| Bröd - Matbröd | Påsk - mat och godis |

Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

Brytbröd - nyttigt bröd med mycket fibrer

Goda och fiberrika brytbröd. Dessa bröd bakas snabbt och rationellt.
Timglas Tid: 2 timmar
Portioner 24 st

Ingredienser:

Gör så här:

Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken. Rör ner kesellan i den återstående mjölken och värm åter till 37°C. Tillsätt resten av degspadet (mjölk + kesella) och rör i sirapen och saltet. Rör i vetegroddar, vetekli, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.

Grädda i 225°C, i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla bullarna med vatten med en skvätt olja i. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.

GI GI Tips:

Eftersom bröden innehåller mycket fibrer som finns i vetegroddar, vetekli och grahamsmjöl så får de medelhögt GI eftersom de trots allt innehåller en del vetemjöl också.

byt ut Variationstips:

Vetegroddar och vetekli kan bytas ut mot rågkli, havrekli eller kruskakli. Man kan också ta vanligt vetemjöl istället för vetemjöl special, vetemjöl special gör att brödet jäser något mera så det blir lite mer luftigt.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Bröden går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.

Kommentera receptet på Fiberrika brytbröd

Skriv och läs alla 28 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Olena    kommentar  Skrivet av  Susanne  2013-11-01 11:10
Roligt att höra! :)
   kommentar  Skrivet av  Olena  2013-10-31 11:36
Hej! Tack för recept!!! Mina barn älskar mumsa den bröd! Jätte gott!!!
 svar  Svar till  Sara    kommentar  Skrivet av  Susanne  2012-09-21 17:43
Tack, roligt att höra! :)

Skriv och läs alla 28 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Fiberrika brytbröd är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne