⭐ webmaster
Grahamsmjöl
Recept med Grahamsmjöl
Näringsvärden
Vikt-Volym
Grahamsmjöl är en fullkornsprodukt eftersom det innehåller hela vetekärnan. Skalet mals grövre och kärnan mals finare och blandas.
Att tänka på när man bakar med grahamsmjöl är att en tumregel är att ta ca en tredjedel grahamsmjöl i bröd bakat med jäst och resten vetemjöl om man vill ha ett luftigt bröd. Annars kan brödet bli kompakt.
Innehållsinformation
Tillsatsfritt: Ja
Laktosfritt: Ja
Glutenfritt: Nej
Vegetariskt: Ja
Näringsvärde
Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av grahamsmjöl.
Energi: | 331 kcal |
---|---|
Kolhydrater: | 60.7 g |
Protein: | 10 g |
Fett: | 2.5 g |
Fibrer: | 11.3 g |
Tips och info
Engelskt namn:
graham flourFinns i affären:
Bland mjöl.GI tips:
Att ersätta en del vetemjöl med grahamsmjöl i ett recept sänker GI.Hållbarhet och förvaring:
Torrt i rumstemperatur, ca 1 år, se bäst före datum.Ersätt med:
Fullkornsdinkelmjöl, grovt rågmjöl, vetemjöl med fullkorn eller vanligt vetemjöl.Vad väger grahamsmjöl?
Måttomvandla grahamsmjöl mellan vikt och volym
Konvertera från valfri måttenhet till en annan.
| Mjöl och gryn |
Fiberrika brytbröd
Gott, luftigt, saftigt och vackert brytbröd som dessutom är fiberrikt. Enkelt recept, bröden bakas snabbt och läggs tätt på en plåt.
Fläskpannkaka
Recept på klassisk god fläskpannkaka som du enkelt gör i långpanna. Servera gärna med lingonsylt.
Frukostbullar
Baka goda och nyttiga frukostbullar. Recept på frukostbröd. Enkla att göra. Går bra att frysa.
Fullkornspannkakor
Recept på mycket goda fullkornspannkakor. Lite matigare och fylligare smak. Gott och enkelt, lite nyttigare, lägre GI.
Fullkornsvåfflor
Recept på jättegoda fullkornsvåfflor. Innehåller fullkornsmjöl och ägg som ger mera fullkorn, protein och bättre mättnadskänsla. Minst lika goda som "vanliga". Servera gärna med färska bär.
Julbröd
Enkelt recept på julbröd som doftar jul och pepparkakor. Brödet är fyllt med nötter, russin m.m. och är fiberrikt och riktigt gott!
Kantarellpaj
Recept på en mycket god kantarellpaj. God pajdeg med fyllning av kantareller, lök, crème fraiche, ost och ägg.
Korvbröd med fullkorn
Baka dina egna goda korvbröd med fullkorn! Mycket godare, nyttigare och matigare än köpta. Bilder steg för steg.
Köttfärspaj
Ett recept på en mycket god köttfärspaj med en god och enkel pajdeg. Fyllning med köttfärs, lök, champinjoner.
Matmuffins med salami
Recept på goda matmuffins med fetaost, salami, soltorkade tomater och färsk basilika. Bilder steg för steg.
Morotsbröd
Ett recept som ger dig gott och nyttigt morotsbröd som bakas ut till morotsbullar eller morotslimpor.
Mörkt filmjölksbröd
Mycket enkelt recept på jättegoda mörka grova limpor med solrosfrön och annat gott som inte kräver jäsning. Blanda bara ingredienserna och grädda i ugnen!
Ostpaj med skinka
Enkelt recept på en mycket god ostpaj med skinka. Enkel pajdeg med en fyllning av skinka, riven ost, mjölk, ägg och kryddor. 6 portioner.
Pajdeg med olja
Mycket god och enkel pajdeg med olivolja och fullkorn som kan röras ihop och tryckas ut snabbt och enkelt.
Piroger
Recept på goda piroger. Matig pirogdeg med fullkorn och två olika fyllningar med köttfärs! Mums! 10 portioner.
Salamipaj med fetaost
Mycket god Salamipaj med fetaost, röd lök, tomater och basilika. Enkelt recept på en lyxig matpaj med god pajdeg. Servera med sallad.
Scones
Baka goda scones. Klara på 30 minuter. Välj att baka dem med grahamsmjöl och/eller vetemjöl. Servera nygräddade.
Skaldjurspaj med spenat
En mycket god skaldjurspaj med krabba, musslor och spenat. God och nyttig pajdeg med fullkorn. Enkelt recept.
Tacopaj
Otroligt god Tacopaj - en tacokryddad köttfärspaj med krämigt täcke. Enkelt recept. Perfekt till fredagsmyset eller festen.
Ugnspannkaka
Recept på ugnspannkaka. Mycket god klassisk svensk husmanskost. Vispa mjöl, mjölk och ägg.
Vetekex
Recept på goda och knapriga vetekex. Servera på ostbrickan eller som tilltugg. Gott och enkelt!
Västerbottenpaj
Recept på en mycket god västerbottenpaj. En klassisk ostpaj med västerbottenost. Gott frasigt pajskal med god och krämig ostfyllning. Enkel att göra.
⭐ webmaster
Vad är lämpliga proportioner?
Har läst att grahamsmjöl innehåller ca 12 gram kostfibrer per 100 gram, medan motsvarande siffra för vetemjölet är 3 gram.
⭐ webmaster
⭐ webmaster