Fisk

fisk, abborrar från Östersjön
Abborrar metade i Östersjön.

Det finns många olika sorters fisk och några av de vanligaste är de som används i recepten på recepten.se t.ex. lax, abborre och strömming som går att läsa om på respektive sida.

Generellt är fisk nyttig och bra mat som man gärna bör äta minst en gång i veckan.

Om du tillagar fisk i ugn så ska innertemperaturen vara 60°C när den är klar.

Innehållsinformation

Tillsatsfritt:  Ja

Laktosfritt:  Ja

Glutenfritt:  Ja

Vegetariskt:  Nej

Näringsvärde

Dessa näringsvärden gäller per 100 gram av fisk.

Energi: 181 kcal
Kolhydrater: 0 g
Protein: 18 g
Fett: 12 g
Fibrer: 0 g

Tips och info

Finns i affären:

Färsk i fiskdisken, fryst i frysdisken.

GI tips:

Fisk har lågt GI. Servera fisken med tillbehör som har lågt GI om du vill äta enligt GI.

Hållbarhet och förvaring:

Färsk fisk är godast ju färskare den är, brukar dock hålla sig några dagar i kylskåp. I frys brukar fisk hålla sig 3-6 månader minst, det är olika för olika fisksorter.

Pris:

50-300 kr/kg

Köptips:

Passa på att köpa fisk när den har nedsatt pris. Ofta brukar någon fisksort ha nedsatt pris varje vecka. Kontrollera dock fiskens ursprung och köp bara den fisk du bedömer uppfylla dina kvalitetskrav.

Ersätt med:

Kött eller fågel.

Kommentarer

Kontroll   info
Vill du ha svar?
info

Visa alla kommentarer

Susanne Jarl
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/
facebook instagram twitter Pinterest