Snickerskakor

Baka snickerskakor utan ugn. Bara att röra ihop ingredienserna och trycka ut degen, snabbt och lätt! Sedan smälter man choklad över som får stelna. Och därefter skär man dem i rutor - snickersrutor! Jättegod snickerskaka utan tillsatser eller andra konstiga ingredienser.
snickerskaka
Goda snickerskakor.
Timglas Tid: 1,5 timmar varav 1 timme i kylskåp
Portioner 30 st
Näringsvärde Näringsvärde per kaka: 137 kcal

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfri choklad.
glutenfritt Glutenfritt - Vanliga havregryn kan innehålla spår av gluten vilket nästan alla tål, annars finns även "ren havre".
vegetariskt Vegetariskt

Gör så här:

  1. Mät upp jordnötssmör, kokosflingor, strösocker och ljus sirap i en kastrull. Sätt på svag värme och låt smälta och rör till en jämn smet.

    jordnötssmör, kokos, socker, sirap
    Jordnötssmör, kokos, socker, sirap.
    smeten blandad
    Smeten blandad.
  2. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt havregryn. Rör ihop till en kakdeg.

    havregryn tillsatt
    Havregryn tillsatt.
    kakdeg
    Kakdeg.
  3. Tryck ut kakdegen på bakplåtspapper ca 20x30 cm.

    kakdegen utplattad
    Kakdegen utplattad.
  4. Smält chokladen och bred över den. Ställ in i kylskåp tills chokladen stelnat, ca 1 timme.

    smält choklad
    Smält choklad.
    smält choklad på kakdegen
    Smält choklad på kakdegen.
  5. Skär i rutor. Klart!

    chokladen har stelnat
    Chokladen har stelnat.
    snickersrutor
    Snickersrutor.

tillsatstips Tips för att undvika tillsatser:

Välj choklad utan tillsatser.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 3 veckor i kylskåp. I frysen håller de sig minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Småkakor |

Kommentarer till Snickerskakor

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info