Kommentarer till Chokladsås - Sida 2

"Mycket god chokladsås. Ingredienser: smör, mjölk, strösocker, vaniljsocker, kakao. Låt koka upp. Enkelt recept."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

penna Skrivet av Twilight <3 2009-06-14 15:55
detta var den godaste chokladsåsen ever :o asgod jue :> hihi den kan man ha på kladdkaka och på glass PERFEKT! :D<33
penna Skrivet av Susanne 2009-05-28 22:15
Svar till molly: 3/4 betyder tre fjärdedelar alltså 0.75 dl (deciliter).
penna Skrivet av Svar: 2009-05-28 20:04
Hon menar en trädjedels deciliter, alltså nästan 1 dl. 4/4 är ett helt.
penna Skrivet av molly 2009-05-28 17:34
vad menar du med 3/4?
penna Skrivet av Susanne 2009-05-15 20:32
Svar till Meis: Inte i det här receptet.
penna Skrivet av Meis 2009-05-14 10:28
lägger man inte potatismjöl?
penna Skrivet av Mimmi 2009-05-11 21:54
wow! underbart gott med jordgubbar och vispad grädde :D snabb att göra också ^^
penna Skrivet av Arla 2009-04-30 22:50
Hade i extra kakao och lite salt, smakade toppen på toppen av min banana split!
penna Skrivet av mums 2009-04-21 15:24
haha najsigt.. :S
penna Skrivet av Mikaela 2009-04-06 11:51
hade lite glass hemma men det e godare med sås till så jag googlade fram det det blev hur gott som helst och så lätt och snabbt också ...YUMMY!! ;P
penna Skrivet av Emilie 2009-02-15 00:41
Gah! Skulle göra marängsviss till efterätt, ingen chokladsås hemma! Katastrof! Googlade, fann detta recept. Jag bytte ut mjölken mot vispgrädde. Blev så otrooligt gott! Helt perfekt konstistens och underbart att hälla varm på svissen och så stelnar den till lite och blir lagom småseg och ljummen. Påminner om såsen McDonalds har till sin sundae, fast godare. Blank och fin och perfekt konsistens när det fått koka ett par minuter! Ni som tycker den är läbbig måste gjort fel någonstans ;)
penna Skrivet av Linda 2009-01-23 20:05
Hur gott som helst! Behöver dock inte koka det i 5-10 minuter. Jag lät det bara koka upp. Supergott!
penna Skrivet av Susanne 2008-10-30 01:05
Svar till Elle: Ja
penna Skrivet av Elle 2008-10-28 19:36
Jag fattar inte riktigt! Ska det koka?
penna Skrivet av Rasmus 2008-10-13 19:26
Riktigt god om man tar 2,5 matskedar kakao! och om den blir för lös, tillsätt lite mer socker!
penna Skrivet av Miccan 2008-09-17 22:48
Den va underbar om man la 1½ matsked till!! Alla borde ha den på en enkel socker kaka
penna Skrivet av Amelia och Cornelia 2008-08-31 15:25
Vi prövade men det gick inte så bra först men vi satte väldigt mycket mer kakao, det kmr mer smak då märkte vi. Annars så smakade det bara Oboy.
penna Skrivet av ANJA 2008-08-18 20:42
mums med en till två matskedar extra kakao :P :)
penna Skrivet av Rico 2008-08-08 20:38
Muuums till Vaniljglass!! =))
penna Skrivet av alle 2008-07-24 20:09
det va jätte gott men det stelnade till sten ! men det va för jag kokade för länge ;)
penna Skrivet av laila 2008-06-22 21:37
det är så gått att man inte kan motstå.
penna Skrivet av martin! 2008-06-16 18:53
Jag lovar, typ mycket godare än det man köper. :D:D:D
penna Skrivet av Susanne 2008-06-03 22:38
Svar till bea: Du kan ha den till vad du vill. ;) Glass är förstås gott och det första jag tänker på men det är ju även gott till t.ex. jordgubbar, frukt och bär, banan och vispad grädde. Eller varför inte en salig blandning av både glass, frukt, grädde, chokladsås och kanske en bit muffins eller sockerkaka.
penna Skrivet av bea 2008-05-29 15:38
ska man ha den till glass eller? ;)
penna Skrivet av Amy 2008-04-24 21:45
jätte gott det var jätte gott tillsammans med banan hahaha mums mums mums från en tjej på 13 år
penna Skrivet av -.- 2008-04-21 14:42
Är det gott med bara Chokladsås eller ska man ha nått till? XD
penna Skrivet av 80an 2008-03-16 18:35
Riktig Chokladsås skall vara tunn och varm. Blev perfekt för syrran och mig.
penna Skrivet av syni... 2008-03-10 12:38
jag brukar göra så här: blanda i 1 dl socker 1 dl vatten och en dl kakaoo i en kastrulll ..låt koka lite...ochsedan tardu lite potatismjöl o blandar med lite vatten ..och sen häller du d i kastrullen sådet blir fylligchokladsås..blir perfekt..tveka inte
penna Skrivet av Susanne 2008-02-14 17:44
Svar till malin: Den stelnar på kall glass, inte på en kaka i rumstemperatur så jag tror inte det är en så bra idé. På receptet på kärleksmums finns en passande glasyr som jag rekommenderar.
penna Skrivet av malin 2008-02-14 12:11
om den nu då stelnar lite skulle de gå att ha den på kärleksmumskaka?
penna Skrivet av Susanne 2008-02-02 17:18
Svar till "Positiv tjej": Tack för att du uppskattar mina recept. Jag vill bara säga att det är ok för mig att ha åsikter om recepten här, både positiva och negativa. Problemet med just det här receptet är att man kanske förväntar sig att chokladsåsen ska vara precis som den man köper i konsistens, men den här är mer lättflytande och den kan stelna. Själv tycker jag att den är god och det finns även en hel del bland de som kommenterat som också tycker. Och så finns det de som inte gillar den. Smaken är som baken! ;)
penna Skrivet av Positiv tjej 2008-01-27 15:54
Gaah!! Snälla va fan, de flesta bara klagar. Gör någonting bättre själva då! Här är någon snäll och lägger in ett recept till såna som kanske inte har köpchokladsås hemma men så klagar ni bara. Fy. Dålig stil. Ge beröm i stället!!
penna Skrivet av emma berglund 2008-01-20 19:37
2-4 pers vet jag inte men jätte bra å enkel
penna Skrivet av 13 årig tjej 2008-01-12 17:37
asså för mej gick det asdåligt, jag kokade tillochmed längre för att det inte hände ngontin. det var bara lika tunn som mjölk hela tiden. värsta skiten ju!
penna Skrivet av Totte 2008-01-07 12:34
Hur god som helst.Inget och klaga på tycker ja.
penna Skrivet av Pam 2007-12-09 23:30
Sluta gnälla... dhär e ju godaste såsen nånsin,,, so what om den stelnar lite, d e ju GOTT me chokladkola! Å dessutom ska den vara varm när man häller den på glassen. Så blir d helt gudomligt gott!!!
penna Skrivet av Peter 2007-11-07 19:56
Jag igen. Testa culiness. Då kan den ju inte stelna. För den e ju flytande som kall med.
penna Skrivet av chasmina 2007-10-28 10:45
jag håller med sandra. den skall la för i helvete inte bli som en kladdkaka? helt uruselt recept,enligt mig.
penna Skrivet av Susanne 2007-10-26 15:20
Svar till Sandra. Chokladsåsen kan frysa och bli hård på kall glass. Men att säga att det skulle bli kladdkaka håller jag inte med om. Men om man vill ha en chokladsås som inte fryser på glass så bör man nog välja ett annat recept eller köpa färdig. Den färdiga man köper innehåller säkert en massa ämnen och tillsatser som gör att den inte fryser.
penna Skrivet av sandra 2007-10-26 14:44
nej glenn det är inte bara du, det blev så på min glass med... webmaster den skall vell inte bli som en kladdkaka?
penna Skrivet av Peter 2007-10-21 19:18
Hade ingen mjölk hemma, tog vatten istället. Körde även med 1/4 dl culiness istället för smör. Blev superb
penna Skrivet av Susanne 2007-09-30 00:34
Svar till Glenn: Om chokladsåsen fryser eller inte beror mycket på hur varm chokladsåsen är när du häller den på glassen. Sedan beror det också på om du häller den på djupfryst glass eller halvtinad glass och om du äter direkt eller låter stå ett tag. Om chokladsåsen fryser blir den hård. De gånger jag själv gjort den här chokladsåsen har den inte frusit. Däremot när jag gjorde en annan chokladsås som mest bestod av smält mörk blockchoklad så frös den direkt och blev hård men jag tyckte det var gott det med.
penna Skrivet av Glenn 2007-09-29 19:24
Är det bara för mig såsen blir stenhård tillsammans med glass?
penna Skrivet av Susanne 2007-09-23 20:15
Svar till Mirr: Choklad och rabarber i kombination är inget jag någonsin provat faktiskt så jag vet inte. Du får väl prova och skriv gärna här sedan vad du tyckte!
penna Skrivet av Mirr 2007-09-23 18:01
Kan man lägga den över rabarberkaka eller blir det äckligt?
tack!
penna Skrivet av J-fine 2007-08-29 14:35
love it! enkel och kalasgod!
penna Skrivet av Lingonsylt98 2007-08-27 16:15
Jag tyckte det var gott när den stelnade på glassen!
penna Skrivet av smd, 2007-08-22 21:48
den vart hård om man skulle ha den på glass, vart inge bra alls.
penna Skrivet av mh 2007-08-14 14:35
0p av mig. tyvärr
penna Skrivet av mia 2007-07-06 21:44
riktigt god:p bra när man får panikt choklad sug!