Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden blir så luftiga och vackra.
225 °C i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter med över- och undervärme
Gör så här:
GI Tips:
Bröden innehåller mycket fibrer som finns i vetegroddar, vetekli och grahamsmjöl, men GI blir ändå medelhögt eftersom de även innehåller en del vetemjöl.
Variationstips:
Vetegroddar och vetekli kan bytas ut mot rågkli, havrekli eller kruskakli. Man kan också ta vanligt vetemjöl special eller siktat dinkelmjöl istället för vetemjöl, vetemjöl special gör att brödet jäser något mera så det blir lite ännu mer luftigt.
Hållbarhet och förvaring:
Bröden går bra att frysa. Hållbarhet ca 3-6 månader.
Hej! Tack för recept!!! Mina barn älskar mumsa den bröd! Jätte gott!!!
⭐
webmaster
💬Svar till
Sara
✏️Skrivet av Susanne
Tack, roligt att höra! :)
✏️Skrivet av Sara
Idag bakade med naturell yoghurt, blev jätte goda, hela familjen var nöjda :) ( det är stor roll för mig) Nästa gång ska prova med kesella ;) Tack för dina recepter. Bästa sajten :)
⭐
webmaster
💬Svar till
Sara
✏️Skrivet av Susanne
Ja det borde gå bra med turkisk yoghurt eller vanlig naturell yoghurt eller filmjölk. Faktiskt så går det nog även bra att bara utesluta kesellan också, dock kanske man ska hälla i någon matsked olivolja eller matolja i degspadet då.
Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten! Hoppas du hittar
något som faller dig i smaken! /Susanne Jarl