
Saltgurka - färsksaltad
💬 42 kommentarer


Ingredienser:
- 1 liter kallt vatten
- 0,75 dl salt
- 1 kg västeråsgurka
- ev. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv
- 1 knippe krondill
- eller 1-2 krukor dill



Gör så här:
-
Häll upp vattnet i en glasburk eller plastburk som rymmer minst den dubbla mängden vatten.
- 1 liter kallt vatten
Plastburk med vatten. -
Tillsätt saltet. Rör om med en sked tills allt salt löst upp sig i vattnet. Det tar ca 1-2 minuter.
- 0,75 dl salt
Rör tills saltet lösts upp. -
Tvätta gurkorna och lägg dem i saltvattnet.
- 1 kg västeråsgurka
Gurkor i saltvatten. -
Om du har tillgång till svartvinbärslöv och körsbärslöv så lägg gärna i sådana blad. Försök att trycka ner dem så mycket som möjligt under vattenytan, det kan vara bra att försöka få in dem under gurkorna för att lyckas med detta.
- ev. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv
Körsbärslöv och svartvinbärslöv. -
Klipp dillen i mindre bitar och lägg i. Försök att trycka ner allt under vattenytan. Lägg dillkronorna upp och ner och sätt sedan på locket som hjälper till att få ner det mesta av dillkronorna under vattenytan.
Ställ in i kylskåpet. Efter ett dygn kan du börja äta av gurkorna.
Dillen ilagd. -
Servera den färdiga saltgurkan i t.ex. sallad eller som smörgåspålägg. Min favorit är leverpastej och saltgurka.
En saltgurka.
Tips & tricks:
GI Tips:
LCHF Tips:
Tips för att undvika tillsatser:
Variationstips:
Planeringstips:
Hållbarhet och förvaring:
| Tillbehör |



Svårt glufsa i sig allt på kort tid
MVH Kjell


⭐ webmaster