Snabba havrekakor

Så mycket enklare kakor än så här kan det knappast bli. Endast tre ingredienser och de är klara på 20 minuter. Mycket goda och knäckiga havrekakor som dessutom är glutenfria.
Snabba havrekakor
Goda knäckiga havrekakor som går snabbt att göra, innehåller endast tre ingredienser och är glutenfria.
Timglas Tid: 20 minuter
Portioner ca 42 st kakor
Näringsvärde Näringsvärde per kaka : 47 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Smör innehåller nästan inget laktos så nästan alla laktosintoleranta kan äta smör men annars finns laktosfritt smör att köpa.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer minst en liter (så att hela smeten får plats).

    När drygt hälften av smöret smält, tag bort kastrullen från värmen och rör om tills allt smör smält.

    smält smör
    Smält smör.
  2. Placera ut små bakformar på en plåt.

    små bakformar på en plåt
    Små bakformar på en plåt.
  3. Tillsätt havregryn och strösocker till det smälta smöret och rör om tills allt är blandat.

    (Kastrullen ska ha tagits bort från värmen.)

    havregryn och strösocker tillsatt
    Havregryn och strösocker tillsatt.
    kaksmeten klar
    Kaksmeten klar.
  4. Fördela smeten i formarna.

    smeten i bakformarna
    Smeten i bakformarna.
  5. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills kakorna fått gyllene färg.

    färdiggräddade havrekakor
    Färdiggräddade havrekakor.
  6. Låt svalna och servera eller spara dem i en plåtburk med lock eller frys in dem.

    Kakorna kan fastna lite i pappret och vara lite smuliga men är väldigt goda!

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kakorna går bra att frysa och håller sig då minst 3 månader. I rumstemperatur håller de sig minst en vecka.

Kommentarer till Snabba havrekakor

Kontrollord:  
Kontrollorden är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info
besökare Svar till Ann-Katrin penna Skrivet av Susanne
Ja gör det! 😊
penna Skrivet av Ann-Katrin
Oj så gott det låter och enkelt att göra! Måste testa.🌻😊🌼
besökare Svar till Nilla penna Skrivet av Susanne
Hej Nilla! Vad roligt att du tyckte om havrekakorna!
penna Skrivet av Nilla
Jättegoda och gick snabbt. Plus att det blev så många.

Se även dessa recept

| Småkakor |