| Italienskt | Kvällsmat | Lunch | Paj, Piroger & Pizza |

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Pizza

Pizza gjord på pizzadeg med bakpulver.

Pizza som går snabbt eftersom det är bakpulver i degen. Fyllning kan man naturligtvis variera, men jag rekommenderar varmt den jag skrivit ner här.
Visa recept steg för steg
Timglas Tid: 1 timme
Portioner 4 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

Pizzadeg:

Fyllning:

vegetariskt Vegetariskt - Uteslut bacon.

Vintips:

Sandbar Estate (nr 2050)

Gör så här:

    Pizzadeg:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.

  2. Tillsätt smöret skuret i små bitar. Finfördela med fingrarna till en grynig massa.

  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt till en smidig deg.

  4. Kavla ut degen så tunt som möjligt till valfri form på två plåtar (om du gör en sats deg). Vik upp kanterna så inte fyllningen rinner av.

    (Mitt bästa tips är att kavla ut direkt på bakplåtspapper eller direkt på plåten om du använder teflonplåtar. Det behöver inte vara fint med raka eller runda kanter om man inte vill lägga tid på det. Huvudsaken är att degen inte blir för tjock och att den blir ungefär lika tunn över hela plåten.)

  5. Fyllning:

  6. Häll på krossade tomater eller något av alternativen och bred ut till ett jämnt lager.

  7. Skär bacon i små bitar och fördela jämnt. Skär champinjoner i skivor och fördela dem. Skär ananasen i små bitar och fördela dem jämnt.

  8. Strö över kryddor. Strö över riven ost.

  9. Grädda mitt i ugnen i 225°C i 15-20 minuter tills pizzan fått fin färg.

    (Ju tjockare deg och ju mer fyllning man har desto längre tid tar det.)

Beskrivande bilder

instruktion steg 1.1 pizza med pizzadeg på bakpulver
1.1. Mjöl, bakpulver, salt.
instruktion steg 1.2 pizza med pizzadeg på bakpulver
1.2. Mjöl, bakpulver, salt blandat.
instruktion steg 2.1 pizza med pizzadeg på bakpulver
2.1. Tillsätt smöret i bitar.
instruktion steg 2.2 pizza med pizzadeg på bakpulver
2.2. Smöret finfördelat.
instruktion steg 3.1 pizza med pizzadeg på bakpulver
3.1. Tillsätt mjölken.
instruktion steg 3.2 pizza med pizzadeg på bakpulver
3.2. Pizzadegen klar.
instruktion steg 4.1 pizza med pizzadeg på bakpulver
4.1. Kavla ut pizzadegen.
instruktion steg 4.2 pizza med pizzadeg på bakpulver
4.2. Vik upp kanterna.
instruktion steg 5 pizza med pizzadeg på bakpulver
5. Krossade tomater.
instruktion steg 6 pizza med pizzadeg på bakpulver
6. Skinka, champinjoner, ananas.
instruktion steg 7 pizza med pizzadeg på bakpulver
7. Kryddor och riven ost.
instruktion steg 8 pizza med pizzadeg på bakpulver
8. Grädda i ugnen.

servera Serveringstips:

Servera med grönsallad och/eller pizzasallad.

glödlampa Tips:

Om man använder krossade tomater eller passerade tomater utan smaksättning så kan man behöva krydda dessa med salt, peppar och ev. andra kryddor. Man kan förstås även koka sin egen tomatsås.

byt ut Variationstips:

Välj någon annan fyllning som du gillar eller utefter vad du har i kylskåpet.

planera Planeringstips:

Pizza går bra att förbereda både med eller utan fyllning. Förvara i kylskåp fram till gräddning.

hållbarhet och förvaring Hållbarhet och förvaring:

Håller sig minst 5 dygn i kylskåp. Går även bra att frysa och håller sig då ca 3 månader.

Kommentera receptet på Pizza med pizzadeg på bakpulver

Skriv och läs alla 199 kommentarer

De nyaste posterna

   kommentar  Skrivet av  Thea Sköldberg  
Hahah,använder alltid det här receptet när ja ska överraska pappa ;D
 svar  Svar till  Felicina    kommentar  Skrivet av  Susanne  
Ja det är ju en bakpulverdeg precis som scones. Vill du hellre göra "riktig" pizzadeg med jäst har jag det också.
   kommentar  Skrivet av  Felicina  
låter som sconesdeg

Skriv och läs alla 199 kommentarer

Se även dessa recept

Receptet på Pizza med pizzadeg på bakpulver är skrivet och fotat av Susanne Jarl.

Välkommen till min receptsajt och matblogg! Det är jag som gjort alla recept och programmerat sajten!
Hoppas du hittar något som faller dig i smaken!
/Susanne
facebook instagram twitter Pinterest google plus