Kommentarer till Chokladmousse

"Underbar chokladmousse. Med mörk choklad, vispgrädde och äggulor. Ett lyxigt recept på en dessert för chokladälskaren."

Har du provat receptet? Skriv gärna och berätta vad du tyckte! Har du en fråga? Ställ den här!

Skriv en kommentar

Kontrollord  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info

Vill du ha svar?

Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Kommentarer

  1
penna Skrivet av Cassie
För alla er vars choklad-och äggblandning har skurit sig och blivit till en tjock massa:

Blanda massan med lite ovispad grädde tills det blir mer som en kräm. När du rör ner chokladblandningen i grädden kommer det att bli som det ska. Använd dock elvisp så att det inte blir några klumpar.
besökare Svar till BakÄlskaren penna Skrivet av Susanne
Du kan nog ta marabou choklad istället men hur det blir med kakao vet jag faktiskt inte. :)
penna Skrivet av BakÄlskaren
Måste man ha i mörk choklad kan man inte ha kakao eller marabou choklad?
Tacksam för svar (:
penna Skrivet av pernilla ö
så underbart god, jag bara älskar sötsaker
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack för bra tips! :)
penna Skrivet av Matilda
Jag testade att ta i lite apelsinskal. Det var jättegott!
penna Skrivet av Vilgot
Jag gjorde denna, men äggen koagulerade D: På andra försöket lyckades jag. :D
penna Skrivet av John Persson
Mums! Det var gott. Tack! :)
penna Skrivet av Annalena
Tack för tipsen! Idag lyckades jag:)
besökare Svar till Anna penna Skrivet av Susanne
Mycket bra tips! Tack!
besökare Svar till Annalena penna Skrivet av Anna
Annalena! Låt äggen ligga framme så de inte är kylskåpskalla och grädden ska bara LÄTT vispad. Är grädden för hårt vispad så blir moussen grynig. Den ska inte rinna, men fortfarande kunna glida av en sked. Jag brukar också bara ha en äggula i en sats med 100-125g mörk choklad och 2,5-3 dl grädde.

Chokladen brukar jag smälta och låta stå en liten stund. Därefter vispar jag i äggulan lite snabbt och sedan grädden lite i taget. Du kommet lyckas, det är jag tvärsäker på :)

Om man vill servera dagen efter och man känner att den ändå blivit lite 'hård' är det bara att hälla i en skvätt ovispad eller lättvispad grädde och röra runt! Då är det en fördel att ha haft i lite extra choklad.

Ett tips är att byta ut 25g mörk choklad mot mjölkchoklad och ha lite hallon till, min brorsas barn älskade den så! Mycket enklare och godare än chokladpudding :)
besökare Svar till Sofia penna Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra att göra chokladmoussen dagen innan!
penna Skrivet av Sofia
Kan man göra chokladmoussen dagen innan den ska serveras?
besökare Svar till Annalena penna Skrivet av Susanne
Man måste vara envis ibland för att lyckas i köket! :) Du ska nog inte vänta så länge som till 32 grader, det är troligt att det inverkade eftersom ägget kylde ner chokladen som då hamnade under sin smältpunkt och stelnade. De flesta sorters choklad har en smältpunkt kring 36°C så därför bör du inte låta den svalna under 40°C och använd också gärna ägg som legat framme minst en halvtimme för att garanterat lyckas nästa gång! Lycka till! :)
penna Skrivet av Annalena
Alltså jag och chokladmousse blir nog aldrig kompisar. Det skär sig alltid. Enligt termometern va chokladen 32 grader, ändå blev moussen, grynig med chokladklumpar i. väntade jag för länge? Eller är det för att äggen kom direkt från kylen? Eller ska jag kanske hålla mig till andra desserter:)
penna Skrivet av Hello
Jag brukar använda grädde;)
penna Skrivet av Maja
hej jag brukar ha 100 gram mörk blockchoklad och en dl grädde likadant med vit choklad.
Men borde kanske testa det här
besökare Svar till Matilda penna Skrivet av Susanne
Tack! :) Hoppas det blev bra!
penna Skrivet av Matilda
testas idag, få se hur det går ;) jätte fin sida :)
penna Skrivet av Több
vart ju en väldigt bra sak att göra ganska lätt o väldigt god :D. Så jag hoppas att det går att hämta mer info på recept här hos er :D
penna Skrivet av alice
Det var super gott. skulle överaska min pappa när han kom hem. men jag råkade hälla i lite grädde som inte var vispad (klantigt) men de blev jätte bra ändå. och jag är 10 år
besökare Svar till anonym penna Skrivet av Susanne

Då hade ni inte låtit chokladen svalna ordentligt innan ni vispade ner äggulorna. Tänk på att smälta chokladen försiktigt och ta bort den från värmen innan all choklad smält och låt det sista smälta av den redan befintliga värmen i den redan smälta chokladen. På så vis blir det inte heller så varmt. Rör om ordentligt så värmen fördelar sig. När allt smält låt det stå och svalna en stund ytterligare och känn med ett finger att det inte är så varmt, se temperaturinstruktioner i receptet.

Men tur iaf att det ändå blev bra till slut! :) Goda ingredienser brukar gå att äta ändå även om man misslyckas lite! :)

God fortsättning!

penna Skrivet av anonym
hejhej
jag och min familj testade detta, tyvärr gick det inte jätte bra, chokladen blev klumpig efter att vi hade lagt till äggulorna.
Fast vi är ganska finurliga i min familj och körde allt i matberedaren. haha det blev något bra i alla fall. och smaken är ju där :)
penna Skrivet av sofia101
hej! jag tyckte att detta receptet var jätte bra och förstår inte varför flera klagar,receptet var lätt och det smakade jätte gott! jag är själv 13 år och klarade det galant så jag förstår inte riktigt varför det finna massa klagomål.
besökare Svar till Morgan penna Skrivet av Susanne
Maizena är ett varumärke för majsstärkelse. Man är ingen idiot för att man inte vet faktasaker. En idiot är man enligt min definition när man gör samma fel om och om igen utan att testa att göra något annorlunda.
besökare Svar till Morgan penna Skrivet av Susanne

Klart att det är enklare att lyckas med pulvermousse. Men den är inte alls lika god och läser man innehållsförteckningen med e-nummer och annat suspekt så blir åtminstone inte jag sugen.

Hoppas du och din fru gör ett nytt försök med äkta chokladmousse och att mina tips hjälper! Återkom gärna!

besökare Svar till Morgan penna Skrivet av Susanne

Nej om chokladen är 40°C är det inte för varmt. Har du rört om i chokladen så den är smält och är under 65°C så ska inte äggen koagulera d.v.s. stelna. Observera att man måste röra om i chokladen när den smälter för annars kan den vara 100°C på en del ställen och 40°C på ett annat. Man måste röra om så att värmen utjämnas.

Sedan måste man vispa ordentligt när man vispar i äggulorna.

Mitt sista tips är att använda en choklad av god kvalitet, själv brukar jag använda Odense mörk choklad med minst 55% kakao.

Tror du att något av detta kan vara orsaken till att det skar sig för er?

besökare Svar till tant linda penna Skrivet av Morgan
När ni skriver Maizena vad menar ni då??? Maizena är väl ändå ett varumärke.
Tacksam om ni vill lära en idiot i köket.

/Morgan
penna Skrivet av Morgan
Nu skulle min fru göra den och visa hur man gör. Hmmm det sket sig visst för henne också. Och hon är duktig hon. Nä pulvermousse som man vispar ihop med kall mjölk är inte dumt det, billigare också.
Men fortsätt ni som kan och gör er mousse.
penna Skrivet av Morgan
Jaha. Det blev ju skit det här också. Varför skär sig choklade och äggen?? 40grader är det för varmt? Nu blir det ingen efterätt. Stackars barn.
besökare Svar till tant linda penna Skrivet av Susanne
Tack så mycket för receptet!
penna Skrivet av tant linda
gameldags chokladpudding
8 dl mjölk
1 ägg
1 dl maizena
1 dl kakao
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här

1. Vispa samman mjölk, ägg, maizena, kakao, strösocker och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under vispning på medelvärme tills blandningen har tjocknat.

2. Häll upp smeten i vattensköljda portionsskålar och låt puddingen stelna ett par timmar. Du kan även hälla smeten i en stor skål istället för i flera små.

3. Stjälp upp på assietter. Servera puddingen kall med vispad grädde och strösocker.
besökare Svar till Bertil penna Skrivet av Susanne
Nej tyvärr inte. Men om jag hittar något sånt recept ska jag prova det!
penna Skrivet av Bertil
Finns det inget recept på gammaldags chokladpudding?
Jag mins det från min barndom.
besökare Svar till Micke penna Skrivet av Susanne
Det låter delicious!
penna Skrivet av Micke
Riktigt smarrigt:-)
Blandade i hälften mörk & hälften ljuschoklad, tillsammans med kaffe, garnerade den med riven choklad mörk & ljus samt björnbär. Serverade den med ett Moscatel dessertvin, riktigt utsökt!!!!
Defenitift inte sista gången!
penna Skrivet av Sara
Jag häller i kaffet innan äggen, så smälter chokladen lite mer av det.
Riktigt smarrigt recept.
besökare Svar till Issa penna Skrivet av Susanne
Trevligt, hoppas det smakade bra! :)
penna Skrivet av Issa
Hm. Jag tror jag lyckades. Förutom det att jag tog en visp när jag skulle röra om och allt fastnade i den.

Har precis ställt den i kylskåpet. Jag tror inte jag kan vänta i 1 timma.
penna Skrivet av Stina
Otroligt bra recept! Problemet är bara att jag läst ett annat recept först och hade ingen aning om det här med att chokladen MÅSTE svalna. Så jag gjorde precis det man inte ska göra utan att förstå varför min mousse inte såg ut som på bilden! Så, jag hade ner äggulorna direkt jag. Min mousse gick inte ens att äta.

Men tack för en enkelt och bra recept, som även jag som orutinerad hade förståt!
Om jag bara hittat det först!!
besökare Svar till gunnar penna Skrivet av Susanne

Receptet bör göras som det står. Äggulorna gör att smeten tjocknar. Gör man som du får man inte ut den effekten av äggulorna och då blir inte chokladmoussen lika fast.

Ja man måste verkligen vänta tills chokladen svalnat. Ett tips är att man inte behöver värma på mer än att det är halvsmält för sedan så smälter resten av chokladen utav den redan befintliga värmen.

Vill man påskynda avsvalningen är ett tips att ställa ner skålen i ett kallt vattenbad i diskhon.

penna Skrivet av gunnar
Tja, jag tycker att det fungerar bättre att blanda äggulorna med vispgrädden, och sedan röra ned chokladen i det. Då blir det inte lika kinkigt med temperaturen. Misslyckades när jag följde receptets ordning, troligen för jag inte väntade tills chokladen svalnat....
besökare Svar till Lisa penna Skrivet av Susanne

Tack, ja kanske kan även chokladsorten ha betydelse! Jag brukar alltid använda Odense blockchoklad och ibland Fazer. Billiga sorter köper jag aldrig så kanske därför jag aldrig har misslyckats.  Det kan kanske vara så att billiga sorter har en annan smältpunkt än kvalitetschoklad, och kanske svårare att blanda med andra ingredienser överlag. 

Tack för denna info och jag ska skriva in i receptet att man ska välja choklad av god kvalitet!

penna Skrivet av Lisa
Tack för ett kanonbra recept! Gör den här chokladmoussen ofta som fyllning i tårta, vilket kan rekommenderas, mängden till 4 portioner passar bra till ett lager då!
Jag använder dock lite vatten istället för kaffe tillsammans med florsockret vilket fungerar jättebra.
Och till alla er som klagar på receptet för att ni inte får det att funka; följ anvisningarna!!
Har dock lyckats misslyckas (!) en gång, och då använde jag en billigare blockchoklad men gjorde i övrigt precis som vanligt men hela moussen blev bara en stor grynig vattnig massa... Jag använder annars alltid fazers blockchoklad (både ljus och mörk) vilket blir väääldigt gott! (lite dyrare men det är det värt!) Kan kvalitén på choklad ha någon betydelse tror du? Kanske olika fett- eller sockerhalt..
Jaja, tack iaf!
penna Skrivet av Edda
Jag tycker den är supergod och enkel att göra under förutsättningen att man låter chokladen svalna. Tack för receptet.
besökare Svar till Anonym penna Skrivet av Susanne
Nej, det stämmer inte. Jag brukar göra min chokladmousse utan kaffe. Klumparna kommer av om du inte låter chokladen svalna ordentligt. Jag har försökt skriva detta tydligt i beskrivningen men kanske går det att skriva ännu tydligare.
penna Skrivet av Anonym
Chokladsmeten blev en enda stor klump om man inte tillsätter det "eventuella" kaffet, och då blir moussen klumpig. beskrivningen borde vara bättre.
besökare Svar till Lis penna Skrivet av Susanne
Jag rekommenderar att göra som det står i receptet. Men tänk på att följa det noga. Det är viktigt att temperaturskillnaderna inte blir för stora så man måste låta det svalna innan man blandar.
besökare Svar till Malin penna Skrivet av Susanne
Du måste låta det svalna ordentligt, vilket står i receptbeskrivningen. Då är det inga problem. Följ receptbeskrivningen noga. Det är viktigt att temperaturskillnaderna inte blir för stora för då fungerar det inte och blir som du beskriver.
penna Skrivet av Lis
Ser supergott ut!
Kan man ersätta chokladen med kakaopulver, tro?
penna Skrivet av Malin
Rekommenderar inte heller denna efterrätt. Om man lyckas med blanda äggula och choklad så är nästa problem att blanda med grädden. Det blev som gräddstracciatella.
penna Skrivet av julia
var jättegott
besökare Svar till Johanna penna Skrivet av Susanne

Du måste låta chokladen svalna innan du blandar ner äggulorna, annars koagulerar de. Äggula koagulerar vid 65-70°C så chokladen måste ha en temperatur lägre än så.

Ett tips är att smälta chokladen försiktigt och röra i den under tiden och när nästan all choklad är smält så behöver man inte värma på den mer för då smälter det sista av värmen av chokladen runtomkring. Så om man inte värmer chokladen onödigt varm så kommer det inte att vara några problem att röra i äggulan.

Är man osäker på temperaturen, använd gärna en termometer.

penna Skrivet av Johanna
Jag tyckte det var otroligt svårt att blanda äggulorna med chokladen, försökte två gånger men misslyckades båda gångerna. Rekommenderas INTE!
penna Skrivet av hanna
mm...verkar väldigt gott! ska testa hemma sen!
penna Skrivet av Linda
Absolut super god mousse, en personlig favorit!! Rekomenderas till alla!! Tacksam för receptet :)
penna Skrivet av Hans
Provade att göra denna idag. MUMS! Rekomenderas starkt!
penna Skrivet av Stella
Fantastiskt god! Men jag ska inte ha middag nu :)
penna Skrivet av en 11 årig tjej
ska pröva detta när min pappa har handlat allt som behövs
besökare Svar till Undrande penna Skrivet av Susanne
Det är två helt olika recept. Äggulor och äggvitor har helt olika egenskaper. Äggulor gör att smeten tjocknar när man värmer. Uppvispade äggvitor ger en fluffig smet. Äggvitor innehåller mycket protein och väldigt lite fett medan äggulor innehåller ganska mycket fett.
penna Skrivet av Undrande
I receptet Chokladmousse Light står det att man ska ha äggvitor. Varför använder man då äggulor här?
Tacksam för svar snabbt.
besökare Svar till Beppo penna Skrivet av Daniel
Det gör inget om det koagulerar. När man lägger i den vispade äggvitan brukar det fungera iaf!! Ett tips bara ;)
penna Skrivet av Angelica
Har precis gjort denna mousse och den vart helt perfekt :) Tog dock 150 g choklad istället men hade i allt kaffe och endast 2 matskedar florsocker... Tror även att det räcker bra till 4 personer för den var väldigt mäktig och man vill ju inte att gästerna ska spricka! Blev 4 rätt stora glas samt två mindre som jag tänkte ge till vår lille kille ;) Kan ju dekorera med lite bär också så blir det lite mer att smaska på... Tack för ett bra recept!
penna Skrivet av Lisl
Hej

Jag har inte testat receptet än men hoppas få göra det snart! Jag undrar bara en sak, och det är att det står att man inte behöver blanda i starkt kaffe, men blir det någon skillnad på med eller utan kaffe? Ska nog testa utan:)

Lisl
penna Skrivet av Beppo
Ett riktigt dåligt och nonchalant recept. Det borde
inte stå "svalna något" när man menar "låt
chokladen svalna rätt rejält så att äggulorna
inte koagulerar". Detta är ett recept för den redan
invigde och rutinerade kocken.
penna Skrivet av Malvina igen!
Oj, jag glömde, jag såg nån som klagat att det var för lite, min familj orkade inte ens äta upp! Den är mer mättande än man tror.
penna Skrivet av Malvina, 12
Så himla gooooooood! Förstår inte hur någon kan göra fel? Superenkel! Ett tips är att röra i chokladen då och då för då stelnar den inte lika fort om något skulle dröja.. Men tack till ett super recept!
penna Skrivet av Mary
Caroline och Malin:istället för att skämmas fruktansvärt, kan ni säga till era gäster att vänta i tio minuter och göra en sats till. Så farligt var det väl inte. Jag förstår inte varför alla ska gnälla om så helt omotiverade saker.
penna Skrivet av BakBecka
Den var enkel o göra o god kanske lite väl stark smak av kaffet, men ja gillar ju kaffe, men för andras del! :)
penna Skrivet av nanna
Det var den godaste chokladmousse jag ätit!!!!!!!!
penna Skrivet av Peter
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av daniel
Riktigt gott!
penna Skrivet av mats
Helt fantastiskt god och enkel att göra!
Luftig och lagom mättande.
penna Skrivet av Karolina
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Kurt
Perfect!
penna Skrivet av Rospigan
anmäld post Posten är anmäld och väntar på att godkännas eller tas bort.
penna Skrivet av Jessica
Helt underbar, lätt att göra och sååå god!
penna Skrivet av marlene
Jag verkligen ÄLSKAR chokladmousse, ska prova denna då jag inte har hittat något annat bra recept på chokladmousse! =)
Men det var mer posetiva kommentarer än negativa! (sen kan ju dom negativa komma pga att man inte FÖLJER receptet ORDENTLIGT)
Ser verkligen fram emot att testa denna!
Tack på förhand! =)
penna Skrivet av Susanne

Svar till Caroline och Malin: Jag gissar att ni hade lite större portionsglas så att det såg väldigt lite ut i varje glas? Har man större glas så får man som ni säger göra dubbel sats. De glas som jag har på bilden rymmer drygt 1 dl. Jag ska förtydliga det i receptet.

Svar till besviken kvinna: Du måste låta smeten svalna. Om det blir för stor temperaturskillnad mellan den varma smeten och den kalla grädden så blir det grynigt.

penna Skrivet av Caroline och Malin
Vi rekomenderar dubbelsats för alla! Gjorde efter receptet och får nu skämmas inför våra gäster, fruktansvärt!
penna Skrivet av sandra
detta ska jag prova så snabbt jag har handlat, ska bli jätte gott hoppas jag. :)

från en tolv årig tjej


PS: älskar att baka
penna Skrivet av Besviken kvinna
Jag skulle bjuda mina väninnor på middag, men när jag gjorde chokladmoussen efter receptet blev den helt gryning och misslyckad. Så det fick bli pulverchokladmousse istället, som blev inhandlat i sista minuten. Jag blev verkligen väldigt besviken.

Vad gjorde jag för fel?
penna Skrivet av Pia
Chokladmoussen var superenkel och mycket bättre än de jag gjort tidigare - och framför allt supergod! Stelnade som den skulle och portionsstorleken var lagom. Den var inte alls kvalmig som en del mousser kan vara då det är mycket grädde i.Kaffet gjorde susen men jag uteslöt florsockret. Perfekt!
penna Skrivet av ilie
blev supergott!!
penna Skrivet av Gunilla
Fantastiskt recept! Enkelt gott och snabbt. Jag river ner två rutor 70% choklad med chilismak oxå - det ger extra piff.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Johanna: Chokladmoussen ska inte bli rinnig, då är det något som gått snett. Vispade du grädden ordentligt? Lät du dem stå minst en timme i kylen? Sedan så måste chokladen svalna lite så den inte är för varm när du rör ner den vispade grädden för då smälter grädden. Skriv gärna igen om du kommer på vad du tror det kan bero på så kan jag förtydliga receptet.
penna Skrivet av Johanna
det va inte ett bra recept blev alldeles för rinning.
penna Skrivet av Margita
Med dubbla kakao mängden och 1 msk florsocker......mmmmmmmm
penna Skrivet av per
fy fan vad god alla som ser detta NI MÅSTE PROVA!!!<33
penna Skrivet av Mästerkocken
Perfekt!! <3<3
penna Skrivet av Anna
Verkligen det godaste som finns i dessertvägar!
penna Skrivet av karin :)
FY FAN VA GÖTT!!
penna Skrivet av XD
najs
penna Skrivet av Jenifer
okej, tack så mycket! :)
penna Skrivet av Susanne
Svar till Jenifer: Det beror på hur söt blockchokladen är och hur sötsugen man är. Vill man ha lite sötare tar man florsocker. Det är en smaksak. Det bästa är om du smakar på smeten.
penna Skrivet av Jenifer
vad rekommenderar ni, med florsocker eller utan? :O
penna Skrivet av Julia och Jepser
Den är naaaaajs! :D
penna Skrivet av Annelie
Den var supper god :) Alla mina vänner älskade den... Det var en mycket bra efterätt..
penna Skrivet av Joy
Provar med vitchoklad nu... Men den blir riktigt kycklinggul! Haha! jag som trodde den skulle fortsätta vara vit :0).
Men hoppas den blir god med lite hallon!
penna Skrivet av dadi
detta var super gott recept, för er som inte har provar, ni MÅSTE prova, he lite blåbär och grädde till GOTTIGOTT :)
penna Skrivet av Umeåbo
Dåligt recept.
Chokladmousse smakade verkligen dåligt.
penna Skrivet av Susanne
Svar till Elin: Låt äggulorna ligga framme i rumstemperatur så att de inte är kylskåpskalla.
penna Skrivet av Toni
Tack!
Lika god som enkel, dvs suverän. Använde Ecuador 70%. Jättegod liten kaffesmak, vi hade i en espresso och hoppade sockret helt. För variation kommer vi att ta cognac eller rom. Serverade med ljummade hallon vilket var en perfekt smakbrytning. Mums!
penna Skrivet av Elin
Jättegod mousse! men har ett problem, när jag har i äggulorna så stelnar smeten så fort att den blir grynig och klumpig i grädden. fortfarande lika gott men inte vackert, har någon nåt tips på hur jag ska göra?
penna Skrivet av Pärra
MYcket gott! Kaffet gjorde verkligen susen! Använde Lindts mörka 70 % cacao choklad mycket mumsigt... använde vaniljsocker istället för florsocker också.
penna Skrivet av Susanne
Chokladmoussen blir bäst på mörk choklad. Mjölkchoklad är ju mörk choklad blandad med mjölk och tillsatt socker. Du får prova med mjölkchoklad och skriv gärna hur du tyckte det blev.
penna Skrivet av Johan
Kan man göra den på mjölkchoklad?
penna Skrivet av Hannza
Trodde det var svårt att göra chokladmousse men så fel man har. Nästan lika lätt som att vispa ihop en färdig, men mycket godare:P
penna Skrivet av sara
åå gud vilket bra recept ska använda det hela tiden tack så mycket.
penna Skrivet av Malin
Jisses vilken god mousse! O så lätt att göra! Den ska jag bjuda på när vi har kalas i helgen. Tack för kanonbra recept!
penna Skrivet av atta
moussen är himmelskt god, nästan vad man
nmoussen är himmelskt god. naturligtvis med mörk cholklad - förstås!! Mjölkchoklad passar inte alls!
penna Skrivet av atta
man vispar inte grädden hårt till chokladmousse därför att moussen skall stelna långsamt i kylskåpet. Annars blir moussen för hård.
penna Skrivet av julia s
godast om man tar marabou choklad istället för blockchoklad :)
(mörk)
penna Skrivet av En som undrar
Har sett ett liknande recept men kaffet och florsockter finns inte med, annars ser den likadan ut. Men dar ska man vispa gradden hart, vilket man inte ska gora har. Min fraga ar att vf man inte ska gora det har? Vad e skillnaden?
penna Skrivet av Gott!
Ska snart göra den! hoppas det blir bra! :-)
penna Skrivet av Ulrika
Supergott! Hyvlade över lite vit choklad oxå.
penna Skrivet av Anonymus
ev betyder eventuellt =)
penna Skrivet av Dumhuvud
Ursäkta om jag frågar men vad betyder "ev." :D
penna Skrivet av Elvis
Gott GOtt Med GRädde
penna Skrivet av Thorhall
Mycket god! Ännu godare med hackade Daimbitar i!
penna Skrivet av Peter
Jag tog i en skvätt cognac vilket gjorde det ännu godare...
penna Skrivet av Scäry Märy
Det här är nog den godaste Chokladmoussen jag ätit! Skippa inte kaffet och florsockret! Det är det som gör det samt att var generös med hallon till, jättegott!
penna Skrivet av julia och linda
tack för tipset (kommentar nedan) jag håller med dig helt :)
penna Skrivet av Sami
Otroligt gott men ett tips är att inte slänga äggvitorna i onödan. Vispa dem till hårt skum och lägg i lite socker och/eller vaniljsocker. Servera ovanpå chokladen och det ser inte bara gott ut...
penna Skrivet av Ayla Marianna Markkula
Jag tror att man snarare måste låta chokladen svalna rätt mycket överhuvudtaget - äggulan koagulerar ju också...
penna Skrivet av Cc
Kanon Gott! Alla Älskade den :D Tack för det goda Reseptet :D
penna Skrivet av Tulle
Jättebra smulan att du framförde vad som hände. Synd att jag inte läste det i tid. Moussen blev rena katastrofen för mig med. Tack till bästa receptsidan :D
penna Skrivet av Sunes mormor, 105
Sunes mormor tyckte det var jätte gott / Mamma karin
penna Skrivet av Sunes pappa, 78
sunes pappa tyckte det var jätte gott / Mamma Karin
penna Skrivet av Susanne
Svar till Smulan: Tråkigt att höra. Det är viktigt att du låter smeten svalna innan du rör ner den vispade grädden. Annars så stelnar den varma chokladen av den kalla grädden och det blir grynigt. Iofs tror jag nog den gryniga massan skulle smakat rätt gott den med men kanske inte så vacker och aptitlig...
penna Skrivet av dEN BLEV SUPER
JAPP JAPP
penna Skrivet av smulan
provade göra den nyss men blev bara en grynigmassa o jag följde receptet, vad gjorde jag för fel? slängde allt blev så arg,lät så enkelt att göra men men ingen dessert idag :-(
penna Skrivet av Sune, 5
Sune tyckte det var jätte gott / Mamma Karin
penna Skrivet av sara
underbart goda prova även att garnera med färska jordgubbar
  1