Glutenfri kladdkaka
💬 0 kommentarer



Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 dl kakao
- 1 dl kokosmjöl


Utrustning:
- 1 st form med löstagbar kant / springform ca 22 cm i diameter
Ugn:
- 175 °C i mitten av ugnen i ca 15 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
-
Smält smöret på svag värme i en kastrull som rymmer all smet.
Tag bort kastrullen från värmen när drygt hälften av smöret smält och rör om då och då tills allt smör smält.
- 150 g smör
Smält smör. -
Tillsätt ägg, strösocker, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
(Använd gärna elvisp med vispar.)
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
Ägg, strösocker, vaniljsocker tillsatt. Smeten vispad. -
Tillsätt kakao och kokosmjöl. Vispa till en jämn smet.
Kakao och kokosmjöl tillsatt. Smeten blandad. -
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smeten i formen. -
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
För att se när kladdkakan är klar: öppna ugnsluckan och stöt försiktigt till formen. När endast mittersta delen dallrar så är kladdkakan klar.
Gräddad kaka. -
Låt kladdkakan svalna och stelna. Det tar oftast 1-2 timmar. Servera den glutenfria kladdkakan.
Glutenfri kladdkaka serverad.
Hållbarhet och förvaring:
| Efterrätter |