Krabbelurer
Stek goda krabbelurer eller pösplättar som de också kallas till lyxig frukost, lunch eller mellanmål. Receptet är många barns favorit. Servera dem nygräddade, gärna med vispad grädde och sylt.
![Krabbelurer krabbelurer](/bilder/recept/673/main/m/krabbelurer.jpg)
Tid: ca 30 minuter
Mängd: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 st ägg
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl mjölk
- ca 50 g smör att steka i
- ca 2 msk strösocker att vända i
Vegetariskt
Utrustning:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (121 g): 379 kcal, 57 g kolhydrater, 13 g fett, 7 g protein, 2 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Överblivna krabbelurer kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst en vecka. De kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. De kan värmas i mikro. De är dock godast nygräddade.
️ Skrivet av
Riktigt gott recept som jag va tvungen att testa med familjen. Detta blev en av barnens favoriter. De va puffiga och påminner om doughnuts eller munkar. När de steker så känner man den goda vaniljsmaken även vid varje tugga. Ska testa att lägga till kanel och muskotnöt nästa gång för att få den att smaka mer som doughnuts. Mums!