Krabbelurer

Stek goda krabbelurer eller pösplättar som de också kallas till lyxig frukost, lunch eller mellanmål. Receptet är många barns favorit. Servera dem nygräddade, gärna med vispad grädde och sylt.
krabbelurer
Krabbelurer serverade med vispad grädde och hallonsylt.
Timglas Tid: ca 30 minuter
Portioner 4 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (121 g): 379 kalorier, 57 g kolhydrater, 13 g fett, 7 g protein, 2 g fibrer

Ingredienser:

vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Gör så här:

  1. Knäck ägget i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet.

    krabbelurer steg 1: ägg och strösocker
    Ägg och strösocker.
    krabbelurer steg 1: ägg och strösocker vispat
    Ägg och strösocker vispat.
  2. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.

    krabbelurer steg 2: bakpulver och vaniljsocker tillsatt
    Bakpulver och vaniljsocker tillsatt.
  3. Tillsätt vetemjöl och mjölk. Vispa till en jämn smet.

    (Mät upp vetemjölet genom att väga det eller hälla upp det. Gräv inte med decilitermåttet i mjölpåsen för då packas mjölet och det blir alldeles för mycket.)

    krabbelurer steg 3: mjöl och mjölk tillsatt
    Mjöl och mjölk tillsatt.
    krabbelurer steg 3: krabbelursmeten klar
    Krabbelursmeten klar.
  4. Värm upp en plättpanna med en klick smör på varje plätt. När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka.

    krabbelurer steg 4: en klick smör på varje plätt
    En klick smör på varje plätt.
    krabbelurer steg 4: dags att börja steka
    Dags att börja steka.
  5. Lägg en klick smet i varje och stek ca 3-4 minuter på varje sida på svag-medelvärme så att krabbelurerna får fin färg och blir genomstekta utan att bli brända.

    • ca 50 g smör att steka i
    krabbelurer steg 5: stek på ena sidan
    Stek på ena sidan.
    krabbelurer steg 5: stek på andra sidan
    Stek på andra sidan.
  6. Häll socker i en djup tallrik och vänd krabbelurerna i sockret direkt när du tar ur dem från stekpannan.

    Låt svalna och servera dem ljumna med vispad grädde och sylt.

    krabbelurer steg 6: en krabbelur vänds i strösocker
    En krabbelur vänds i strösocker.
    krabbelurer steg 6: krabbelurer redo att serveras
    Krabbelurer redo att serveras.

Tips

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Överblivna krabbelurer kan förvaras i kylskåp där de håller sig minst en vecka. De kan även frysas och håller sig då minst 3 månader. De kan värmas i mikro. De är dock godast nygräddade.

Se även dessa recept

| Frukost | Mellanmål |

Kommentarer och betyg

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info