Glutenfri kladdkaka

Jättegod glutenfri kladdkaka med kokosmjöl som bakas snabbt och enkelt och ger lite disk eftersom alla ingredienser kan tillsättas till kastrullen man smälter smöret i!
glutenfri kladdkaka
Glutenfri kladdkaka med kokosmjöl serverad med vispad grädde.
Tid: 25 minuter + minst 1 timme att stelna
8 portioner

Ingredienser:

Glutenfritt
Vegetariskt

Utrustning:

Ugn:

  • 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Skriv ut   Kopiera länk   Mejla

Gör så här:

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.

    Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.

    glutenfri kladdkaka steg 1: smält smör
    Smält smör.
  2. Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.

    (Använd gärna elvisp med vispar.)

    glutenfri kladdkaka steg 2: ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt
    Ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt.
    glutenfri kladdkaka steg 2: smeten vispad
    Smeten vispad.
  3. Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.

    glutenfri kladdkaka steg 3: kakao och kokosmjöl tillsatt
    Kakao och kokosmjöl tillsatt.
    glutenfri kladdkaka steg 3: smeten blandad
    Smeten blandad.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

    glutenfri kladdkaka steg 4: smeten i formen
    Smeten i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.

    För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.

    glutenfri kladdkaka steg 5: gräddad kaka
    Gräddad kaka.
  6. Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.

    glutenfri kladdkaka steg 6: glutenfri kladdkaka serverad
    Glutenfri kladdkaka serverad.

Näringsvärden

Näringsvärde per portion (74 g): 294 kalorier, 24 g kolhydrater, 19 g fett, 5 g protein, 4 g fibrer

Hållbarhet och förvaring

Kladdkakan kan förvaras i kylskåp och håller sig då minst 2 veckor. Den kan även frysas och håller sig då minst 3 månader.

Kommentarer och betyg

Vill du ha svar?
info
Skrivet av maria
kan man byta ut kokosmjöl mot finax glutenfri mjölmix?

Visa alla kommentarer

Recept och foto: Susanne Jarl

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest