
Tack för bra tips och jag håller med dig om margarinet. Inget jag äter frivilligt. :)
person Svar till Malin penna Skrivet av Karin 2012-11-04 16:43
Jag smälter smör i en kaffekopp i micron och penslar över potatisarna. Lika enkelt som flytande margarin men mycket godare och mera naturligt. Margarin är inte människoföda. ;-)
person Svar till Jenny penna Skrivet av Susanne 2012-06-16 19:14
Det låter gott! Tack för bra tips!
penna Skrivet av Jenny 2012-06-09 15:33
Jag sprayar lite olivolja och lägger på vitlöksalt eller vanlig vitlökspulver JÄTTE gott blir blir det =)
person Svar till Annika penna Skrivet av Susanne 2012-01-02 03:30
Tack för bra tips!
penna Skrivet av Annika 2011-12-31 15:39
Det blir ännu godare om man hackar vitlök och penslar på det med smöret, sååå gott!
penna Skrivet av niklas 2011-11-19 19:13
Kan rekommendera att baka Hasselbackspotatis i olivolja och strö lite timjan på.:)
person Svar till Malin penna Skrivet av Susanne 2011-11-14 15:36
Ja det är väldigt smidigt med flytande margarin men det blir godare med smör (som dessutom är fritt från tillsatser).
penna Skrivet av Malin 2011-11-13 15:54
Jag använder flytande margarin.....såååå smidigt!
penna Skrivet av Alsn 2011-04-20 18:18
Ett tips till folk som tycker det är svårt/jobbigt att smöra potatisarna(jag har svurit mycket åt smörklickar som trillar ner på sidan om potatisen).

Jag brukar hyvla tunna smörskivor med en osthyvel; blir perfekt att lägga ovanpå potatisen!
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2011-04-19 22:14

Nej det står inte 40 minuter i det här receptet. 40 minuter är oftast alldeles för kort tid. Potatissorten spelar nog ingen större roll. Det är storleken på potatis som har betydelse.

Alltid när man gör potatis i ugnen så måste man låta den vara inne i ugnen så länge att potatisen blir mjuk. Man får känna med en provsticka.

I mikron krävs nog mer än några minuter för att den ska bli klar.

Men jag ska förtydliga detta i receptet så att framgår bättre att det kan ta ganska lång tid. Sist när jag gjorde hasselbackspotatis tog det 1 timme och 20 minuter.

person Svar till susnet penna Skrivet av Anna 2011-04-19 17:39
Jag försökte köra dem i mikron några minuter men de blev ändå inte bra. I receptet stod det 40 min i ugnen. Jag har gjort hasselbackspotatis många gånger och alltid lyckats tidigare. Jag har inte namnet på den här potatisen. Den var nästan stenhård.
person Svar till Anna penna Skrivet av Susanne 2011-04-19 02:28
Det går bra med fast potatis. Som det står i receptet så är det \"tills potatisen är mjuk\". Alltså, du måste låta den vara kvar i ugnen så länge att den blir mjuk. 55 min är minimumtid. Tiden det tar beror på hur stora potatisar man har. Det kan ta 1 timma och 30 minuter innan det är klart. Synd att ni kastade potatisarna, du hade annars kunnat slängt in dem i ugnen igen alternativ kört dem i mikron.
penna Skrivet av Anna 2011-04-18 21:27
Är det någon som vet vilken sort potatis som blir bra. Vi hade hasselbackspotatis i förrgår. Den var oätlig. Gjord på traditionellt sätt på fast potatis men den verkade aldrig bli färdig. Den var fortfarande hård och osmaklig när vi tog ut den ur ugnen efter 55 min. Fick kasta den.
penna Skrivet av Den lilla kocken:) 2010-06-13 21:52
Pröva att ta olja(helst rapsolja)istället för smör! Supergott, fast jag har inte smakat med smör men, rapsolja på är gott!
Sen pröva att byta ut vanligt salt till flingsalt! Det blir gott!
penna Skrivet av Annika 2010-04-05 18:14
Hur mycket kalorier innehåller Hasselbackspotatis ?
penna Skrivet av Emelie 2010-03-20 18:49
Byt ut det vanliga smöret till vitlökssmör. Supergott!
penna Skrivet av en annan kock 2010-02-26 18:26
thessan, jag är övertygad om att du kan ha vitlök eller rosmarin eller peppar eller vadsomhelst på potatisen, det här var ett grundrecept, sen kan man följa slaviskt eller lägga till som man bäst vill.
penna Skrivet av Thessan 2010-02-26 13:43
Men, ska man inte ha lite riven vitlök på också?
penna Skrivet av Susanne 2010-02-18 18:53
Svar till Marie: Ja det passar bra!
penna Skrivet av Marie 2010-02-18 18:47
Kan man ha stekt oxfilé till hasselbackspotatis?
penna Skrivet av Sebbe 2010-01-02 17:26
Det behöver inte vara så svårt, lite cremé fraiche med lite nedhackad vitlök i, är superb!
penna Skrivet av Susanne 2009-11-02 23:40
Svar till Erin: Ja generellt är det gott med stekt kött och sås till. Exempel på recept som passar bra till är porterstek. Det är riktigt gott kan jag säga! Jag har även lagt till några recepttips längst ner på receptet.
penna Skrivet av Erin 2009-11-02 20:30
Finns det förslag om vad man borde äta med?
penna Skrivet av Paulina 2009-10-24 14:56
Ha lite grädde på och runt, då får du en god sås på köpet. super gott
penna Skrivet av Marcus 2009-08-02 20:26
ringla över lite sirap innan du sätter in den i ugnen så får du garanterat en lite annorlunda men mycket god smak!
penna Skrivet av nina 2009-06-11 09:18
Jag brukar skära och koka mina hasselbackspotatisar i ca 20 min innan jag kör in dom i ugnen, för då tar det inte lika lång tid i ugnen. Jag älskar hasselbacks potatis...Tjingeling
penna Skrivet av Erik 2009-04-05 18:41
Blanda inte i vanlig fet ost i ströbrödet då det kommer att brännas vid vid 25 min i 225, blanda i lite parmesan eller annan god italiensk hårdost
penna Skrivet av tjejen 2009-02-12 21:43
blanda gärna strömjölet med riven ost....kanongott!!
  1   2   nästa sida