
✏️ Skrivet av
kanongoda. gick åt som smör i solsken. bakade dom till mitt jobb, så där tänker man på dom som inte tål visa saker.
Utrustning:
Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter (så att hela smeten får plats).
När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.
Placera ut små bakformar på en plåt.
Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat.
(Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.)
Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg.
Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.
Kakorna kan fastna lite i pappret och vara lite smuliga men är väldigt goda!
Hållbarhet och förvaring:
| Småkakor |