Fisk

fisk, abborrar från Östersjön
Abborrar metade i Östersjön.

Det finns många olika sorters fisk och några av de vanligaste är de som används i recepten på recepten.se t.ex. lax, abborre och strömming som går att läsa om på respektive sida.

Generellt är fisk nyttig och bra mat som man gärna bör äta minst en gång i veckan.

Om du tillagar fisk i ugn så ska innertemperaturen vara 60°C när den är klar.

Innehållsinformation

grön flagga Tillsatsfritt:  Ja

grön flagga Laktosfritt:  Ja

grön flagga Glutenfritt:  Ja

röd flagga Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fisk.

Energi: 181 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 18 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Hitta Finns i affären:

Färsk i fiskdisken, fryst i frysdisken.

Tummen upp GI tips:

Fisk har lågt GI. Servera fisken med tillbehör som har lågt GI om du vill äta enligt GI.

Datum Hållbarhet och förvaring:

Färsk fisk är godast ju färskare den är, brukar dock hålla sig några dagar i kylskåp. I frys brukar fisk hålla sig 3-6 månader minst, det är olika för olika fisksorter.

Sedlar Pris:

50-300 kr/kg

Kundvagn Köptips:

Passa på att köpa fisk när den har nedsatt pris. Ofta brukar någon fisksort ha nedsatt pris varje vecka. Kontrollera dock fiskens ursprung och köp bara den fisk du bedömer uppfylla dina kvalitetskrav.

Byt ut Ersätt med:

Kött eller fågel.

Kommentarer

progress
Kontroll  
Kontrollen är till för att motverka spam och automatiska postningar.
info
Vill du ha svar?
Prenumerera på svar  
Du kommer att få e-post när någon skriver i denna tråd.
Du kan enkelt avsluta denna prenumeration med ett klick i alla mejl som skickas ut.
info

Liknande ingredienser

| Fisk och skaldjur |