| Lunch |

Ugnspannkaka

ugnspannkaka recept

Ugnspannkaka är gott och ett enkelt recept. På bilden visas ugnspannkakan serverad med lingonsylt och sallad.

Klassiskt recept på ugnspannkaka som går snabbt och lätt att göra.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 30 minuter varav 20 min i ugnen.
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Servering:

glutenfritt Glutenfritt - Byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
vegetariskt Vegetariskt

Utrustning du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.

    Mät upp mjöl och salt i en bunke. Blanda.

  2. Vispa ned mjölken lite i taget för att få klumpfri smet.

  3. Vispa i äggen.

  4. Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm. Man kan också klä den med bakplåtspapper så slipper man diska. En mindre ugnsform går också bra men då så kommer gräddningstiden bli längre.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.

    (Tänk på att gräddningstiden blir längre om du tar en mindre ugnsform än ovan angivna mått eftersom ugnspannkakan då blir tjockare. T.ex. så tog ugnspannkakan i en ugnsform på 25x35 cm ca 30-35 minuter att grädda.)

    (Om du tycker den fått för mycket färg men inte är färdiggräddad så lägg över ugnsfolie. För att veta om den är färdiggräddad kan man sticka ner en provsticka som ska förbli torr.)

  6. Skär ugnspannkakan i bitar och servera med lingonsylt.

Beskrivande bilder

Ugnspannkaka steg 1.1
1.1. Mät upp mjöl, salt.
Ugnspannkaka steg 1.2
1.2. Blanda.
Ugnspannkaka steg 2.1
2.1. Vispa ned mjölk.
Ugnspannkaka steg 2.2
2.2. Vispa ned lite i taget.
Ugnspannkaka steg 2.3
2.3. All mjölk nedvispad.
Ugnspannkaka steg 3.1
3.1. Vispa i äggen.
Ugnspannkaka steg 3.2
3.2. Smeten är klar.
Ugnspannkaka steg 4
4. Häll smeten i långpannan.
Ugnspannkaka steg 5
5. Grädda i ugnen.
Ugnspannkaka steg 6.1
6.1. Färdig ugnspannkaka.
Ugnspannkaka steg 6.2
6.2. Skär upp i bitar.

servera Serveringstips:

Servera med lingonsylt och sallad eller rårivna morötter.

Kommentera receptet på Ugnspannkaka

Skriv och läs alla 117 kommentarer

De nyaste posterna

 svar  Svar till  Björn-Maria Lalander    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-22 22:53
Se även receptet på fläskpannkaka!
   kommentar  Skrivet av  Björn-Maria Lalander  2014-08-22 16:03
Jag vill tärna fläsk och lägga i, liksom ströa över när smeten är i formen, Även bacon eller prova med vad som helst! Stek fläsket lätt, tärningarna alltså. Farligt gott och smyga upp på natten, bre smör på och njut stående framför kylen.
 svar  Svar till  Sofia    kommentar  Skrivet av  Susanne  2014-08-09 12:53
Tack för bra tips! Låter gott!

Skriv och läs alla 117 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Ugnspannkaka är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!

/Susanne