Hem> Småkakor> Snabba havrekakor

Snabba havrekakor

Så mycket enklare kakor än så här kan det knappast bli. Endast tre ingredienser och de är klara på 20 minuter. Mycket goda och knäckiga havrekakor som dessutom är glutenfria.
Snabba havrekakor
Goda knäckiga havrekakor som går snabbt att göra, innehåller endast tre ingredienser och är glutenfria.
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla
Tid: 20 minuter
Mängd: ca 42 st kakor

Ingredienser:

Laktosfritt - Smör innehåller nästan inget laktos så nästan alla laktosintoleranta kan äta smör men annars finns laktosfritt smör att köpa.
Glutenfritt - Havregryn är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten eftersom de ofta tillverkas i samma fabriker som produkter som innehåller gluten. För de som är superintoleranta mot gluten och inte ens tål spår av gluten så finns det ren havre att köpa som är helt glutenfri.
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter (så att hela smeten får plats).

    När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Placera ut små bakformar på en plåt.

    små bakformar på en plåt
    Små bakformar på en plåt.
  3. Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat.

    (Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.)

    havregryn och strösocker tillsatt
    Havregryn och strösocker tillsatt.
    kaksmeten klar
    Kaksmeten klar.
  4. Fördela smeten i formarna.

    smeten i bakformarna
    Smeten i bakformarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

    färdiggräddade havrekakor
    Färdiggräddade havrekakor.
  6. Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.

    Kakorna kan fastna lite i pappret och vara lite smuliga men är väldigt goda!

Kategorier

Information och tips

Näringsvärden

Näringsvärde per kaka (9 g): 47 kcal, 4 g kolhydrater, 3 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur håller de sig minst en vecka.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av Siv
Mmm mycket god godiskaka.
Skrivet av Lisbeth
Enkla att göra och goda att äta
Skrivet av Monica Söhrman
Knäckiga och goda, nästan som godis .
Skrivet av Alva
Dom gick super snabbt och väldigt goda! Dock lite smuliga men det funkade sig efter några timmar i frysen!
Skrivet av johannamaja
bra och god

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl