| Efterrätter
| Kladdkakor
|
Glutenfri kladdkaka
Jättegod glutenfri kladdkaka med kokosmjöl som bakas snabbt och enkelt och ger lite disk eftersom alla ingredienser kan tillsättas till kastrullen man smälter smöret i!
Tid: 25 minuter + minst 1 timme att stelna
8 portioner
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl kakao
- 1 dl kokosmjöl
Glutenfritt
Vegetariskt
Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
Näringsvärden
Näringsvärde per portion (74 g): 294 kalorier, 24 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer
Hållbarhet och förvaring
Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig då minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.
️ Skrivet av
kan man byta ut kokosmjöl mot finax glutenfri mjölmix?