Snabba havrekakor

Så mycket enklare kakor än så här kan det knappast bli. Endast tre ingredienser och de är klara på 20 minuter. Mycket goda och knäckiga havrekakor som dessutom är glutenfria.
Snabba havrekakor
Goda knäckiga havrekakor som går snabbt att göra, innehåller endast tre ingredienser och är glutenfria.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner ca 42 st kakor
Näringsvärde Näringsvärde per kaka (9 g): 47 kalorier, 4 g kolhydrater, 3 g fett, 0 g protein, 0 g fibrer

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Smör innehåller nästan inget laktos så nästan alla laktosintoleranta kan äta smör men annars finns laktosfritt smör att köpa.
glutenfritt Glutenfritt - Havregryn är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten eftersom de ofta tillverkas i samma fabriker som produkter som innehåller gluten. För de som är superintoleranta mot gluten och inte ens tål spår av gluten så finns det ren havre att köpa som är helt glutenfri.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter (så att hela smeten får plats).

    När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Placera ut små bakformar på en plåt.

    små bakformar på en plåt
    Små bakformar på en plåt.
  3. Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat.

    (Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.)

    havregryn och strösocker tillsatt
    Havregryn och strösocker tillsatt.
    kaksmeten klar
    Kaksmeten klar.
  4. Fördela smeten i formarna.

    smeten i bakformarna
    Smeten i bakformarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

    färdiggräddade havrekakor
    Färdiggräddade havrekakor.
  6. Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.

    Kakorna kan fastna lite i pappret och vara lite smuliga men är väldigt goda!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur håller de sig minst en vecka.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer till Snabba havrekakor

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
💬 Svar till Barbro ✏️ Skrivet av Susanne
Havre är glutenfritt men kan innehålla spår av gluten eftersom havregryn ofta tillverkas i samma fabriker som produkter med gluten. De allra flesta glutenintoleranta klarar av spår av gluten men för de mest intoleranta så får man köpa ren havre som är havregryn tillverkade i särskilda fabriker som ej delar lokaler med tillverkning av produkter som innehåller gluten. Jag har förtydligat det i receptet, tack för att du skrev!
✏️ Skrivet av Barbro
Kakorna är bara glutenfria om glutenfri havre används. Viktigt att tänka på ifall du ska bjuda någon som är glutenintolerans.
💬 Svar till Maria pojkas ✏️ Skrivet av Susanne
Vad kul att du tyckte om kakorna!
✏️ Skrivet av Maria pojkas
Jag gjorde dessa snabba havrekakor & dom blev så goda
💬 Svar till Ann-Katrin ✏️ Skrivet av Susanne
Ja gör det! 😊