Start > Recept > Snabba havrekakor

Snabba havrekakor

Så mycket enklare kakor än så här kan det knappast bli. Endast tre ingredienser och de är klara på 20 minuter. Mycket goda och knäckiga havrekakor som dessutom är glutenfria.
Snabba havrekakor
Goda knäckiga havrekakor som går snabbt att göra, innehåller endast tre ingredienser och är glutenfria.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner ca 42 st kakor

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Smör innehåller nästan inget laktos så nästan alla laktosintoleranta kan äta smör men annars finns laktosfritt smör att köpa.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter (så att hela smeten får plats).

    När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Placera ut små bakformar på en plåt.

    små bakformar på en plåt
    Små bakformar på en plåt.
  3. Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat.

    (Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.)

    havregryn och strösocker tillsatt
    Havregryn och strösocker tillsatt.
    kaksmeten klar
    Kaksmeten klar.
  4. Fördela smeten i formarna.

    smeten i bakformarna
    Smeten i bakformarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

    färdiggräddade havrekakor
    Färdiggräddade havrekakor.
  6. Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.

    Kakorna kan fastna lite i pappret och vara lite smuliga men är väldigt goda!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur håller de sig minst en vecka.

Kommentarer till Snabba havrekakor

Skriv en kommentar

penna Skrivet av Topless
Besök min blogg http://nysolabadatopless.blogg.se/?tmp=67574
penna Skrivet av Topless
Det låter extremt gott.

Se även dessa recept

| Småkakor |