| Grillat |

Grillad benfri kotlett med kappa

Grillade benfria kotletter med kappa blir väldigt gott att servera med goda tillbehör.
grillad benfri kotlett med kappa
Timglas Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering
Portioner 4 portioner

Ingredienser:

Ev: Tillbehör:

laktosfritt Laktosfritt - Välj laktosfria tillbehör.
glutenfritt Glutenfritt

Utrustning:

utskrift Skriv ut   länk Kopiera länk   e-posta länk Mejla

Gör så här:

  1. Gör marinaden, i sin enklaste form soja och olja i lika delar. (Jag smaksatte den här gången med svartpeppar och chilipulver.) Blanda.

    grillmarinaden
    Grillmarinaden.
  2. Lägg kotletterna i marinaden och vänd runt så att alla ytor får marinad på sig.

    Ställ i kylskåp minst en timme. Om det står längre tid, vänd gärna runt någon gång under tiden så att alla ytor får marinad på sig igen för att köttet ska kunna suga upp mer marinad.

    (Tänk på att du inte behöver mer marinad än det som fastnar på köttet. Det är bara köttets yta som suger upp marinad och det suger inte upp mer för att det badar i marinad. Om det blir marinad kvar som du får hälla ut så har du tagit onödigt mycket.)

    vänd runt köttet i marinaden
    Vänd runt köttet i marinaden.
    köttet marineras
    Köttet marineras.
  3. Tänd grillen och låt den bli varm.

    Grilla ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme under lock så att köttet blir genomstekt (köttsaften ska vara genomskinlig, kolla i den tjockaste delen).

    Tänk på att tiden kan variera med köttets tjocklek och framförallt om du inte har tillräckligt varmt på grillen så tar det längre tid men undvik att göra misstaget som väldigt många gör att grilla alldeles för länge så att köttet blir torrt och tråkigt. Om köttet inte skulle vara genomstekt så kan man alltid fixa det genom att antingen lägga det på grillen igen eller köra det någon minut på full effekt i mikron. Ett kött som grillats för länge går däremot inte att rädda.

    grilla ena sidan
    Grilla ena sidan.
    grilla andra sidan
    Grilla andra sidan.
  4. Servera kotletterna med goda tillbehör t.ex. baconinlindad sparris, klyftpotatis och kall chilisås.

    Kappan är väldigt god och smakrik och rekommenderas att man äter även om den går att skära bort om man så önskar.

    färdiggrillade benfria kotletter med kappa
    Färdiggrillade benfria kotletter med kappa.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring

Färdiggrillade kotletter håller sig minst 5 dygn i kylskåp.

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest