Glutenfri kladdkaka

Jättegod glutenfri kladdkaka med kokosmjöl som bakas snabbt och enkelt och ger lite disk eftersom alla ingredienser kan tillsättas till kastrullen man smälter smöret i!
glutenfri kladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kokosmjöl serverad med vispad grädde.
Timglas Tid: 25 minuter + minst 1 timme att stelna
Portioner 8 portioner
Näringsvärde Näringsvärde per portion (74 g): 294 kalorier, 24 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer

Ingredienser:

glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.

    Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.

  2. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    (Använd gärna elvisp med vispar.)

  3. Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.

  6. Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig då minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Se även dessa recept

| Efterrätter |

Kommentarer och betyg

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer