Snickerskakor
Baka snickerskakor utan ugn. Bara att röra ihop ingredienserna och trycka ut degen, snabbt och lätt! Sedan smälter man choklad över som får stelna. Och därefter skär man dem i rutor - snickersrutor! Jättegod snickerskaka utan tillsatser eller andra konstiga ingredienser.




Ingredienser:
- 225 g jordnötssmör
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 1 dl (140 g) ljus sirap
- 4 dl havregryn
- 200 g mörk choklad eller mjölkchoklad



Gör så här:
-
Mät upp jordnötssmör, kokosflingor, strösocker och ljus sirap i en kastrull. Sätt på svag värme och låt smälta och rör till en jämn smet.
- 225 g jordnötssmör
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- 1 dl (140 g) ljus sirap
Jordnötssmör, kokos, socker, sirap. Smeten blandad. -
Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt havregryn. Rör ihop till en kakdeg.
- 4 dl havregryn
Havregryn tillsatt. Kakdeg. -
Tryck ut kakdegen på bakplåtspapper ca 20x30 cm.
Kakdegen utplattad. -
Smält chokladen och bred över den. Ställ in i kylskåp tills chokladen stelnat, ca 1 timme.
- 200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
Smält choklad. Smält choklad på kakdegen. -
Skär i rutor. Klart!
Chokladen har stelnat. Snickersrutor.
Tips för att undvika tillsatser:
Välj choklad utan tillsatser.
Hållbarhet och förvaring:
Håller sig minst 3 veckor i kylskåp. I frysen håller de sig minst 3 månader.
| Småkakor |