️ Skrivet av
kan man byta ut kokosmjöl mot finax glutenfri mjölmix?
Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.
Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
(Använd gärna elvisp med vispar.)
Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.