| GI Recept | Grillat | Kvällsmat | Nötkött |

Hamburgare

hamburgare med tillbehör

Hamburgare serverad med sallad, tomater, gurka och rödlök. Brödet är egna hamburgerbröd, se länk nedan.

Gör dina egna hamburgare med detta enkla recept och servera gärna med hemgjorda hamburgerbröd, chilidressing och/eller gurkdressing.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner 6-8 st

Ingredienser:

Hamburgare:

Servering:

Chilidressing:

Gurkdressing:

Utrustning som är bra att ha:

Gör så här:

Lägg nötfärsen i en bunke. Mixa den gula löken till mos eller riv på rivjärn och tillsätt den till nötfärsen. Strö över kryddan.

Blanda alltsammans till en jämn kladdig smet.

Hetta upp en stekpanna med matfett eller tänd grillen. Forma smeten till runda, tunna, platta bullar. Stek eller grilla dem ca 3-4 min per sida tills de fått fin färg.

Om du vill göra någon av dressingförslagen ovan blandar du bara alla ingredienserna i en skål.

Servera med hamburgerbröd, sallad och ev. någon dressing.

Smaklig måltid!

Vin som passar till Hamburgare

Domaine Lalande Réserve

Domaine Lalande Réserve, Rött vin

Smak:

Ett glas rött till burgaren lyxar till det. Välj smakrikt vin.

Om vinet:

Domaine Lalande finns att köpa i nästan alla butiker runt om i Sverige.

Pris / Volym:

71 kr / 750 ml

Varunummer:

22299

Läs mer om vinet hos Systembolaget

Vinrekommendationen presenteras i samarbete med Domaine Wines.

GI GI Tips:

Servera hamburgaren med fullkornsbröd och ta inte jättemycket dressing av förslagen ovan eftersom bostongurka och chilisås innehåller socker. Du kan annars göra dressing av något som inte innehåller så mycket kolhydrater som t.ex. ajvar relish och crème fraiche blandat. Majonnäs går också bra.

LCHF LCHF Tips:

Uteslut hamburgerbrödet och servera hamburgaren med sallad och någon annan god sås som inte innhåller socker. T.ex. kan man blanda crème fraiche, majonnäs och chilipulver.

Kommentera receptet på Hamburgare

Skriv och läs alla 18 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Börje    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-05-31 05:12
Tack för bra tips! :)
 svar  Svar till  Tobbe    kommentar  Skrivet av  Börje  2013-05-28 11:10
Om du fryser in burgarna och sedan steker de frysta sà sväller de inte. De ska vara max 1 cm tjocka.
   kommentar  Skrivet av  Sara  2012-05-06 19:28
Om man blandar i endast äggula, så kommer dina hamburgare vara lätta att äta och inte svälla. Alltså strunta i äggvitan!

Skriv och läs alla 18 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Hamburgare är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne